Dünya Kupası'nı kim eve götürecek - Messi mi Mbappe mi

Her ne kadar Türkiye’de siyasetin yoğun gündeminde kaynasa da, dünyanın gözü kulağı Fransa-Fas maçındaydı. Dünya Kupası’nda yarı finale yükselen ilk Afrika ülkesi olan Fas, Fransa’ya 2-0 yenilince finalin de adı belli oldu: Arjantin-Fransa. Peki, Dünya Kupası’nı kim kaldırır? Halefi olarak görülen Maradona gibi Dünya Kupası’nı kazanıp kariyerindeki tek eksik parçayı tamamlamak isteyen Messi’li Arjantin mi, yoksa henüz 24’ünde ikinci kez Dünya Kupası alarak tarihe geçmek isteyen Mbappe’li Fransa mı? Siyasetten sanata, spordan bilim dünyasına kadar pek çok isme sordum. İşte yorumlar...

Haberin Devamı

Dünya Kupasını kim eve götürecek - Messi mi Mbappe mi

20 gün önce attığı, ‘Fransa-Arjantin, final?’ tweet’i gerçek oldu. Futbol, ama en çok da Fenerbahçe sevgisi ile tanıdığımız dünyaca en ünlü piyanistimiz Fazıl Say’ı provada yakaladım. Konu futbol olunca kırmadı, iki dakikasını ayırdı ve “Gönlüm Messi’li Arjantin’den yana. Onları destekleyeceğim ama Fransa daha güçlü bir takım, bunun da farkındayım. Yine de Arjantin” dedi.

Dünya Kupasını kim eve götürecek - Messi mi Mbappe mi

VİVA ARJANTİN

SADECE 9 yıl gördüğü annesi Cezayir asıllı bir Tuareg (Kuzey Afrika’da yaşayan Berberi’lerden) olan psikiyatrist, Prof. Dr. Arif Verimli Fas’ın Dünya Kupası’nı kaldırmasını çok arzu etmiş ama Fas elenince o da rotayı Arjantin’e çevirmiş: “Messi bu turnuvanın en göze çarpan oyuncusu. Dar alandaki çalımları, futbol zekâsı ile bir Maradona ve o da tıpkı Maradona gibi kariyerini bir Dünya Kupası ile taçlandırmak istiyor. Her şeyi var ama bir tek dünya kupası yok! O sebeple Viva Arjantin!”

Haberin Devamı

Hürriyet gazetesi yazarı, Prof. Dr. Osman Müftüoğlu:Arjantin’i destekliyorum ama zorlu bir maç olacak. Penaltılara kalma olasılığı yüksek.”

SİYASETÇİLER MESSİ DİYOR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: “2-1 Arjantin alır.”

Dünya Kupasını kim eve götürecek - Messi mi Mbappe mi

AK Parti Sakarya Milletvekili, milli motosiklet yarışçısı Kenan Sofuoğlu: “Biraz Messi hayranlığı var tabii. Kupasız uğurlamayalım. 3-1 Arjantin diyorum.”

AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı: “Gönlümüz Messi’den, Arjantin’den yanadır. Kariyerine bir Dünya Kupası ile veda etmiş olacak böylece ama yine de iyi oynayan kazansın diyelim.”

CHP Mersin Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Ali Mahir Başarır: “Ne yalan söyleyeyim gönlüm Fas’tan yanaydı. Fas’ı Fransa eledi. Karşı tarafta Messi’li Arjantin var. Gönlüm Arjantin’den yana. Fas’ın da rövanşını almış olurlar
böylelikle.”

Haberin Devamı

MHP Kocaeli Milletvekili, eski futbolcu Saffet Sancaklı: “Arjantin’i tuttuğum için değil ama Messi için Arjantin diyorum. Kariyerinde sadece Dünya Kupası eksik. Bu finalde onu Dünya Kupası ile uğurlamak çok güzel olacak.”

GÖNÜLLER ARJANTİN GERÇEKLER FRANSA

Hürriyet Kelebek’in başarılı muhabirlerinden Behlül Aydın sanat camiasının nabzını tuttu:

Oyuncu Mehmet Ali Erbil: Arjantin kupayı kazanır. Skor tahminim: 2-0

Futbolcu Arda Turan: Gönlüm Messi’den yana ama Fransa kazanır gibi. Skor tahminim 2-1 Fransa.

