Kuzey Ankara 442’nin yolunu gözlüyor

Okurumuz Kadir Aytekin, “Kuzey Ankara” olarak da bilinen Altındağ’ın Baraj Mahallesi’ne bağlı Kuzeykent TOKİ Blokları’ndan yazıyor.

Haberin Devamı

Esenboğa Havalimanı’nda çalışan birçok kişinin bu bölgede ikamet ettiğini aktaran okurumuzun iletisi ve EGO Genel Müdürlüğü’nden talebi şöyle:

*

Kuzey Ankara 442’nin yolunu gözlüyor

“Kent merkezi ile Esenboğa Havalimanı arasında ulaşım sağlayan 442 hat numaralı EGO otobüslerinin 10 yıl aradan sonra seferlerine yeniden başlaması Ankara adına son derece önemliydi. Lakin, bu hatla ilgili Kuzey Ankara’nın beklentisi boşa çıktı. Çünkü bizler, 442 hat numaralı EGO otobüslerinin Kuzey Ankara’dan geçerken yolcu alıp bırakacağını da düşünmüştük, ama olmadı! Şimdi, Kuzey Ankara’da oturan yüzlerce Esenboğa Havalimanı çalışanı mağdur durumda. Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne (ABB) de bu konudaki talebimizi ilettik, fakat olumsuz dönüş yaptılar.”

*

Haberin Devamı

* EGO Genel Müdürlüğü’nden talebimiz şu: 442 hat numaralı EGO otobüslerinin Kuzey Ankara’da da bir durağının olmasını istiyoruz.

 

GERİ DÖNÜŞÜM KUMBARALARI  AĞZINA KADAR ÇÖPLE DOLU!

Başkent Ankara’nın birçok noktasında hep o aynı manzara ile karşılaşıyoruz:

“Geri dönüşüm kumbaraları (kutuları) ağzına kadar çöple dolu!”

*

İşte bir örnek daha.

Kuzey Ankara 442’nin yolunu gözlüyor

Bu fotoğrafı, Çankaya’nın Korkutreis Mahallesi Necatibey Caddesi ile Yeşilırmak Caddesi’nin kesişiminde çeken okurumuz Hüseyin Özsoy, “Geri dönüşüm bilinci sağa sola kumbaralar koymayla değil, insanların bilinçlendirilmesi ve duyarlılıklarıyla oluşur. Belediyeler de buna ön ayak olur. Zamanında boşaltılmayan geri dönüşüm kumbaralarının çöp kutusu gibi kullanılmasındaki en büyük sorumluluk yine belediyelerdedir. Bir başkente yakışmayan bu görüntülerin öncelikle Çankaya’da ortadan kalkması, sonra diğer tüm ilçelere örnek teşkil etmesi lazım” diyor.

 

KÂĞIT TOPLAYICILARINA DENETİM ŞART

Haberin Devamı

Okurumuz Levent Çelik, “Ankara’nın genelindeki sorunlardan biri de kâğıt ve plastik toplayan insanların, çöpleri tamamen dışarı çıkarmaları. Hem çevre kirleniyor hem de kötü koku yayılıyor. Eğer denetim olsa, onlar da kendilerine çekidüzen verirler” diyor.

 

GÜLKENT CADDESİ KALDIRIM BEKLİYOR

 

 Kuzey Ankara 442’nin yolunu gözlüyor

Kuzey Ankara 442’nin yolunu gözlüyor

Okurumuz Hatice Yavru, “Etimesgut’un Bağlıca Mahallesi’ne bağlı Gülkent Caddesi’nde kaldırım yok. Burası rampa bir yol. Bu yüzden yayalar için yürümek hem zor hem de tehlikeli” diyor.

 

 HAFTADA BİR KAZA OLUYOR HIZ KESİCİ KASİSLE ÖNLEM ALINMALI

 Okurumuz Mehmet İrşat İpekçi, diyor ki:

“Çankaya’nın Yaşamkent Mahallesi’ne bağlı 3207. Cadde ile 3223. Sokak’ın kesişiminde haftada bir maddi hasarlı kaza oluyor. Hız kesici kasisle önlem alınması gerekiyor”

Haberin Devamı

Kuzey Ankara 442’nin yolunu gözlüyor

 

 

BAKIMA İHTİYACI VAR

Okurumuz Dursun Türker, “Başkent Millet Bahçesi’ndeki ay-yıldızlı Türkiye görselinin bakıma ihtiyacı var” diyor.

Kuzey Ankara 442’nin yolunu gözlüyor

Kuzey Ankara 442’nin yolunu gözlüyor

 

KISA... KISA...

 

“Ankara’daki birçok siyasetçi ve bürokratın öğrencilik hayatları; Cebeci Fakülteler ve Hacettepe mahallesinde geçmiştir. Bu mahallelerdeki binalar şu an 60-70 yıllık ve artık kentsel dönüşüm şart. Lakin, hiçbir girişim yok. Siyasetçilerin ve bürokratların tüm projeleri sadece İstanbul’a değil, öğrenciliklerinin geçtiği Ankara’ya da yapmalarını bekliyor, istiyoruz.”

Yaşar ERGUN

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları