Yine vale yine dert

Okurumuz E.D. “Panora AVM’nin önünde çok ciddi bir vale sorunu var” demiş ve iletisinde -özetiyle- şunları aktarmış:

Haberin Devamı

“Panora AVM’nin önü tamamen paralı, valeler göz açtırmıyor. Oysa araçların 15 dakikalık bekleme hakları var, ancak valeler atmaca gibi atlayıp para istiyorlar ve bu da yetmezmiş gibi saygısız davranıyorlar.
SORU(YORUM):
* Bu valeler kimin adına çalışıyor?
* AVM yönetimi bu duruma neden göz yumuyor?”

Yine vale yine dert

BU TIR’LARDAN BIKTIK ARTIK!

Okurumuz Nusret Savural, Çankaya’nın Cevizlidere Mahallesi Gökkuşağı Caddesi’ne park eden TIR’lar için “Bu TIR’lardan bıktık artık! Hem araç yolunu daraltıyorlar hem de yaya yolunun görüş açısına engel oluyorlar. Peki biri ya da birilenin canı yandıktan sonra mı müdahale edilecek?” diye isyan ediyor.

BİR ANNENİN ÇÖP KONTEYNERİYLE VERDİĞİ SAVAŞ

Haberin Devamı

Mamak’ın Demirlibahçe Mahallesi’nde ikâmet eden ve geçen yıl bir bebeği olan okurumuz Nagehan Özsoy Çalış, “Mamak Belediyesi’nin gece saatleri çok gürültülü bir şekilde yaptığı çöp toplama işlemi nedeniyle bebeğimiz korkarak ve ağlayarak uyanıyor” demiş. Okurumuz, iletisinde -özetiyle- şunları aktarmış:

BEBEĞİMİZ KORKARAK VE AĞLAYARAK UYANIYOR

“Gece yarısı(00.15-01.00 arası) gelen çöp kamyonunun, metal konteyneri defalarca vurarak boşaltması sebebiyle bebeğimiz korkarak ve ağlayarak uyanıyor. Bir saat boyunca onu sakinleştirmeye ve yeniden uyutmaya çalışıyoruz. CİMER üzerinden şikâyetimizi Mamak Belediyesi’ne iletmemize rağmen ‘çöpün gece toplanmasının ve gürültünün olağan olduğu’, ‘önerdiğimiz plastik konteynerin ise kâğıt toplayıcıları tarafından yakıldığı’ söyleniyor. Bebeğimizin her gece korkmasına ve ağlamasına bir çözüm bulun(a)mayışını kabul edemiyoruz. İmkânımız olsa kendi evimizi satıp başka bir semte gideceğiz, ancak şu an şartlarımız elvermiyor. Bu konu bizi bu derece bunaltmış durumda.”

Yine vale yine dert

SANKİ ASFALT HENÜZ İCAT EDİLMEMİŞ GİBİ

Burada Okur Yazar’ın 19 Ocak 2021 tarihli, “ÇANKAYA DEĞİL SANKİ MARS” başlıklı iletisi sonrası Beytepe Mahallesi Kuyrukluyıldız Sokak’taki çukurlar -kısmen de olsa- doldurulmuş, ancak yağmur sonrası yol yine çökmüş. Fikri takip yapan okurumuz A.G., “Köstebek yuvasını andıran yol, toz-toprak kaldırıyor ya da çamurdan geçilmiyor. Sanki asfalt henüz icat edilmemiş gibi davranılmasını başkent Ankara’ya ve Çankaya’ya yakıştıramıyor, en kısa sürede bu yola asfalt bekliyoruz” demiş.

Yine vale yine dert

SORUM VAR

Haberin Devamı

ORAN’IN MERKEZİNDE ASFALT VE KALDIRIM ÇALIŞMASI NE ZAMAN?

Çankaya’nın Oran Mahallesi’nden ismi bende saklı(gizli kalmasını istemiş) bir okurumuz, şu soruyu sormuş:
“Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) ve Çankaya Belediyesi, Oran’ın merkezinde ne zaman asfalt ve kaldırım çalışması yapacak? Yaz geldi, geçiyor..!”

ABB’DEN YANIT BEKLİYOR

Okurumuz Ali Canbolat, 14 Kasım 2019’da bir dilekçe yazarak, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden(ABB) şöyle bir talepte bulunmuş:
“Ankara Şeker Fabrikası’ndan Sincan-Fatih Kavşağı’na kadar olan Ankara-Ayaş Bulvarı üzerinde, gidiş-geliş istikametinde yaya kaldırımında ağaç dikim için yerler açılmış durumdadır. Ancak bu ağaç dikim yerleri boş halde beklemektedir. Güzel Ankara’mızın yeşertilmesi açısından bu yerlere ağaçlandırma yapılması hususunu müsaadelerinize arz ederim.”
Okurumuz, “Bu başvurum hâlâ neticelendirilmedi” demiş.

