İncek’in düğünle sınavı

Gölbaşı-İncek’ten son günlerde en çok “düğün gürültüsü” şikâyeti geliyor.

Haberin Devamı

Türkan Şoray Caddesi’nde ikâmet ettiklerini belirten iki okurumuzun iletileri şöyle:

AMBULANS NASIL GİRECEK?

* Okurumuz A.Ç.: “Bu caddede beş tane düğün bahçesi var ve artık gürültü bizleri çok rahatsız ediyor. Ayrıca kapımızın önüne park edilen araçlar nedeniyle de mağdur oluyoruz. Bizim evde iki yaşlı hasta var ve acil bir durum olsa, ambulans nasıl girecek?”

ÇILDIRMAMAK ELDE DEĞİL

* OKURUMUZ F.S.K.: “İncek’i 20’den fazla düğün bahçesi sarmış durumda. Gürültüden çok rahatsız oluyoruz, çıldırmamak elde değil. Mahalle arasında gürültülü düğün bahçeleri açmak yasal mı/uygun mu? Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu hususta ilgisini gösterecek mi?”

KALDIRIMDA TETRİS

Okurumuz Dursun Türker’den gelen bu iki kaldırım fotoğrafı bana “tetris” oyununu hatırlattı. Umarım belediyeler onarım için uygun parçanın gelmesini beklemiyordur...

İncek’in düğünle sınavı
Burası, Altındağ’ın Hacı Bayram Mahallesi’ne bağlı Altınsoy Caddesi.

Haberin Devamı

İncek’in düğünle sınavı
Burası, Çankaya’nın Eti Mahallesi’ne bağlı Toros Sokak.

İNSANLAR DURAĞA İNMEYE KORKUYOR

Okurumuz Ayhan Turhal, bu kentin “başıboş sokak köpekleri” sorununu en iyi özetleyen fotoğraflardan birini çekerek, iletisinde -özetiyle- şunları aktarmış:

İncek’in düğünle sınavı

“Burası Çankaya’nın Beytepe Mahallesi 1637. Cadde’deki 13251 no’lu EGO otobüs durağı. Bu bölgede insanlar durağa inmeye de sokağa çıkmaya da korkuyor. Ve artık köpekler, insanlardan daha özgür bir ortamda yaşıyor.”

YA ÇÖZÜM BULUNMALI YA DA ÖNLEM ALINMALI

İncek’in düğünle sınavı

Okurumuz Mahmut A., bu fotoğrafı Başkentray’ın “Kayaş” istasyonu çıkışında çekmiş. En yakın yaya geçitlerinin 500-600 metre mesafede olduğunu ve bu yüzden birçok Başkentray yolcusunun istasyon çıkışında Samsun Yolu’nda tehlike yaşadıklarına dikkat çeken okurumuz, “İnsanlar yaya geçitlerine yürümek yerine risk alıp, ana yolda hayatlarını tehlikeye atıyorlar. Ya çözüm bulunmalı ya da önlem alınmalı” diyor.

OKUR RADARI

Haberin Devamı

HER GÜN BÖYLE PARK EDİYOR

İncek’in düğünle sınavı

Keçiören’in Etlik Mahallesi Bağcı Caddesi’nde(No: 60) kaldırımı işgal eden özel halk otobüsüne dikkat çeken ismi bende saklı(gizli kalmasını istemiş) bir okurumuzun iletisi şöyle:
“Her gün böyle park ediyor, yayalar ise ana yola inerek yürümek zorunda kalıyor. Ayrıca bir yandan ana yolu da işgal ettiği için trafiği ve sürücüleri de tehlikeye atıyor.”

OKULLAR AÇILMADAN BİR CAN YANMADAN...

İncek’in düğünle sınavı

Okurumuz Safa Gülşen, “Etimesgut’un Turkuaz Mahallesi’ndeki istinat duvarları, yağışın da etkisiyle zarar gördü. Pir Sultan Abdal İlkokulu’na giden yaya yollarında düşen ve düşmek üzere olan kayalar var. Okullar açılmadan, bir can yanmadan önlem alınmalı” diye uyarıyor.

Haberin Devamı

ÇANKAYA BELEDİYESİ’NE SORUM VAR

İncek’in düğünle sınavı

1)Okurumuz Ümit Hatipoğlu, soruyor: “2019 yerel seçimleri öncesinde ‘Çankaya Gençlik Merkezi’ yapılacağı söylenen Maltepe’deki atıl alanın özel bir üniversiteye verildiği doğru mu?”

İncek’in düğünle sınavı

2)Okurumuz E.D., soruyor:
“Karum AVM’nin yanında insanların nefes aldığı gölgelik alana izin verilen ticari baraka için hem Karum esnafının hem de vatandaşın fikri alınamaz mıydı?”

KISA... KISA...

* “İvedik Hurdacılar Sitesi’nde üç adet Türk bayrağı var ve maalesef üçü de yırtık ya da tahrip olmuş durumda. Acilen ilgilenilmeli.”
Atilla ŞAHİN

* “Ulus Hali ile karşısında yer alan tüm gecekondu tipli dükkânlar yıkılarak, kente güzel bir meydan kazandırılmalı. Böylece keşmekeş de biter.”
Kudret BAŞÇOBAN

Yazarın Tüm Yazıları