El clasico ekonomisi

Dünyanın 1 numaralı derbisi El Clasico’yu, yani Barcelona-Real Madrid maçını izlemek neredeyse bir servet değerinde. Bilet fiyatlarının 700-800 Euro’dan başladığı El Clasico’da VIP biletlerin fiyatı ise 3 bin Euro’ya kadar ulaşıyor.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta sonu Barcelona ile Real Madrid arasında oynanan heyecanlı derbiyi izlemek üzere İspanya’daydım. Dünyanın en büyük futbol yıldızlarının forma giydiği ‘El Clasico’yu, Barcelona takımının sponsoru olan ve Latin Amerika’da sürdürdüğü ortaklığını küresel boyuta taşıdığını duyuran tıraş bıçağı markası Gillette’in Camp Nou Stadı’ndaki VIP alanında izledim. La Liga’nın 14’üncü haftasında karşı karşıya gelen Barcelona ve Real Madrid, maçta 1-1 berabere kaldı. Nou Camp Stadı’na 6 puan farkla giden Real Madrid, 53’üncü dakikada Luis Suarez’in golüyle 1-0 geriye düştüğü maçta, 90’uncu dakikada Sergio Ramos ile beraberliği sağladı.
El Clasico’ya yedek kulübesinde başlayan milli futbolcumuz Arda Turan da 77’nci dakikada Andre Gomes’in yerine oyuna girdi. Türkiye’den onun davetiyle gelen misafirleri, en önden izledikleri futbolcu için tezahüratlar yaptı.

Haberin Devamı

El clasico ekonomisi

Nou Camp Stadı’ndaki 90 bin Barcelona taraftarı, tribünde ellerindeki renkli kağıtlarla Katalonya bayrağı oluşturup, üzerinde İngilizce “Katalan Cumhuriyeti’ne Hoş Geldiniz” yazan büyük bir pankart açtı.

El clasico ekonomisi

Arda gişesi

Barcelona’da forma giyen Arda Turan da maçta Türkiye’den gelen misafirlerini ağırladı. Turan, maç öncesi yakınları için bilet alıp yer seçerken görüntülendi. Fotoğrafları “El Clasico gişesi” şeklinde esprili notlarla sosyal medyada paylaşıldı.

El clasico ekonomisi

Markanın yüzü

Dünyanın en çok kazanan futbolcularından Barcelona’nın yıldız oyuncusu Neymar Jr, Gillette’in yüzü oldu. Futbolcu, El Clasico öncesinde sosyal medya hesaplarında erkeklerin ‘Gilette’le tak diye değişimi’ne dair komik paylaşımlar yaptı.

Haberin Devamı

El clasico ekonomisi

Damat La lIga’da

Orka Holding’in başarısı, İspanya ligi La Liga’ya uzandı. Süleyman Orakçıoğlu, D’S Damat’ın futbol kulüpleri ile gerçekleştirdiği giyim sponsorluğu anlaşmalarına La Liga takımı Deportivo Alaves’i de ekledi. Deportivo Alaves’in Real Madrid, Barcelona ve Atletico Madrid gibi devlerle kendi sahasında yapacağı maçlarda, saha içi reklam panoları ve tribünler markanın logolarıyla donatılacak.

El clasico ekonomisi

Yazarın Tüm Yazıları