Tren hızlı bilet yavaş

İsminin gizli kalmasını isteyen bir okurumuz, yeni Ankara Garı’ndan yüksek hızlı tren (YHT) bileti almanın zorluklarını yazmış.

Haberin Devamı

Tren hızlı bilet yavaş

Okurumuzun iletisi şöyle:
“31 Ocak Salı günü öğlen saatlerinde, Eskişehir’e hızlı tren bileti almak için yeni gar binasına gittim. Yeni bir uygulama başlamış. Önce girişteki cihazdan sıra numarası almanız gerekiyor. Numaramı aldım, üzerinde bekleyen kişi sayısı 29 yazıyordu. Şöyle bir önüme baktım, tam 28 adet bilet gişesi görünce hemen sıra gelir diye düşündüm. Fakat gişelerin neredeyse yarısı çalışmıyordu, diğer çalışanlar da çok ağır işliyordu. Bir buçuk saatte Eskişehir’e gidebilmek için 35 dakika bilet sırası bekledim. Ve ilk defa bir ulaşım aracına bilet alabilmek için bu kadar uzun beklemiş oldum.

Haberin Devamı

OKURDAN NOT: Bu arada gar binasının içindeki buz gibi soğuk da cabasıydı.

SÖĞÜTÖZÜ'NDE AYNI SES: ŞIP ŞIP

Tren hızlı bilet yavaş

2017’ye girerken...
‘Okur gözüyle 2016’ başlıklı bir yazı yaşmış...
1 yıl boyunca okurlarımızın yazdığı sütun’ların arasından...
2016’nın ‘en’lerini çıkarmıştım.
‘Yılın damlatanı’ kategorisinde ödül, Çayyolu Metrosu’nun Söğütözü İstasyonu’na gitmişti.

*
Bir okurumuzdan fotoğraf geldi.
Söğütözü İstasyonu halen damlatıyor.
Yerde rengarenk kovalar.
Hatta.
Kovaya dolan su bile donmuş.
*
Okurumuz, “Büyükşehir Belediyesi’nin önlemi sadece kova koymak mı” diye sormuş.
Haklı...

SOKAKLARA KARANLIK ÇÖKTÜ

Okur Köşesi’ne son dönemlerde en çok gelen şikâyet konularından biri de...
Sokak aydınlatmaları.

*
“Karanlık sokakların sakinleri adına” diye başladığı iletisinde okurumuz Temel Tufan, Başkent EDAŞ yetkililerine şöyle sesleniyor:
“Çankaya Oran’da; Rafet Canıtez Caddesi, Ümit Yaşar Sokak ve Şemsettin Bayramoğlu Sokak’ın aydınlatmaları 1.5 aydır yanmıyor. Defalarca yapılan ihbara rağmen sokak lambalarındaki arıza giderilmedi.

İŞİN ACI TARAFI

* Arızanın Oran’daki tek okulun köşesinde olması. Çocuklar, karanlıkta okula gidip, geldiler. Ve arıza giderilmezse okullar açıldığında yine karanlıkta gidip, gelecekler.
* Şemsettin Bayramoğlu Sokak’ta TRT’nin lojmanları var. TRT personeli sabah ve akşam saatlerinde karanlığa mahkûm edilmiş durumda.

Haberin Devamı

ÖZETLE TALEBİMİZ

Bir türlü sesimizi duyuramadığımız Başkent EDAŞ yetkililerinin, olumsuz bir gelişme olmadan sokak lambalarının tekrar yanmasını sağlamaları istiyoruz.

10 GÜNDÜR YANMIYOR

Okurumuz Prof. Dr. Füsun Acartürk de kentte karanlıkta kalanlardan.
İletisini aynın aktarıyorum:
“Çankaya’nın Yukarı Bahçelievler Mahallesi 76. Sokak’ta(eski 14. Sokak), Başkent Çocuk Hastanesi’nin(no:2) önünden başlayarak sokak lambalarının 4’ü yaklaşık 10 gündür yanmıyor.
Alo 186 çağrı merkezine ve Başkent EDAŞ’ın müşteri ilişkilerine e-mail yoluyla defalarca -farklı kişiler tarafından- bildiride bulunuldu. Konu, muhtarımız kanalıyla da Başkent EDAŞ’a bildirildi. Ancak hiçbir sonuç alınamadı.
OKURDAN NOT: Sokak, bizler için tehlike arz etmektedir.

