‘Şampiyonlar ligi’nde kimler var

Dilan-Engin Polat’ın kara para aklama, vergi kaçırma suçlamaları ile tutuklanmasının ardından ultra lüks yaşamlarını sergileyerek üne kavuşan sosyal medya fenomenleri hakkındaki soruşturma da genişliyor. MASAK’ın daha önce haklarında ‘kara para’ incelemesi yaptığı güzellik merkezi sahibi Selin Ciğerci ve eşi Gökhan Çıra için de soruşturma başlatılırken, Dilan Polat’ın 4 yıl önce çektiği ve ‘Şampiyonlar ligi’ etiketi ile paylaştığı fotoğraftaki 18 ünlü fenomenin 12’sinin mal varlıklarına tedbir getirildi. Ayrıca soruşturması ayrı bir dosya ile devam eden, ‘Tayyargiller’, Özlem Öz ve eşi Dr. Tayyar Öz’ün de mal varlıklarına tedbir koyuldu. Şimdi gelin kim bu fenomenler ne iş yaparlar hem detaylara bakalım hem soruşturmanın akıbeti ne olur cevap arayalım.

Haberin Devamı

FENOMENLERİN BİRBİRİ İLE SIKI BAĞLANTILARI VAR

Dilan ve Engin Polat’ın ‘Şampiyonlar Ligi’ etiketli fotoğrafındaki Eylül Öztürk ile başlayalım. 1986 Balıkesir doğumlu. Flemenkçe, İngilizce, Fransızca, Yunanca biliyor. Ailesi Belçika’da yaşayan Öztürk uluslararası bir tiyatro grubu ile çeşitli oyun ve müzikallerde rol aldı. Türkiye’de ise 2015’te yayınlanan “Benzemez Kimse Sana” yarışma programı ile ivme yakaladı, sunuculuk ve oyunculuk yaptı. Ancak en büyük çıkışını sosyal medyada yakaladı. 2017’de başörtülü arkadaşı Esma ile çektiği “Beraberken çok güçlüyüz” videosu 2 günde 1 buçuk milyon izlendi ve takipçi sayısı hızla arttı. Hakkında sadece ‘işinsanı’ olduğu bilgisi olan Kenan Özkan ile 2017’de evlendi. 2 çocukları var. Yaklaşık 1 yıldır Amerika’da yaşıyorlar. Öztürk ilk güzellik merkezini ise kendi adına, 2019’da İstanbul Ataşehir’de açtı.

Haberin Devamı

ŞULEMSİLER TAYYARGİLLER

Şulemsi” olarak tanınan Şule Kayatürk, 26 yaşında. 2013’ten beri sosyal medyada “içerik üreticisi”, “makyaj sanatçısı” olarak etkin. 50 kilo vermesi, boşandığı eşi Yasin ile Umre ziyaretinde çektikleri fotoğraf ile barıştıklarını duyurması ile ünlü. Önceleri ‘sıradan’ hayatlarını paylaşan Şule- Yasin Kayatürk de diğerleri gibi 2019 sonrası ‘bir anda’ zenginleşiyor. “Şulemsi”yi diğerlerinden ayıransa tıpkı Eylül Öztürk gibi kendi adını taşıyan güzellik merkezi olması.

‘Şampiyonlar ligi’nde kimler var

DOKTORLUKTAN FENOMENLİĞE

Dr. Tayyar Öz ile hemşire eşi Özlem Öz’ün durumu ise bir tık daha farklı. 2022’de aile hayatlarını anlattıkları YouTube kanalı kuruyorlar. Kanalın başarısı ile İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunu Dr. Tayyar Öz devletten istifa edip, eşi Özlem ile fenomenliğe soyunuyorlar. Alternatif tıp tavsiyeleri veren çiftin kendilerine ait markası var.

Güneş kreminden tutun tarhanaya kadar pek çok ürünü “doğal” etiketi ile pazarlıyorlar. Özlem Öz ile Dilan Polat arkadaş değil ancak Öz’ün Polat’ı kıskandığı ve taklit ettiği uzun süre konuşulmuştu.