Şarkıcı Alişan: Maç uzatmaya gider, sonunda da kupayı Fransa alır. Arjantin’e sempati duymuyorum. Ben Ronaldo’cuyum.

Oyuncu Serkan Çayoğlu: Gönlüm Messi’den yana ama Arjantin’in işi bayağı zor. Fransa 2-1 alır. L’equipe tricolore çok güçlü ama sürprizlere de hazırım.

Haberin Devamı

Sanatçı Hülya Avşar: Arjantin 1-0 kazanır ve kupayı alır.

Oyuncu Alper Kul: Messi’den dolayı Arjantin diyorum. 2-1 olsun bizim olsun.

Oyuncu Bade İşçil: İkisi de iyi takım. İkisinin de finale kalacağını tahmin etmiştim. Kedimin adını eski Arjantinli futbolcu Batistuta’dan esinlenerek koymuştum. Onun anısına Arjantin diyorum.

Oyuncu Cansel Elçin: Fransa 3-2 kazanır. Çünkü fizik kapasite olarak çok iyiler. Deschamps çok tecrübeli bir antrenör. Son 7 Dünya Kupası’nın 4’ünde finale çıkmış bir takım.

Oyuncu Jessica May: Gönlüm elbette Brezilya’dan yanaydı ama biz kupaya erken veda ettik. Güney Amerikalı olup Arjantin’i tutmamak olmaz. Ayrıca Arjantin halkı uzun yıllardır ekonomik bir savaş veriyor. Birçok arkadaşım bu yüzden Arjantin’de yaşamıyor artık. Bu kupa Arjantin halkı için güzel bir motivasyon olabilir. 

Haberin Devamı

Dünya Kupasını kim eve götürecek - Messi mi Mbappe mi

MESSİ’CİYİZ

Futboldan pek anlamam ama Messi’nin kariyerindeki tek eksik parçasının da tamamlanmasını arzu ederim. O sebeple gönlüm Arjantin’den yana. Skor tahminim ise 2-1 Arjantin. Aynı soruyu Ahmet Hakan’a da sordum: “Gönlüm Arjantin’den yana” dedi. Skor tahmini ise 2-0 Arjantin.

Spor yazarımız Uğur Meleke’de hiç tereddütsüz ‘Arjantin’ diyor ve ekliyor: “Ne kadar Fransa’nın daha derin ve donanımlı bir kadrosu olsa da futbolun Messi’ye bir Dünya Kupası borcu olduğunu düşünüyorum.”

MBAPPE’Lİ FRANSA KUPAYI ALIR

Galatasaray ve Fenerbahçe’de forma giyen, eski milli futbolcu Tanju Çolak gönlünün Fransa’dan yana olduğunu söylüyor ve diyor ki: “Messi’nin ağırlığını elbette unutmamak lazım ama Fransa’da da Pelé’den sonra ikinci bir Dünya Kupası ikonu haline gelmek isteyen Mbappe gibi önemli bir yıldız var. Ben baştan beri ya Fransa ya Brezilya dedim. Bu noktadan sonra da Fransa diyeceğim. Kolay bir maç olmayacağı için çok gollü bir maç olmaz, her iki takım teknik direktörü de açık oynamaz, penaltılara bile kalabilir.” Dünya Kupası özelinde ise “Fazla heyecan, coşku yoktu. Beklenen futbolu izleyemedik o nedenle pek keyif almadım. Yani şu set oyunundan ne zaman vazgeçilecek? Birinci bölgede pas-pas, ikinci bölgede pas-pas... Set oyun-pas oyun. E ama insanlar gol görmeye geliyor, gol olmadığı için de seyirci kaçıyor. Keyifsiz bir dünya kupası izledik” diyor.

Haberin Devamı

GÖKYÜZÜ FRANSA DİYOR

Astrolog Aygül Aydın, gökyüzünün Fransa’ya göz kırptığını belirterek, “O saatte o konumda avantajın Fransa’dan yana olduğunu söylemek mümkün” diyor.

Yazarın Tüm Yazıları