Haberin Devamı

İHBAR ÇOK ÇÖZÜM YOK

Okur Zeynep Gürsoy da Bahçelievler 76. Sokak’ın yanmayan sokak lambalarını yazmış: “2-12 no’lu binaların önündeki lambalar, defalarca arıza ihbarında bulunmamıza rağmen yanmıyor. Sokağımızın bu bölümü zifiri karanlık oluyor.”

BAHÇELİEVLER SAKİNLERİ: HALK EKMEK İSTİYORUZ

Bahçelievler 2. Cadde(Prof. Dr. Muammer Aksoy Caddesi), 3. Cadde(Azerbaycan Caddesi) ve diğer yakın caddelerin sakinleri olarak, ‘halk ekmek’ alabilmek konusunda sıkıntı yaşıyoruz.
3. Cadde’deki İş Bankası’nın karşısında bulunan ‘Halk Ekmek Bayii’ uzun süredir kapalı. Bilhassa biz yaşlılar/emekliler olarak diğer ekmeklere göre sağlıklı ve uygun fiyatlı olduğunu düşündüğümüz halk ekmeği artık tedarik edemiyoruz. Bahçelievler civarında da başka Halk Ekmek bayii bulunmuyor. En yakın bayii Kızılay tarafında. Ancak o kadar uzak yerlere gitme şansımız olmuyor. Söz konusu bayinin tekrar açılmasını istiyoruz.
Ahmet Şerafettin ARIKAN

Haberin Devamı

ADLİYE ÖNÜNDE SARI İŞGAL

Tren hızlı bilet yavaş

Bu fotoğraf, okurumuz Ö. Cemal Sabrioğlu’ndan.
Ankara Adliyesi’nin önüne güvenlik önlemi amacıyla konulan beton bariyerlerin, görme engellilerin sarı izli yolunu gasp ettiğine dikkat çeken okurumuzun iletisi şöyle:
“Tesadüfen, -otobüsten inip oradan geçerken- gördüğüm bu beton bariyerlerden birini, görme engelli vatandaşların kullanımına açmak amacıyla çekmek isterken görevli personel geldi. Görevli, ‘Savcının talebi bu yönde. Değiştiremeyiz. Siz 153’e yazın’ önerisinde bulundu. Tanıdığım avukat ve savcı arkadaşlar vasıtasıyla sorunu, sorumlu makama anlatıp, engelli vatandaşlara yardımcı olmaya çalıştım. Ancak bir sonuç alamadım. Son çare, Hürriyet Ankara’nın Okur Köşesi.
* Bir Ankaralı olarak: Görme engelli vatandaşlarımız için sarı izli yolun üzerinde kalan kısmın -kaza ve sakatlık yaşanmadan- açılmasını amaçlıyorum.
* Emekli subay ve milli güvenlik uzmanı olarak: Abartarak ve insanların günlük yaşamlarını/çevreyi engellemek suretiyle güvenliğe ulaşamazsınız.”

Haberin Devamı

KISA...KISA...

* Türkiye’de ‘kış saati’ uygulamasının kaldırılmasıyla, yayalar sabah saatlerinde karanlıkta yürümek durumunda kaldı. Kuzey ülkelerinde olduğu gibi öğrenci ve yayaların can güvenliğini, reflektif malzemeden üretilen aksesuarlar kullanımını yaygınlaştırarak sağlamalıyız.
Ayşegül ÇAKMAK GENÇ

* ASKİ’de çalışan kızım, 28 Temmuz’da Fetö soruşturması nedeniyle açığa alındı. Kızım ve açığa alınanların çoğu, Teftiş Kurulu incelemesi sonucu temiz çıktılar. Soruşturmanın bitmesini -3 ay geçti- rağmen göreve iade edilmiyorlar. Hepimizin ruh sağlığı bozuldu.
Bir OKURUMUZ

* Sincan Fatih Mahallesi’nden Sıhhiye ve Ümitköy metro durağına giden 515 ve 517 numaralı EGO otobüs hatlarımız akşam 19.30’dan sonra bizimle hiç alakası olmayan Plevne Mahallesi’nin 525 ve 507 hatlarıyla birleştiriliyor. Hem mesafe uzuyor hem de bu saatlerde çok kalabalık oluyor.
M.Y.

Yazarın Tüm Yazıları