Güzelleşmek uğruna canınızdan olmayın

Biraz daha dolgun hatlara sahip olmak için kalçasına botoks yaptırmak istedi. Ancak kendisine enjekte edilen sıvı nedeniyle 1 gün sonra öldü. Ortaya çıktı ki 1 çocuk annesi henüz 38 yaşındaki Kübra Boyraz’ı aramızdan alan güzellik merkezi ruhsatsızdı. Aman dikkat! Uzmanlar uyarıyor. İğneyle yapılan her türlü işlem sadece dermatolog ya da estetik cerrahlar tarafından yapılmalı, işin ehli olmayan doktorlara dahi güvenmemeli!

Haberin Devamı

ELİNE ENJEKSİYONU ALAN BOTOKS YAPIYOR

Dermatolog
-Dr. Oya Aydın botoksun ölümcül bir madde olmadığını ancak içine karıştırılabilecek birtakım maddelerin anaflaktik denilen alerjik reaksiyona sebep olabileceğini söylüyor. Dr. Aydın “Uygun koşul ve uzman ellerde yapılan botoksun öldürücü etkisi yoktur. Zaman zaman baş ağrısı, kaşların fazla kalkması, ufak görme sorunları gibi yan etkileri olabilir. Sanıyorum hayatını kaybeden bu genç kadına ruhsat almamış bir toksin uygulaması yapıldı. Dünyada geçerli olan sadece 3 adet botoks çeşidi var. Ancak sosyal medyadan gördüğüm kadarıyla onayı olmayan bazı toksin maddeler de sanki botoks gibi pazarlanmaya çalışılıyor. Oysa 200-300 liraya botoks olmaz” diyor.

İŞİN EHLİ OLMAYANA GÜVENMEYİN

Güzellik algısının her geçen gün daha büyük önem kazandığı toplumda bu pastadan pay almak isteyen uyanıkların da ortaya çıkmaya başladığını belirten Dr. Oya Aydın şöyle devam ediyor: “Eline enjeksiyon alan botoks yapıyor! Hemşirelerden tutun da belli süre bir doktorun yanında çalışan estetisyenlere, kadın doğum uzmanları ile diş hekimlerine kadar hemen hemen herkes işin içinde. Oysa botoksun yapıldığı bölge, dozu ve malzeme o kadar önemli ki. İşin ehli olmayan kişiler tarafından yapılan her uygulama son derece sakıncalıdır. Güzelleşmek için masaya yatmadan önce uygulamayı kimin yaptığını iyice araştırın. 50-100 lira ucuz olacak diye evinin bir odasında ya da kuaför salonunda uygulama yapan kişilere güvenmeyin. Vatandaşa olduğu kadar bakanlığımıza da önemli görev düşüyor. Bizler çok sıkı denetim altındayız ancak aynı denetimin merdiven altı çalışanlara uygulanması lazım. Asıl kontrol edilmesi gereken yerler yeteri kadar denetlenmiyor. Sonra işin faturası biz uzman hekimlere kesiliyor.”

Haberin Devamı


SOSYAL MEDYAYA BAKARAK DOKTOR SEÇİLMEZ

Güzelleşmek uğruna canınızdan olmayın


Medikal Estetik Hekim Dr. Pınar Yozgatlı Karagülle Clostridium botulinum olarak isimlendirilen bir bakterinin ürettiği toksinden elde edilen botoksun solunum kaslarına dozundan daha yüksek miktarda yapılması halinde her şeyin mümkün olabileceğini belirtiyor. Karagülle “Ancak estetik kaygısı ile yapılan botoksun miktarı o kadar minimaldir ki ölüme sebebiyet vermez. Sadece alerji yapabilir. Piyasada elbette sahtesi var ve ucuzdur ama işi bilen doktor arkadaşlarımızın hiçbiri buna tenezzül etmez. Kübra hanımın neden hayatını kaybettiği illa otopsi sonucu ortaya çıkacaktır ancak bir hekim olarak kullanılan maddenin botoks değil vücut dolgusu olduğunu ve yanlış uygulandığı için de bir damar tıkanıklığına sebep olduğunu düşünüyorum” diyor.

