Doğudan batıya sanat yolculuğu

İş dünyasının sanatsever isimleri, Ahmet Güneştekin’in “Doğudan Batıya Yolculuk” sergisi ile Emre-Maide Kurttepeli, Aslı Soyak ve Melih Doğan’ın kurduğu C24 sanat galerisinde açılacak Mike Dargas sergisi için New York’a uçtu.

Haberin Devamı

Dönüşüm zamanı

Emre-Maide Kurttepeli çifti, ortakları Aslı Soyak ve Melih Doğan’la birlikte 2011 yılında New York’ta ‘C24’ adlı bir sanat galerisi açmıştı. Chelsea’de, Gagosian Gallery ve Mary Boone Gallery gibi dünya sanat pazarına yön veren galerilerin olduğu adreste dünyaca ünlü sanatçıların sergilerine ev sahipliği yapan C24, Modern Painters’ın “Dünyanın En İyi 500 Galerisi” ve “Amerika’nın En İyi 100 Galerisi” listelerine de girmişti.

Doğudan batıya sanat yolculuğu

Heykelleri Hillary Clinton, Ariella Wertheimer ve Malcolm Forbes’un koleksiyonlarında yer alan Carole Feuerman’ın yanı sıra İrfan Önürmen gibi Türk sanatçılara da kapılarını açan C24 Gallery’de bugün Mike Dargas’ın “Transformation” (Dönüşüm) adını verdiği sergisi açılacak. Maide Kurttepeli, serginin 25 Şubat’a kadar görülebileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Doğudan batıya sanat yolculuğu

Kostantiniyye New York’ta

Türk modern sanatını dünyaya tanıtan Ahmet Güneştekin, Monako, Venedik ve Barselona’dan sonra önceki gün de New York’taki Marlborough Gallery’de sergi açtı.

Doğudan batıya sanat yolculuğu

“Doğudan Batıya Yolculuk” adlı sergide Güneştekin’in geçen yıl Venedik Bienali’nde sergilediği Kostantiniyye serisinden işler de yer alıyor. Matthew Drutt’ın küratörlüğünü üstlendiği sergi, 4 Şubat’a kadar görülebilecek.

Mor Saçlı Kadın satışta

Beyaz Müzayede, 15 Ocak’ta Orjin Plaza’da düzenlenecek 38. Çağdaş ve Modern Sanat Müzayedesi’nde satışa çıkacak eserleri bir kokteylle tanıttı. Türk çağdaş sanatı ustalarının sıra dışı eserlerinden derlenen müzayedede 125 sanatçının 245 eseri yer alacak. Kokteylde en çok ilgi gören eser, Ömer Uluç’un “Mor Saçlı Kadın” adlı tablosu oldu.

Doğudan batıya sanat yolculuğu

Haberin Devamı

İtalyan şefin menüsü

New York Times’ın yemek eleştirmenlerinden Bryan Miller’dan övgüler alan Mezzaluna, misafirlerini İtalyan lezzetleriyle ağırlıyor. Mezzaluna’nın İtalyan şefi Fabio Brambilla, ocak ayına özel hazırladığı “şefin spesiyalleri” menüsüyle İtalyan mutfağı tutkunlarına farklı lezzetler sunacak.

Yazarın Tüm Yazıları