Trafik lambalarına yeni düzen lazım

Çayyolu metrosuyla birlikte, bölgedeki araç yoğunluğu haliyle de trafik arttı.

Haberin Devamı

Trafik lambalarına yeni düzen lazım
*Bu yoğunluk çok sayıda kazayı da beraberinde getirdi. Çayyolu’nda, trafik ışıklarının yanma sürelerinde bir sorun var. Bu ışıkların sürelerinin yeniden düzenlenmesi şart. Yetkililer, yeni yoğunluğa göre bir düzenlemeye gitmeli.

ÇOK KATLI OTOPARK ŞART

* Çayyolu Ankaralılar Caddesi Ahmet Taner Kışlalı kavşağındaki trafik ışıklarına park etmek alışkanlık oldu. Metro geldikten sonra park edecek yer bulamayanlar, işine geç kalmamak adına bulduğu boşluğa araçlarını park edip gidiyorlar. Bu sorunun çözülmesi için Sayın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın metro açılışında söylediği gibi çok katlı otoparklara ihtiyaç var. Gören gözlere, duyan kulaklara duyurulur.
Mehmet GÜRER

Haberin Devamı

BU ÇÖPÜ KİM KALDIRACAK?

Trafik lambalarına yeni düzen lazım

Sakıp Sabancı Bulvarı üzerinde, -82 radarına gelmeden- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yeni hizmet binası yakınındaki yol kenarında biriken çöp ve moloz yığınını kim kaldıracak?
M.G.

ŞARKILI TÜRKÜLÜ EGO

1 Şubat 2015 pazar günü, Eryaman’dan Ulus’a gitmek üzere
Ayaş Yolu üzerindeki 50818 no’lu durağa yöneldim. EGO’nun 504 no’lu Yenikent-Sıhhıye hattında görevli 06 BU 2073 plakalı otobüsü, ardından koşmam ve el etmemle durağın 50 metre ilerisinde durdu. Araca binince şoförü nazikçe uyararak ‘Duraklarda durmayı ihmal etmiyoruz’ dedim.
Neyse, otobüste çok güçlü bir müzik sesi yankılanıyordu. Müziği şoför dinliyordu. Neredeyse 10 yıl sonra ilk kez bir EGO şoförünün otobüse yüksek sesle müzik dinlediğine, belediye otobüsünü dolmuşa çevirdiğine tanıklık ettim. Olay, 18.40-19.10 saatleri arası kesintisiz olarak devam etti. Şoför bir an dahi müziği kapatmadı. Velhasıl, şoförler işi müzik dinlemeye kadar götürmüş durumda. Devamının araçta sigara içmeye kadar uzanması dahi mümkün. Yetkililere duyurulur.
Onur NAZLIAKA

KISA... KISA...

* AŞTİ’deki yürüyen merdivenler, gece saat 23.00’ten itibaren çoğunlukla kapatılıyor ya da teke düşürülüyor. Halbuki bu merdivenlerin 24 saat çalışır durumda olması lazım. İnsanlar yük taşıyor, yaşlılar merdivenleri çıkmakta zorlanıyor. Eğer bunun nedeni tasarrufsa, başka bir yerde yapılsa daha iyi olur.
Savaş YAKALAMAZ

Haberin Devamı

* Ziraat Mahallesi Dışkapı Veteriner durağındaki üst geçidin asansörleri yaklaşık iki aydır arızalı. Çeşitli zamanlarda telefonla başvurduğumuzda ‘İlgilenilecek’ denildi fakat ilgilenilmedi. Dışkapı Hastahanesi’ne gidecek hastalar ile mahallede oturan bizler üst geçite çıkmakta büyük zorluk çekiyoruz.
Güner S.

Yazarın Tüm Yazıları