Haberin Devamı

MERDİVEN ALTI GÜZELLİK OLMAZ

Doktorların aldığı her eğitimin oluşabilecek herhangi bir komplikasyona anında müdahale edecek düzeyde olduğunu ve bu nedenle de her işlemin uzman hekimler tarafından yapılması gerektiğini belirten Dr. Karagülle “Dermatolog, plastik cerrah ve medikal estetik hekimler doğru adreslerdir. Güzelliğin merdiven altısı olmaz. Biz uzman hekimler bakanlığımızın sıkı denetimi altındayız lakin asıl denetlenmesi gereken yerlerde denetim yok. Hastalarımız lütfen sadece ‘Fiyatı ne kadar?’ diye sormasın. İşlem nerede yapılacak?
Kim yapacak? Bu sorular çok önemli. Sosyal medyaya bakarak doktor seçilmez. Sayfalarca ‘öncesi’ ve ‘sonrası’ fotoğrafı paylaşılıyor, reklam-sponsorluklar veriliyor. Tüm bunları bir sorgulayacaksınız. Doktor reklam vermez! İyi iş kulaktan kulağa yayılır” diyerek ‘sosyal medya doktorları’na gönderme yapıyor.

ARADIĞINIZ GÜZELLİK DOĞADA

Güzelleşmek uğruna canınızdan olmayın


Bitki bilim ve güzellik uzmanı Suna Dumankaya ise aslında hepimizin bildiği bir sır fısıldıyor kulağıma. ‘Aradığınız güzellik iğnenin ucunda değil doğada’. Osmanlı zamanındaki kadınların güzellik sırlarını araştıran ve üzerine bir kitap yazmaya hazırlanan Dumankaya “Henüz 17-18 yaşındaki genç kızlarımız, hepsi birbirine benziyor. Herkesin dudağı şiş, herkesin kaşı havada. Unutulmamalı ki yaş almak kadar güzel bir şey yok şu hayatta. Ve yine unutulmamalı ki güzelleşmek için milyonlarca lira harcamaya da gerek yok! Mutfağınızdaki malzemeler ile güzelleşmek elinizde” diyerek evde kolaylıkla hazırlanabilecek botoks etkili bir maske ve krem tarifi veriyor.

Haberin Devamı


MALZEMELER

* 1 tatlı kaşığı yaş maya

* 1 yalı kaşığı yoğurt

* 1 tatlı kaşığı bal

* 1 tatlı kaşığı kakao

* 1 gül yaprağı

* Yarım limon

YAPILIŞI

Tüm malzemeleri karıştırın. Hazırlanan karışımı kas yönüne doğru, göz çevresi de dahil sürüp, 20 dakika (kuruyana kadar) bekleyin. Cildin çatlamaması için önce ıslak bir pamukla tampon yaparak silin sonra bol su ile durulayın. Kokulu gül yaprağını yarım limonla havanda dövün. 1 su bardağı su ekleyip elde ettiğiniz karışımı tonik olarak her gün kullanın. Cildinizin sıkılaştığını ve canlandığını göreceksiniz.

MALZEMELER

* 1 havuç

* 1 çorba kaşığı hindistancevizi yağı

* 1 çorba kaşığı shea butter (yağı)

* 1 çay kaşığı arı sütü

YAPILIŞI

Haberin Devamı

Havucu rendeleyin. Teflon bir tavada çok hafif kavurun. İçine hindistancevizi ve shea butter yağını ekleyin. İnce bir süzgeçten geçirip yağını iyice süzün. İçine bir çay kaşığı arı sütünü de ekleyip küçük bir kutuda saklayın. A ve E vitaminleri bakımından zengin bu kremi sabah akşam sürün. Kırışıklıkların yok olduğunu göreceksiniz. 

Yazarın Tüm Yazıları