Sincan’ın tramvayı nerede?

Okurumuz Sercan Duyar, Sincan ve Sincanlılar için önemli bir fikri takip yapmış.

Haberin Devamı

SORU(YORUM)-1

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan’ın 2019 yerel seçimleri öncesinde Sincan-Fatih arasına yapılması planlanan “tramvay hattı” vaadini hatırlatmış.
Okurumuz, iki kilometre uzunluğundaki tramvay hattının, “İlçenin iki yakasını birbirine bağlayacak” şeklinde tanıtıldığını da hatırlatmış.

Sincan’ın tramvayı nerede
*
Sincan’da yaşayıp her gün OSB-Törekent-Koru metrosunu kullananların Fatih Metro İstasyonu çıkışındaki otobüs çilesine değinen okurumuz, iletisinde -özetiyle- şunları aktarmış:

İKİ YIL GEÇTİ ORTADA PROJE YOK

“Metrodan indiğimizde zamanla yarışıyoruz. Otobüsü kaçırdığımızda 30-40 dakika beklediğimiz oluyor, çünkü direkt Fatih metro istasyonundan sadece metro saatlerine göre ayarlanmış bir ring otobüsü yok. Bizimkisi tam bir çile. Sayın Murat Ercan’ın tramvay sözünün üzerinden iki yıl geçti, ortada hâlâ proje yok.”

Sincan’ın tramvayı nerede

OKURDAN NOT:
 
Tramvaya ilişkin görseller Sincan Belediyesi’nin web sitesinde ilk günkü gibi duruyor.

SORU(YORUM)-2

MELİH GÖKÇEK, BELEDİYE BAŞKANLIĞI GÖREVİNE DEVAM MI EDİYOR?

Haberin Devamı

Okurumuz Emre Çetiner, bu köşeden eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i ve o dönemin belediyeciliğini en çok eleştiren okurlarımızdan biriydi.
Geçenlerde bir ileti gönderen Emre Çetiner, “Melih Gökçek, belediye başkanlığı görevine devam mı ediyor?” diye sormuş.
Okurumuz, bu soru(su)nun sebebini ise şöyle özetlemiş:

‘ALT-ÜST GEÇİT YAPMA DERDİNDE’

“Mansur Yavaş, göreve geldiği günden beri sürekli bir ‘alt-üst geçit’ yapma derdinde. Halbuki biz o göreve geldiğinde ‘trafik sorununu daha bilimsel yöntemlerle çözmeye çalışacak’ diye bekliyorduk. Bilim, ‘yeni yol yapmanın, yol genişletmenin ulaşımı iyileştirmeyeceğini’ bas bas bağırıyor. Peki kendisi hangi ulaşım planına dayanarak bu yolları yapıyor? Melih Gökçek vari bu yaklaşımı çabucak bırakmalı.”

HAFTALIK OLAĞANASFALT SORULARI

Hürriyet Ankara okurlarından her hafta en az biri ya da birkaçı şu soruları soruyor:
* Asfalt katılım bedelinde son durum ne?
* Asfalt katılım bedeli borcu olan ne yapmalı?
* Asfalt katılım bedelini ödedim, mahsuplaşma ne zaman?
*
En çok yazdığım konulardan biri bu.
Artık dilimde tüy değil asfalt bitecek.
O derece yani.
*
Sincan’ın tramvayı nerede

Son olarak 8 Mart’taki yazımda okurumuz Cengiz Kaya, “Ankara Büyükşehir Belediyesi bu konuda vatandaşa kesin/net bir açıklama yapsa ya da Sayın Mansur Yavaş bir tweet’le ‘ödeyin/ödemeyin’ dese biz de artık kurtulsak” demişti.
Maalesef hiçbir açıklama olmadı.
Bu kez de okurumuz Yeşim Erkanlı, şöyle demiş: “Bekledik bekledik, iptal olmayınca da mecburen bu pandemi döneminde 2 bin 700 lira asfalt katılım bedeli ödedik. Peki soruyorum, bu şehrin bir ferdi olarak ben nasıl isyan etmeyeyim?”

Haberin Devamı

GENÇLİK PARKI ESKİSİ GİBİ ANKARA’NIN PRESTİJ ALANLARINDAN BİRİ OLMALI

Okurumuz Umut Özkan’ın iletisi “Gençlik Parkı” ile ilgili. Aktardıkları ise -özetiyle- şöyle:
“Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bir dönem Ankara’da orta sınıfın gelip dinlendiği, masalarında oturup sohbet ettiği ve nefes aldığı Gençlik Parkı’nı yeniden düzenleyerek o günlerine geri döndürmeli. Gençlik Parkı, kültür-sanat ve sosyal hayatın merkezi haline gelerek tıpkı eskisi gibi Ankara’nın prestij alanlarından biri olmalı.”

ÖNERİM VAR

Sincan’ın tramvayı nerede

DİKKAT! KEDİ ÇIKABİLİR

Okurumuz Kudret Kaatsız, sokak kedilerinin yoğun olduğu cadde ve sokaklara “Kedi Çıkabilir” uyarı levhası konulması önerisinde bulunmuş.
Okurumuz, “Dikkatsiz sürücüler yüzünden hayvanlar ölüyor ya da sakat kalıyor. Bu levhalar mutlaka uyarıcı/hatırlatıcı olacaktır” diyor.

Haberin Devamı

HIDIRLIKTEPE İHYA EDİLMELİ

Okurumuz Dilara Şencan, “Ankara’nın işlenmemiş tek hakim tepesidir” dediği Hıdırlıktepe’ye kütüphane ve konferans salonu da olan bir cami yapılarak tepenin millet bahçesi şeklinde düzenlenebileceğini söylüyor. Okurumuz, “Ankaralı gençler olarak güzel bir manzara hakimiyeti olan bu bakir tepenin iyi bir projeyle ihya edilmesini istiyoruz. Bu önerimizi de özellikle Çevre ve Şehircilik Bakanı’mız Murat Kurum başta olmak üzere ilgili yetkililerin dikkate alacağını umuyoruz” diyor.

BARAJLAR DOLUYOR DİYE TASARRUF TEDBİRLERİ ELDEN BIRAKILMAMALI

* Devlet Su İşleri(DSİ) Genel Müdürlüğü, hiç yağış olmaması durumunda bile Ankara’daki barajlarda şu an kentin dört aylık ihtiyacını karşılayacak su bulunduğunu açıklamıştı.
* Okurumuz Ufuk Özgünay, “DSİ’nin bu açıklaması tüm Ankaralıları mutlu etti, fakat barajlar doluyor diye kimse gevşememeli, tasarruf tedbirleri elden bırakılmamalı” demiş.

Haberin Devamı

KISA... KISA...

* “ASKİ’ye ait ön ödemeli su sayacımız arızalandıktan sonra kartımız değiştirildi. Maalesef yeni verilen kartla PTT’den su alamıyoruz. Umarım ASKİ bu sorunu en kısa sürede çözer.” 
Mehmet GÜRKAN

* “Çankaya’nın Sancak Mahallesi’nde bulunan Simon Bolivar Parkı’ndaki yetişkin ağaçların budanması gerekiyor. Zira burada sakıncalı bazı işlerin yapıldığına şahit oluyoruz.”
Hikmet ACAR

*“Mamak’ın Balkiraz Mahallesi’ndeki Kaşifhoca ile Sakinler caddelerinin kesişiminde ayda iki-üç kez kaza oluyor. Araçların yavaşlaması için bu noktaya hız kesici kasis istiyoruz.” 
Kudret BAŞCOBAN

Yazarın Tüm Yazıları