Göz kararı park cezası

Yıl 2013... Ankara’da güzel bir çalışma başlatılmıştı. Şöyle ki...

Haberin Devamı

Göz kararı park cezası

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Ankara Emniyet Müdürlüğü, hem otobüs duraklarının önüne park yapılmasını engellemek hem de ceza kesilecek alanı belirlemek için “sarı çizgi” uygulamasına geçmişti.
Kent içi trafiğin güveni ve düzeni için atılan bu adım, o yıllarda maalesef kentin tamamında uygulan(a)madı.
Sonra da...
Unutuldu gitti.
*
Yıl 2020...
Okurumuz Serdar Baş, Ulus’taki bir otobüs durağına aracını park ettiği gerekçesiyle kendisine 132 TL ceza kesildiğini söylüyor.
“15 metre kuralını biliyorum ama 15 metre nereye tekabül ediyor işte onu bilmiyorum. Otobüs durağına kesinlikle park etmedim” diyen okurumuzun iletisi şöyle:

SÜRÜCÜLER İÇİN TAM BİR TUZAK

“Bu iş trafik polisleri için zor, sürücüler için ise tam bir tuzak. Mesela bana ceza yazan memur arkadaş elinde metreyle mi dolaşıyor ya da ben elime metre alıp aracımı 16’ncı metreye mi park edeceğim? Ankara’nın merkezindeki otobüs duraklarında bile park yasağının tam olarak nerede başladığını gösteren çizgiler yok. Ankara Büyükşehir Belediyesi bu çizgileri eksiksiz şekilde tüm duraklarda uygulamalı.”

Haberin Devamı

YENİ BATI DEĞİL SANKİ VAHŞİ BATI

Okurumuz Zekeriya Yence, Yenimahalle’nin Yeni Batı Mahallesi’nden bildiriyor.
Necip Fazıl ve Sezai Karakoç caddelerinin sorunları için Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Alo 153 hattına defalarca ihbarda bulunduklarını ancak hiçbir sonuç alamadıklarını aktaran okurumuz, iletisinde -özetiyle- şunları aktarıyor:

Göz kararı park cezası

* Kaldırım olmadığı için ana yoldan yürümek durumunda kalıyoruz.

Göz kararı park cezası

* Aydınlatma yok. Hava karardıktan sonra çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz.

Göz kararı park cezası

* Metronun İstanbul Yolu istasyonu çıkışı ise çamurdan geçilmiyor.
OKURDAN NOT: Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden daha önce ‘2020 programına alındı, kasım 2020’ye kadar yolunuz yapılacak’ denilmişti. Kasım geldi geçti, şimdi de ‘Kış geldi asfalt atamıyoruz’ diyerek oyalıyorlar.

Göz kararı park cezası

YAYAYA KALDIRIM ZULMÜ

Haberin Devamı

Bu fotoğrafı çeken-gönderen okurumuz Nadir Gökalp, “Çankaya’nın Kazım Özalp Mahallesi Filistin Caddesi’nin kaldırımı yaklaşık bir senedir böyle. Yayaya kaldırımda yürümek bile zulüm” diyor.

BUNUN ADI AMBARGO

Bu iki fotoğraf, Ulus’un Posta Caddesi’nden.
Okurumuz Metin Ç., demiş ki:

Göz kararı park cezası

* Fotoğraf 1: Dolu kasalarla kaldırımı kapatmış.

Göz kararı park cezası

* Fotoğraf 2: Boş kasalarla da ana yolu kapatmış.
OKURDAN NOT: Ne polis var ne de zabıta. Bu görevliler nerede?

İSMET İNÖNÜ BULVARI’NDA BU İKİ NOKTAYA DİKKAT!

Okurumuz Kani Mutlu, İsmet İnönü Bulvarı’ndaki iki noktaya dikkat çekmiş:
1) Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yan yol girişindeki mazgallar asfalt seviyesinde değil. Bazı yerlerde derin çukurlar var.
2) DSİ Genel Müdürlüğü’ne giden çift yönlü yoldaki rögar kapakları da asfalt seviyesinde değil ve yıllardır bu şekilde.

Haberin Devamı

KISA... KISA...

* “Çankaya’daki 100. Yıl Parkı’nda bulunan spor aletlerinden bazıları düzgün çalışmıyor. 4-5 ay önce de durum aynıydı. Parklar çok güzel ama vatandaş açısından işlevi de önemli.”
Nuran KALKAVAN BEREKET

* “Altındağ’ın Güneşevler Mahallesi 130. Sokak’taki Fatih Apartmanı’nda bulunan A-101 işletmesi, yaptıkları gürültü nedeniyle tüm bina sakinlerini her gün rahatsız ediyor.”
Mevlüt ODABAŞI

* “ASKİ, 10 Aralık Perşembe günü saat 12.30 sularında Çankaya’da başlayan su kesintisi duyurusunu sosyal medyadan 13.00’te yaptı. Bu alışkanlıktan bir an önce vazgeçilmeli.”
M.Y.

A2 DİKİMEVİ-NATO YOLU HATTI HASTANEYE KADAR UZATILSIN

Ankara Büyükşehir Belediyesi, AŞTİ-Dikimevi arasında 11 istasyonu bulunan 8.5 kilometrelik Ankaray A1 Hattı’nın uzatılacağını açıklamıştı.
Uzatma projesi kapsamında 8 istasyondan oluşan 7.4 kilometrelik A2 Dikimevi-Nato Yolu Hattı inşa edilecek.
Mamaklılar, bu yeni hattın da uzatılmasını istiyor.
Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Mamak Muhtarlar Derneği, Mamak İşadamları ve Sanayiciler Derneği, Mamak Müteahhitler Derneği, Mamak’taki hemşehri federasyonları ve derneklerin ortak açıklaması -özetle- şöyle:
“Projenin Nata Vega’dan sonra Doğukent, Kusunlar, Yenibayındır, Kıbrısköyü, Yeşilbayır mahallesi ve devamında devlet hastanesi olarak uzatılması ortak talebimizdir. Bu hattın uzaması ile birlikte 30 mahalle ve 500 bin nüfus bu hizmetten yararlanacaktır.”

Haberin Devamı

13 YAŞINDAKİ NEHİR’İN ŞİKÂYETİ: DEDEM VE ANNEANNEMLE BERABER DIŞARIYA ÇIKAMIYORUZ

Okurumuz Nehir Akcan 13 yaşında olduğunu ve bu mesajı dedesinin telefonundan yazdığını söylemiş. Anne ve babası çalıştıkları için dedesi ve anneannesiyle kalan Nehir Akcan, şunları yazmış:
“Dedem ve anneannem 65 yaş üstü. Onların sokağa çıkma yasakları bitiyor, benim dışarı çıkma saatim başlıyor. Beraber dışarıya çıkamıyoruz. Peki ben nasıl ve kiminle korkusuzca dışarıya çıkacağım? Benim de parka gitmek, gezmek gibi ihtiyaçlarım var. Bunları yapamıyor, evden çıkamıyorum. Lütfen bize yasakları uygulayan yetkiler yardımcı olsunlar.”

Yazarın Tüm Yazıları