Komşu komşunun park şekline muhtaçtır

Saatler, gecenin bir körü.

Haberin Devamı

Evden acilen çıkıp, otoparktaki aracınıza yöneldiniz...
Bir de ne göresiniz!
Vurdumduymaz komşu, “Ulus, Cebeci, Çankaya... La bize her yer otopark vallaha” der gibi, aracını park etmiş...
Ve, sizin aracınızın çıkışını kapatmış.
*
“Komşu komşunun külüne muhtaçtır” atasözünün yerini “Komşuluk öldü” sözünün aldığı günümüzde...
Eğer bir de Ankara’da yaşıyorsanız, şunu da unutmamak lazım:
“Komşu komşunun park şekline muhtaçtır.”
*
İşte, size örnek...
M.E.A. adlı okurumuz, başına gelenleri şöyle anlatıyor:

Komşu komşunun park şekline muhtaçtır

ARABAMI ÇIKARAMADIM

“Çankaya Sokullu Mehmet Paşa Mahallesi Nimet Caddesi’ndeki arkadaşlarıma, geçen çarşamba akşamı (24.10.2018) misafirliğe gittim. Daha önce olduğu gibi aracımı, apartmanın otoparkına park ettim. Arkadaşlardan biri vatani görevi olan askerliğe gidecekti, onu AŞTİ’ye arabayla bırakmak istedim. Otobüsü 01.00’de olduğu ve arabayla bırakacağımız için de fazla acele etmeyerek saat 00.30’da evden çıktık ancak otoparkta bu manzarayla (fotoğraftaki) karşılaştık. 06 J 1071 plakalı Keklik dolmuşu, otoparktaki üç aracın da çıkışını engelleyecek şekilde; bir başka araç da onun arkasına park ettiğinden arabamı çıkaramadım. Dolmuş şoförünün kim olduğunu, nerede oturduğunu bilemediğimizden, arkadaşı taksi ile uğurlamak zorunda kaldık. Gelelim, kıssadan hisse kısmına.
UNUTMAMALIYIZ Kİ: Hadi biz o gün sorunu taksiyle çözdük. Ancak o dolmuş, o saatte ciddi bir rahatsızlık geçiren ve sırf aracını otoparktan çıkaramayıp, hastaneye yetişemeyen bir komşusunun ölümüne sebep olabilirdi. Bu dolmuşçu arkadaşın yaptığı suçtur.”

Haberin Devamı

NERDEN BAKSAN TUTARSIZLIK

Okurumuz Mehmet Gürer, bu fotoğrafı Çayyolu Koru Mahallesi 2644 Cadde’de çekmiş.
Tespitlerini de şöyle sıralamış:
1) ASFALTI ATAN: Büyükşehir Belediyesi.
2) ASFALTI BOZAN: Çankaya Belediyesi’ne ait çöp komyanları.
3) ÇÖPÜ YERE ATAN: Site sakinleri ve apartman görevlileri.
4) ÇÖPÜ YOLA DAĞITAN: Kâğıt ve hurda toplayıcıları.
OKURDAN NOT: Nerden baksan tutarsızlık. Nerden baksan ayıp, çirkin, estetik yoksunu.

Komşu komşunun park şekline muhtaçtır

Haberin Devamı

İKİ YILDIR ASFALT BEKLİYOR

Okurumuz Orhan Yavuzkanat diyor ki:
“Batıkent Turgut Özal Mahallesi 2141. Cadde, iki yıldır asfaltlanmadı. Cadde üzerinde yaklaşık 500 hane ve bir okul bulunuyor. Diğer bütün altyapı işleri tamamlanmış olan caddenin asfaltlanması için Büyükşehir Belediyesi’ne yaptığımız başvurularımızdan netice alamadık.”

Komşu komşunun park şekline muhtaçtır

SORUM VAR

BİR ÖZEL OKUL İÇİN BELEDİYE NEDEN BU MASRAFI YAPAR?

Okurumuz M.Y., Gölbaşı’nın Kızılcaşar Mahallesi’ndeki bir park alanını, Gölbaşı Belediyesi’nin özel bir okul için düzenlediğini iddia etmiş.
Ve, şu soruyu yöneltmiş:
“Gölbaşı Belediyesi, yapması gereken birçok iş varken neden özel bir okulun bahçesini düzenlemek için onca iş makinesini çalıştırır? Bir özel okul için belediye neden bu masrafı yapar?”

Komşu komşunun park şekline muhtaçtır

KISA... KISA...

Haberin Devamı

* “Bilkent Şehir Hastanesi için yapılan yeni yolda, (Bilkent-Eskişehir Yolu bağlantısı) aylardır ışıklandırma yok. Özellikle hava karardığında, etrafındaki inşaat malzemeleri de düşünüldüğünde yol çok tehlikeli bir hale geliyor.”
Melis SAKARYA

* “Elmadağ’a, Mobilyacılar İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulmasıyla, ilçe nüfus olarak da ön plana çıkan bir konumuna gelecek. Bu yüzden raylı ulaşım Elmadağ’a uzatılmalı, ayrıca Akyurt’a uzanan çevre yolu yapılmalı.”
İ. YURDUSEVEN

* “Bağlıca’da, Mermeroğlu Caddesi Şehit Hüsnü Önkal Parkı önündeki otobüs durağını alan belediye ekipleri, inşaatların ortasında, kaldırımı olmayan yere taşıdılar. Trafiğin ortasını kullanmak zorunda kaldık. Hayati tehlike var!”
Coşkun BEDİR

Yazarın Tüm Yazıları