İsyankâr kaldırımlar

YER: Çankaya’nın Maltepe Mahallesi’ne bağlı Şehit Danış Tunalıgil Sokak.

Haberin Devamı

İsyankâr kaldırımlar

İHBAR: Kendini ana yola atmaya çalışan isyankâr kaldırım taşları.

*
Cadde-sokak kesişimlerinin kaderi bu galiba.
‘Taş yerinde ağırdır’ sözü yerine...
Kaldırım taşlarında sürekli bir ‘isyan’ hali var.
*
İşte örneği.
Okur Nuray Karayeğen fotoğraflayıp, göndermiş.
*
Çankaya Maltepe’de...
Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki Onur Caddesi ile Çankaya Belediyesi sorumluğundaki Şehit Danış Tunalıgil Sokak’ın kesişimindeki kaldırım taşları ayaklanmış.
Okurumuz, iletisinde durumu şöyle anlatmış:

TAŞA TAKILMADAN YÜRÜMEK İMKÂNSIZ

“Öğrenciler, engelliler, yaşlılar, çalışanlar... Yani her vatandaşın kullandığı bu kaldırımda bir taşa takılmadan yürümek imkânsız. Çankaya Belediyesi sesimizi duysun.”

Haberin Devamı

SORUM VAR

İsyankâr kaldırımlar

(1)

RESMİ ARACIN PLAKASI NASIL SİLİNİR?

ULUS’ta, kamu hizmetine tahsis edilen resmi plakalı bir otomobili fotoğraflayan okurumuz Bekir Demir, iletisinde şu soruları sormuş:
* Devlete, kamu’ya ait, vatandaşın parasıyla alınan resmi bir aracın plakası nasıl silinir?
* Kim, hangi cesaretle ve neden siler?

(2)

KÜKÜRT KOKUSU YETKİLİLERİ ALARMA GEÇİRMİYOR MU?

BU sabah(okurun iletisi 20 Aralık Salı gününe ait) uyandığımda evde bir koku olduğunu fark ettim. Kontrol ettim, ocaktan gelmiyordu. Dışarıda(havada) ağır bir koku vardı. Tahminim o ki, kükürt kokusu.
* Eve girecek kadar yoğunlaşan bu koku yetkilileri alarma geçirmiyor mu?
Emre ÇETİNER

İsyankâr kaldırımlar

(3)

BELEDİYE ZABITALARI NEREDE?

Ankara Atatürk Lisesi’nin yakınındaki Cihan Sokak’ın, çöp toplama merkezi haline geldiğini kaydeden okur Enver S. soruyor
* Yaya, kaldırımdan yürüyemez halde. Yazık!.. Orada çocuklarımız okuyor. Belediye zabıtaları nerede?

Haberin Devamı

3 SORUN ÇÖZÜM BEKLİYOR

İsyankâr kaldırımlar

KOMŞUNUN ÇÖPÜ BIKTIRDI

Çankaya Halk Sokak’taki Berrak Apartmanı sakinlerinden okurumuz Emine Özgür, “Amacımız şikâyet değil, kalıcı bir çözümdür” diye başladığı iletisinde şunları kaydetmiş: “Komşusu olduğumuz TED Üniversitesi’nden çözüm beklediğimiz 3 konumuz/sorunumuz var.

ÇÖP: Okul içinde olması gereken ‘TED Üniversitesi’ yazılı çöp konteynerleri sokağa konulmuş. Üniversiteden sokağa çıkarılan çöpler, sokak hayvanları ve kâğıt toplayıcıları tarafından dağıtılıyor. Etrafa dağılan çöplerin kötü kokusu ve çirkin görüntüsü, en yakın komşuları olan bizleri rahatsız ediyor.
PARK: Mahalle muhtarımızın girişimleriyle, kaldırıma araç çıkışlarını engellemek amacıyla delinatör konuldu. Ancak üniversiteye gelen araçlar, bu plastik delinatörleri ezerek kaldırıma araç park etmeye devam ediyor.
GÜRÜLTÜ: TED Üniversitesi’nin spor salonu olarak hizmet veren binanın altındaki 2 büyük motor ile tam köşemizde kafeterya olarak hizmet veren binanın üzerinde gürültü ve uğultu çıkaran -evde camlar kapalı olmasına rağmen- 5-6 motor hayatımızı mahvediyor.”
OKURDAN NOT: TED ailesinin bir ferdi olmaktan her zaman onur ve gurur duyduğumuz bizler, komşumuzu eğitim kurumu olarak mahallemize kattığı değerlerle gündeme getirmek isterdik.

Haberin Devamı

‘U’ DÖNÜŞÜ TEHLİKESİ

‘ODTÜ Yolu’ olarak da bilinen 1071 Malazgirt Bulvarı’nın, Dikmen bağlantısındaki gecekondu yıkılarak, 9 yıldır bekleyen yol çalışması tamamlandı.
Okurumuz Ali Akbaş, yolun tamamlanmasından memnun.
Ancak, Lizbon Caddesi’ne dönüşle ilgili bir şikâyeti var.
Gönderdiği iletide, durumu şöyle aktarıyor:

UNUTULDU DİYE DÜŞÜNMÜŞTÜM

“Lizbon Caddesi’nden gelip, Konya Yolu’na dönmek istediğinizde, dönüş yapılabilecek yer yok. Herhalde unutuldu diye düşünerek, Mavi Masa’ya başvurdum. ‘Trafik güvenliği için dönüş verilmediği’ yönünde yanıt aldım. Bu durumda vatandaşlara tek yol kalıyor:
ÖVEÇLER ALT GEÇİDİ’NDEN U DÖNÜŞÜ YAPMAK.
Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin dikkatini çekmek istediğim konu ise şu:
* Alt geçitten sonra U dönüşü yapmak, trafik ve can güvenliğini daha çok tehlikeye atıyor.
* Akşam iş çıkışı saatlerinde U dönüşleri nedeniyle trafik kilitleniyor.
TALEBİM:
* Lizbon Caddesi’nden Konya Yolu’na dönüş verilmeli.

Haberin Devamı

KISA... KISA...

* Doğalgaza gizli zam gibi ASKİ de suya gizli zam yapıyor. Her aldığımda farklı miktar yükleniyor karta. Gecen ay ve bu ay aldığı 100 TL’lik suda, tüketici aleyhine bir metreküplük fark(eksiklik) var.
Metin ALTAY

* Etimesgut’un çekilmez trafiğinden neden bahsetmiyorsunuz? Etimesgut’un ilçe merkezinde trafik perişan halde. 100 binlerce insanı ilgilendiren bir sorun... Artık bir çözüm bulunsun.
Eyyüp ALAYDIN

Yazarın Tüm Yazıları