İlle de BELPA

Burada Okur Yazar’da geçen hafta, okurumuz Sibel Aracı’nın, “BELPA Buz Pateni Spor Tesisi’nin açılmasını talep ediyoruz. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bu duruma hızlı bir çözüm bulmasını bekliyoruz” iletisine yer vermiştim.

Haberin Devamı

“BELPA açılsın” talebiyle bir ileti de okurumuz Melek Banu Kevinç’ten geldi.

Yıllardır buza emek veren bir sporcu velisi olduğunu aktaran okurumuzun iletisi -özetiyle- şöyle:

EN AZINDAN SPORCULAR İÇİN AÇILMASINI İSTİYORUM

“BELPA’nın yaklaşık üç yıldır ‘tadilat’ gerekçesiyle kapalı tutulup hiçbir tadilattan geçmeyişini anlamıyor ve çok büyük ihtiyaç duyulan bu çalışır durumdaki tesisin -en azından sporcular için- açılmasını istiyorum. Bu tesisin buz kısmı şu ana dek birçok kez tadilat görmüş ve çalışır durumdadır. Dışı ile ilgili çalışmalar yapılırken de buzun açık kalması Ankaralı sporcular için çok önemlidir. Birçok sporcu tek tesise (Çayyolu) sığamamakta, antrenman saatleri yetersiz kalmaktadır. Çalışır durumdaki BELPA niye kapalı? Tadilat üç yıldır neden yapılmıyor? Buz sporcularının en çok ihtiyaç duyduğu şu dönem BELPA açılsın..!”

Haberin Devamı

İlle de BELPA

MİLLİ EGEMENLİK PARKI’NDA SOKAK KÖPEKLERİNİN SAYISI ARTIYOR

Okurumuz Murat Taş, TBMM’nin Çankaya Kapısı’na çok yakın olan Milli Egemenlik Parkı’ndaki “başıboş sokak köpek” sayısının arttığına dikkat çekiyor.

İlle de BELPA

Benzer bir iletiyi 18 Ekim 2021’de de Burada Okur Yazar’a ilettiğini aktaran okurumuz, “Köpeklerin başıboş gezdiklerini, burayı yuva edindiklerini, yoldan gelene geçene de saldırdıklarını bildirmiştim. İnanın bu durumda değişen hiçbir şey yok. Hatta şu anda bu köpeklerin küçük yavruları bile var. Son bir yılda görüştüğümüz yetkililer sürekli oyalıyorlar, onca şikâyete rağmen hiçbir çözüm bulmadılar.

İlle de BELPA

18 Ekim 2021

ÇOCUKLARIN OKUL YOLU KORKUSU!

 Okurumuz T. Eryürekli, Çankaya’nın Çamlıtepe Mahallesi’nde “başıboş köpek sorunu” olduğunu belirterek, “Çocuklarımız okula gitmekten korkuyor” demiş.

Haberin Devamı

‘ENGELLİ PARK YERİ’  ÇİZGİLERİNİ ASFALT YUTTU

 Okurumuz Sabri Şahin, Çankaya’nın Emek Mahallesi 31. Sokak’ta yer alan “ENGELLİ PARK YERİ” alanı çizgilerinin, Çankaya Belediyesi’nce atılan asfalt sonrası kaybolduğunu kaydetmiş. Okurumuz, 1 Eylül 2022’de Çankaya Belediyesi’ne müracaat ettiğini ancak üç ay sonra kendisine, “Müracaatınız değerlendirilecektir” yanıtı verildiğini belirterek, “Engelli ve Ankaralı bir hemşehri olarak talebimi lütfen yayınlayın ki devletin belediyelere yüklediği görevlerini hatırlasınlar” demiş.

YAYA YOLU ANA YOL ÇÜNKÜ KALDIRIM YOK

İlle de BELPA

 Okurumuz Ferhat Kaya, Etimesgut’un Piyade Mahallesi 1842. Sokak’ın (Yükseliş Evleri-Kürşat Caddesi istikameti) kaldırım sorunu olduğunu aktarmış ve “Yayaya yol yok! Yaşlısı, genci, öğrencisi, bebek arabası olan kadını ya da erkeği... Tüm vatandaşlar ana yoldan yürüyor. Bir gün birinin canı yanacak” diyor.

Haberin Devamı

LEVHA BURADA  EKİPLER NEREDE

İlle de BELPA

 Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nın “BÜYÜKŞEHİR İŞBAŞINDA” levhası var, ancak okurumuz Hüseyin Kamalıoğlu’nun aktardığına göre ekipler bir aydır yok! Okurumuz, “Yenimahalle’nin Turgut Özal Mahallesi 1949. Cadde’de başlatılan kaldırım ve yol çalışması öylece kaldı. En azından kaldırımlar yapılsa, vatandaş ana yoldan yürüyor” diyor.

