Vadideki mezbelelik

Şikâyete konu olan yer, Çankaya’nın Birlik Mahallesi 408/1 Sokak’ta... Yani Anadolu’nun kuş uçmaz, kervan geçmez bir yerinde değil!

Haberin Devamı

Başkent Ankara’nın en gözde ilçesi Çankaya’nın tam göbeğinde!
Burası aynı zamanda Arjantin, Filipinler, Kamboçya, Kamerun, Kosta Rika, Kuzey Makedonya ve Türkmenistan büyükelçiliklerine de çok yakın bir bölge.

Vadideki mezbelelik
Önceki hali
*
Vadideki kaçak gecekondular yıkıldıktan sonra birileri buraya iki küçük kulübe kondurmuş.
Mesa Adalet Sitesi ve Yeşil Vadi Apartmanı sakinlerinin aktardığına göre bu kulübelerde “cins güvercinler” tutuluyormuş.
Ayrıca kulübelerin yanına da iki köpek zincirlenmiş.
Daha da vahimi, bu köpekler aç ve susuz bırakıldıkları için 24 saat sürekli havlıyormuş.

Vadideki mezbelelik
Şimdiki hali
*
Çevre sakinleri, “Burası artık bize kâbus oldu” demiş ve hem Çankaya Belediyesi’ne hem de Hayvan Hakları Federasyonu’na (HAYTAP) seslenmiş:
“Birçok büyükelçiliğin olduğu bölgede çalışan yabancılar tam bir mezbelelik halindeki bu yeri gördüklerinde, herhalde ülkemizle ilgili iyi düşünceye sahip olmazlar. Türkiye’de çağdaş belediyeciliğin önderi olduğunu savunan Çankaya Belediyesi’ne, hayvan hakları kuruluşlarına, özellikle de HAYTAP’a duyurulur. Umarız gereğini yaparlar.”

Haberin Devamı

MUZAFFER SARISÖZEN SAHİPSİZ Mİ?

Vadideki mezbelelik

Okurumuz Umut Özkan, Sıhhiye’deki Cumhuriyet Parkı’nda bulunan Muzaffer Sarısözen heykeli için “Bakımsızlıktan yıkılmak üzere” demiş. Yurttan Sesler Topluluğu’nun kurucusu Muzaffer Sarısözen’in birçok Ankara türküsünü derlediğini ve günümüze aktarılmasını sağladığını hatırlatan okurumuz, “Bu kentin kültür abidesi olan Muzaffer Sarısözen heykeli yenilenmeli, öz geçmişi de yakışır şekilde görkemli hale getirilmeli. Muzaffer Sarısözen sahipsiz mi?” diyor.

BÖYLE BİR REFÜJ YAKIŞMIYOR

Vadideki mezbelelik

Haberin Devamı

Okurumuz Ayhan Turhal, bu fotoğrafları Çankaya’nın Üniversiteler Mahallesi 1637. Cadde’de çekmiş.
Birçok sitenin yer aldığı ve kullandığı tek yolda, böylesine bir refüjün hiç yakışmadığını aktaran okurumuz, “1637. Cadde’nin bu durumu, Ankara’nın güzide semtine yakışmıyor” diyor.

Vadideki mezbelelik


BOZUK YOL VE KALDIRIM REÇETESİ

Ankara’nın “bozuk yol ve kaldırım doktoru” okurumuz Dursun Türker’in bu haftaki “reçetesi” şöyle:

Vadideki mezbelelik
* Çankaya’nın Devlet Mahallesi Yahya Galip Caddesi

Vadideki mezbelelik
* Çankaya’nın Yücetepe Mahallesi 87. Cadde

Vadideki mezbelelik
* Çankaya’nın Maltepe Mahallesi Gençlik Caddesi

Vadideki mezbelelik
* Çankaya’nın Namık Kemal Mahallesi Necatibey Caddesi


OTOPARK BOŞ YOLLAR DOLU!

* Okurumuz Emre Çetiner, EGO Genel Müdürlüğü’nün Macunköy metro istasyonu çıkışında başlattığı “Park Et Devam Et” adlı uygulama için, “Uygulama sonrası vatandaşların birçoğu aracını sokağa park etmeye başladı” uyarısı yapmıştı.

31 EKİM 2022

Haberin Devamı

Vadideki mezbelelik
*

Vadideki mezbelelik

Vadideki mezbelelik


* Okurumuz Emre Çetiner, birkaç gün önce yeni fotoğraflar çekmiş ve “Hafta içi saat 11.00’de bile otopark bomboş. Ana yolda ise park halinde yüzlerce araç var. EGO Genel Müdürlüğü’ne göre bu uygulama hâlâ mantıklı mı? diye sormuş.


ÖNERİM VAR

YEŞİL DALGA RAHATLATIR

Okurumuz Kani Mutlu, “trafikte yeşil dalga” önerisini şöyle aktarmış:
“Ankara’da trafiğin yoğunluğu herkesçe malum. Bazı caddelerde arka arkaya çok sık trafik ışıkları var ve otomobille giderken çok sık dur kalk yapılıyor. Bu da trafikteki yoğunluğu, yakıt sarfiyatını ve dolayısıyla hava kirliliğini artırıyor. Mesela, Hoşdere, Silahtar ya da Türkocağı gibi caddelerde yeşil dalga uygulaması yapılsa, yukarıdaki sorunlarda bir nebze azalma mümkün olur.”

Haberin Devamı

BU YOLA BİR ÇÖZÜM ŞART

Vadideki mezbelelik

Okurumuz Mehtap Kılıç, Çankaya’nın Konutkent Mahallesi’nde Doğan Taşdelen Bulvarı ile 2639. Caddesi’nin kesiştiği kavşak için, “Sonucu ölüm olan birçok kazaya şahit olduk. Bu yola bir çözüm şart” diyor.

KISA... KISA...

Kızılay metro istasyonunun Güvenpark çıkışındaki yürüyen merdivenler iki günde bir arızalı!”


Atilla TURGUT

 

CAM KUMBARASI AĞZINA KADAR DOLU

Vadideki mezbelelik

Okurumuz Ahmet Aklar, Çankaya’nın Şehit Cengiz Karaca Mahallesi Kabil Caddesi’ndeki Kemal Atatürk İlkokulu’nun önünde bulunan cam kumbarasının ağzına kadar dolu olduğunu belirterek, “Çankaya Belediyesi’ne bildirmeme rağmen bu çirkin manzara maalesef hâlâ mevcut” demiş.

SORUM VAR

Haberin Devamı

Okurumuz Kudret Başçoban, “Sağlık Bakanlığı’na ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne sorum var” demiş.
* Sağlık Bakanlığı, gözlük çerçevesi ve camı için verilen katkı payının 50 TL olarak kaldığını unuttu mu? Gözlükçüye gittiğinizde 500-600 TL ücret istiyor. Peki katkı payı ne zaman artacak?”
* Ankara Büyükşehir Belediyesi, bir kilogram kıyma ücreti olarak Başkent Kart’a 140 TL yükleme yapıyor ama şimdi kıymanın kilogramı 210 TL. Peki yeni bir düzenleme neden yapılmıyor?”

Yazarın Tüm Yazıları