Haberin Devamı

TAM OLARAK SIFIRDAN GELİYORLAR

Tam burada davayı en başından bu yana takip eden gazeteci Selahattin Günday’a söz vermek isterim. Diyor ki: “Dilan Polat’ın 2019 yılında paylaştığı fotoğrafa bak... Eylül ve eşi Kenan Özkan da orada. Kim, kime ön ayak oldu da güzellik merkezi işine girdiler soruşturma ile muhakkak ortaya çıkacak. Ama şunu söyleyeyim o fotoğraftaki herkesin; Sıklıkla Dubai- Gürcistan ziyaretleri var. Hepsi birbirleri ile iş bağlantılı.

ORTAK NOKTA: POLAT GÜZELLİK MERKEZLERİ

- İleyda-Tolunay Topal. Polat’a ait güzellik merkezleri işletiyor.

- Feyzanur-Muhammed Oğuz Başar da aynı şekilde. Polat’a ait bir merkez işletiyorlar.

- Merve Nur-eşi Yavuz Selim Korkut, Dilan Polat’a ait Karabük, Sakarya ve İstanbul Pendik şubesini işletiyor.

Haberin Devamı

- Yasemin-Murat Yiğit. Dilan Polat’a ait Bakırköy ve Gebze şubelerini franchise ile almışlar.

‘Şampiyonlar ligi’nde kimler var
Selahattin Günday

4 YIL ÖNCESİNE KADAR ‘YOKLAR’

Dolayısıyla Polat soruşturması kapsamındalar. Gözaltına alınabilirler mi? Bir ihtimal ama önce sorgulanacaklar. Suçlu çıkarlarsa Polatlar ile yargılanabilirler. Ayrıca hepsinin de 2018’e kadar sosyal medyadaki tüm paylaşımları ‘normal’ diyelim. 2019 sonrası ise aşırı bir zenginleşme söz konusu. Yani 4 yıl önceleri yok. Hadi Dilan Polat ünlülerin doğum fotoğrafçısı. Bu isimlerin böyle bir işi- kariyeri- akademik başarısı da yok. Tam olarak sıfırdan geliyorlar.”

DİLAN POLAT SERBEST KALABİLİR

“Normalde bu tür davalarda yargılamanın başlaması en az 1 yıl yargılama ise en az 3-4 yıl sürer. Sonra bunun istinafı, Yargıtay aşaması olacak. İnan o zamana bu davayı unuturuz. Bu arada anne- babanın tutuklu olduğu durumlarda- normalde- küçük çocukları varsa anne bırakılır. Ancak kamuoyu baskısı çok yoğun. Yine de birkaç duruşma sonra Dilan Polat’ın serbest kalması çok olası.”

Haberin Devamı

‘Şampiyonlar ligi’nde kimler var
Nihat Uludağ

KARA PARANIN KAYNAĞI ORTAYA ÇIKACAKTIR 

CNN Türk İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, fenomenlerin “kara para aklama” işine sosyal medyada takipçi sayısı fazla ve popüler oldukları için dahil oldukları/ edildiklerini söylüyor ve diyor ki: “Bu fenomenlerin hepsinin legal satışları var. Ancak legal satışın yanına illegal satış eklediğiniz de elde edilen karın hangisinin temiz hangisinin kara olduğu fark edilmiyor. Ki suç öğrenilen bir şey. Fenomenler de mail order ve naylon fatura yöntemleri dahil tüm para aklama yöntemlerini birbirine öğretiyor. Böylelikle 10 yıl öncesine kadar görmediğimiz yeni bir suç modeli oluşuyor. Hepsinin kozmetik markası, güzellik merkezleri olmasının sebebi ise ürünlerin/ işlerinin maliyeti, satış fiyatı ve karının belli olmaması. Şu unutulmamalı: Bu dosyada asıl suçlama ‘kaynağı belli olmayan paranın aklanması.’ O kaynak bulunur mu? Elbette bulunur. Zaten tüm detaylar sisteme kayıtlı. Teknik inceleme sonrası üst halka yani paranın asıl kaynağı da ortaya çıkacaktır.”

Yazarın Tüm Yazıları