Haberin Devamı

KATLEDİLMEDEN ÖNLEM ALINMALI

Çankaya’nın Çukurambar Mahallesi’ndeki Uğur Mumcu Parkı’nda her gün yürüyüş yaptığını aktaran okurumuz Ufuk Özgünay, iletisinde şöyle demiş:
“Parkın hemen yanında Gazi Üniversitesi’ne ait büyük bir yeşil alan var. Bu alan içinde maalesef moloz yığınları dikkatimi çekti. Katledilmeden derhal önlem alınmalı.”

Yine vale yine dert

KENT KAZANSIN

Okurumuz Umut Özkan, Celal Bayar Bulvarı ile A. Adnan Saygun Caddesi’nin kesişimindeki(Hacettepe Hastanesi Acil Servis yolu) park için 17 Mayıs 2021’de yine bu köşeden, “Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB), bu parkı pırıl pırıl yapmalı” demişti.
Aradan iki aya yakın zaman geçmesine rağmen hiçbir geri dönüş yapılmamasını ve parkta herhangi bir çalışmanın olmamasını eleştiren okurumuz, “Bu parkta çocukların oynayacağı, insanların dinlenebileceği bir ortam oluşturulsun. Kent kazansın, Ankara nefes alsın” diyor.

Haberin Devamı

KISA... KISA...

* “Çankaya Tunus Caddesi’ndeki dilencilerden bazıları ‘bir şey sorma’ bahanesiyle yoldan geçenlere yaklaşıyor ve tedirgin edici, hatta zaman zaman tehditkâr bir tarzda dilencilik yapıyor. Zabıta ekipleri önlem almalı.”
Mehmet AK

* “Çankaya’nın İncesu Caddesi’nde pazartesi günleri kurulan semt pazarı yüzünden artık huzurumuz kalmadı. Trafik kilitleniyor, araçlarımızı park edemiyoruz. Bu ana caddede semt pazarının kurulmasına artık izin verilmemeli.”
Mustafa ÖZSÜT

* “30 Ağustos Zafer Parkı’nın girişindeki otopark oldukça düzensiz ve tabanı çakıl. Etrafa yayılan çakıl hem tehlike hem de kötü bir görünüm arz ediyor. Bu durumun giderilmesi için otopark alanı asfaltlanmalı, yollar süpürülmeli.”
Can ÖZYURT

Haberin Devamı

HÜRRİYET ANKARA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

5 TEMMUZ

Yine vale yine dert

* Okurumuz Aydın Güzel, Çankaya’nın Fakülteler Mahallesi Köylüler Sokak’taki bir çöp konteynerinin kırık dökük haline dikkat çekmişti.

6 TEMMUZ

Yine vale yine dert

* Okurumuz Aydın Güzel, yeni bir fotoğraf daha göndermiş ve “Yenisi ile değiştirilmemiş olsa da kısa vadeli çözüm olarak yama yapıldı” demiş.

SÖZ YETKİLİDE

5 TEMMUZ
* Çankaya’nın Öveçler Mahallesi’nde ikâmet eden ve isminin gizli kalmasını isteyen bir okurumuz: “10 yılı aşkın süredir oturduğum 1335. Cadde’de çok ciddi bir ‘seyyar satıcı’ sorunu var.”
9 TEMMUZ
* Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı: “Bu gibi durumlarda seyyar satış yapan aracın yer, zaman ve plaka gibi bilgilerinin verilmesi durumunda anlık müdahalelerde bulunulabilir.”
5 TEMMUZ
* Okurumuz Selçuk Görgülü: “Balâ’nın Sarıhüyük Mahallesi’ndeki mezarlık tarla gibi sürülüyor, mezarlar yıkılıyor, ölülerin kemikleri sızlatılıyor. İnsanların mezarlıklara da saygısı yok.”
9 TEMMUZ
* Ankara Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı: “500 yıllık eski Tatar mezarlığı olan ve yeni defin işlemi yapılmayan bu alana tel örgü çekme işleminin yapımı sağlanacaktır.”
5 TEMMUZ
* Okurumuz Mustafa Deniz: “Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentte adres bulmayı kolaylaştırmak için bina girişlerine 20x20 santimetre ebadında yeni numara levhaları koymalı.”
9 TEMMUZ
* Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı: “20X25 santimetre ebadındaki bina tabelası montaj işlemleri, Ankara ili genelinde gerçekleştirilmektedir.”

Yazarın Tüm Yazıları