CAMİ CEMAATİNİN ASFALT DUASI

 Pursaklar’ın Saray-Fatih Mahallesi’nde ikâmet ettiğini aktaran okurumuz Fatih Güller, camiye ulaşım güzergâhında bulunan Çanakkale Caddesi’nin asfalt beklediğini kaydederek, “Camiyi yapmışlar fakat Ankara Büyükşehir Belediyesi üzerine düşen vazifeyi takip etmemiş ve asfaltı tamamlamamış. Halka hizmet, hakka hizmettir. Asfaltın tamamlanması için lütfen siz de bize yardımcı olun ve köşenizde bu haykırışa yer verin” demiş.

Haberin Devamı

ONAR BENİ

İlle de BELPA

 Okurumuz Dursun Türker, Altındağ’ın Aydınlıkevler Mahallesi Şehit Ömer Halisdemir Bulvarı’ndaki kaldırımın “onarım beklediğini” aktarmış.

ANIT YOLU DELİK DEŞİK

İlle de BELPA

 Polatlı’dan okurumuz A. Tarık Sarıkaya, Gazi Mahallesi Adnan Menderes Caddesi’nin bozuk yoluna dikkat çekerek, “Bu cadde Milli Mücadele’yi temsil eden Sakarya Zafer Anıtı’na çıkar. Lakin uzun zamandır bu durumda” demiş.

SORUM VAR-1

EGO OTOBÜSÜ DURAĞINI MAMAK DEVLET HASTANESİ İÇİNE ALSALAR OLMAZ MI?

 Okurumuz Mehmet Aydın, Mamak Devlet Hastanesi’ne en yakın otobüs durağının 300 metre mesafede olduğunu söylemiş ve “EGO Genel Müdürlüğü, hizmet etmemek ya da halkın işini zorlaştırmak için elinden geleni yapıyor. Durağı, Mamak Devlet Hastanesi’nin içine alsalar olmaz mı?” demiş.

Haberin Devamı

SORUM VAR-2

KIZILAY METRO İSTASYONUNDAKİ TUVALETLER ÜCRETSİZ OLAMAZ MI?

Okurumuz Emre Çetiner, EGO Genel Müdürlüğü’nün “kiralama duyurusu” yaptığı Kızılay metro-Ankaray ortak istasyonundaki 3 adet WC (tuvalet) için, “Kızılay metro istasyonundaki tuvaletler ücretsiz olamaz mı? Komşumuz Konya’da hem ücretsiz hem de temiz umumi belediye tuvaletleri var” demiş.

SÖZ YETKİLİDE-1

21 KASIM 2022: Okurumuz Emre Çetiner, “Söğütözü’ndeki Ankaray-metro bağlantısı ne durumda?” diye sormuştu.

*

8 ARALIK 2022: EGO Genel Müdürlüğü, “Çayyolu Metro Hattı ile bağlantı yapacak Ankaray-Söğütözü istasyonu inşaatına, Çayyolu (M2) işi kapsamında başlanmış ve 25 Nisan 2011 tarihinde yapılan protokol ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na devredilmiştir. Bakanlık 0.788 km hatla, istasyonun kalan işlerini tamamlamış, ancak sinyalizasyon uyumsuzluğu problemi nedeniyle işletmeye alamamıştır. Bu hat, 2020 yılında Dikimevi-Natoyolu Metro Hattı işi kapsamında bakanlıktan yeniden devralınmıştır. Bahse konu iş kapsamında 0.788 km hattın sinyalizasyon işi yapılarak, bu istasyon işletmeye alınacaktır. Söğütözü istasyonu işletmeye alındığında Ankaray ve Çayyolu metro hatları arasında Kızılay’a gitmeden aktarma yapılabilecektir” açıklamasını gönderdi.

SÖZ YETKİLİDE-2

21 KASIM 2022: 2018’de sefere konulan 559 numaralı “Eryaman YHT Garı-Sincan(Fatih)-Eryaman” EGO otobüsü hattının kaldırılmasının yanlış olduğunu belirterek, “Bu hat geri gelmeli” demiştim.

*

8 ARALIK 2022: EGO Genel Müdürlüğü, “6 Haziran 2018-23 Nisan 2020 tarihleri arasında geçen süreçte, 559 hat numaralı güzergâhımızda verilmekte olan 13 adet serviste gün boyu ortalama 90 yolcu taşındığı, servis yolcu ortalamasının 7 kişi civarında olduğu ve bu servisleri kullanan yolcularımızın YHT Garı’na ulaşım sağlamaktan ziyade semtler arasında transfer geçişleri sağladıkları tespit edilmiştir. Bu tespitler neticesinde, kamu kaynaklarının daha verimli bir şekilde kullanılması hususu da göz önünde bulundurularak 23 Nisan 2020 tarihi itibarıyla servislere son verilerek, bu güzergâhta çalışan araçlarımız servis arttırımına ihtiyaç duyulan ve yolcu yoğunluğunun fazla olduğu tespit edilen güzergâhlarımıza yönlendirilmiştir” açıklamasını gönderdi.

Yazarın Tüm Yazıları