ASKİ’nin pili bitmiş

Ankara’da, ‘kartlı su sayacı aboneleri’ isyanda! Şikâyet üzerine şikâyet var. Çayyolu-Türkkonut’tan okurumuz Ünsal Erdem de işte onlardan biri.

Haberin Devamı

ASKİ’nin pili bitmiş

Okurumuz, 60.54 metreküp suyu olmasına rağmen kartlı su sayacının biten pili nedeniyle günlerce susuzluk çektiklerini aktarmış.
İletisi ise -özetiyle- şöyle:

SÖZLEŞME İPTAL EDİLMİŞ

* Elektronik su sayaçlarını takan Elektromed firmasının ‘444 25 32’ numaralı telefonunu aradığımda, ‘ASKİ ile olan sözleşmelerinin iptal edildiğini’ söylediler. * Başkent 153’ü(Mavi Masa) aradığımda, ekiplerin geleceğini söylediler ama gün boyunca gelen giden olmadı. * Ertesi gün Başkent 153’ü tekrar aradığımda ise ‘Elektromed firması ile mevcut olan sözleşmenin iptal edildiğini, ASKİ’nin elinde elektronik su sayaçlarının pilinin bulunmadığını’ söylediler. * Sonuç olarak, Türkiye’nin başkenti Ankara’nın orta yerinde susuz kaldık.
*
SORUYORUM:

* Firma ile ASKİ arasındaki problemin ceremesini vatandaş mı çekecek?
* Yıl 2020 ve hiç kabahatimiz yokken böyle bir ceza vatandaşa müstahak mı?

OKURDAN NOT:

Üç gün süren kesintinin ardından, kendi isteğimle mekanik(faturalı) sayaca geçiş yaparak suyumuza kavuşabildik. Üstelik sayaç değişimini bile bir tanıdık bularak sağlayabildik. Elektronik sayaçta kalmış olsaydık, ne olacağını düşünmek bile istemiyorum.

ASKİ’nin pili bitmiş

TOPLU TAŞIMADA HES KODU VE YANIT BEKLEYEN SORULAR

Haberin Devamı

EGO Genel Müdürlüğü, ‘HES kodu’ uygulamasına entegre edilecek tam Ankarakart’ların 16 Ekim 2020’ye kadar ‘kişiselleştirmesi gerektiği’ şeklinde bir açıklama yaptı.
Bu kişiselleştirme meselesi, ‘www.ankarakart.com.tr’ sitesine üye olarak basit bir şekilde yapılabiliyor.
Lakin.
Hâlâ yanıt bekleyen birkaç soru var:
* Tek binişlik kartlar ne olacak, satılmaya devam edecek mi?
* Pozitif birinin başkasının tam kartını kullanması nasıl engellenecek?
* Ankarakart’ın geçerli olmadığı dış ilçe hatlarında ne yapılacak?
*
EGO Genel Müdürlüğü’nün detaylı bir çalışma ve açıklama yapması, Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Şube Müdürlüğü’nün de tam vatandaşları bilgilendirici bir haber servis etmesi lazım.

ASKİ’nin pili bitmiş

NAMIK KEMAL ORTAOKULU BİR BİNADAN FAZLASI

Haberin Devamı

Saraçoğlu Mahallesi’ndeki Namık Kemal Ortaokulu’nun, Anıttepe’deki Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne taşınması yönünde çıkan kararla ilgili okurumuz Uğur Alkaçır, şunları kaydetmiş:

KARARDAN DÖNÜLMESİNİ İSTİYORUZ

“Cumhuriyet tarihinin ilk toplu konut projesi Saraçoğlu Mahallesi’nde yer alan, mazisi 70 yılı bulan, şehrimizin ve çocukluğumuzun hafızası olan Namık Kemal Ortaokulu, bugün kapatılma kararıyla karşı karşıya. Biz okulumuzu bir bina olarak değil, bir hafıza ve bir ruh olarak görüyoruz. Şehirler bu hafıza mekânlarla ve ruhla ayakta kalır. Biz bu okulun mezunları olarak, çocukluğumuzun hafızası okulumuz hakkında verilen bu hukuksuz karardan dönülmesini istiyoruz. Mağdur olan yüzlerce öğrenci ve velinin de beklentileri bu yönde.”

Haberin Devamı

PEDAGOJİK OLARAK MÜMKÜN DEĞİL

Namık Kemal Ortaokulu’na bu yıl 5. sınıfa giden oğlunu kaydettiren Serkan Gürpınar isimli bir veli ise, “Anıttepe’deki Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde küçük öğrenciler ile lise öğrencilerinin bir arada eğitim görmeleri, pedagojik olarak da mümkün değil” demiş.

ASKİ’nin pili bitmiş

BUNU ÇOCUK BİLE YAPMAZ

Bu fotoğrafa dikkat!
Kendine, kentine ve doğaya karşı duyarlı okurumuz İpek Yılmaz, işte bu manzarayla piknik için gittikleri Kahramankazan ilçesinin Pazar Köyü’nde karşılaşmış.
Hepimiz biliyoruz ki bunu çocuk bile yapmaz.
Ne acı ki bu manzara; evde, sokakta ve sosyal medyada ahkâm kesen koca koca insanların eseri.
İyi ki hâlâ duyarlı insanlar var.

Haberin Devamı

SORUM VAR

ASKİ’nin pili bitmiş

BU ENKAZ VE ÇÖPLERİ KİM TEMİZLİYECEK?

Okurumuz Salih Kaan soruyor: “Çankaya’nın Emek Mahallesi Kırım Caddesi’ndeki bu enkaz üç senedir duruyor. Etrafa mikrop ve tehlike saçan bu enkaz ve çöpleri kim temizleyecek?”

 

KISA... KISA...

* “Çankaya’nın Kavaklıdere Mahallesi Bestekâr Caddesi sakiniyim. Bu bölgenin kaldırım temizliğinde, pandemi öncesine göre büyük bir gerileme göze çarpıyor.”
Mehmet AK

* “Çankaya’nın Alacaatlı Mahallesi’nde kaldırım kenarları çöp dolu. Maalesef kullanılmış maskeler bile yerlerde. Biz halk olarak çevremizi korumayı ne zaman öğreneceğiz?”
Meliha ...

* Çankaya’nın Yıldızevler Mahallesi’ndeki(Şehit Mustafa Doğan Caddesi ile 745. Sokak köşesi) boş arsada her gece 40-50 sokak köpeği sabaha kadar havlıyor, uyuyamıyoruz.”
Alper CANPOLAT

SÖZ YETKİLİDE

ASKİ’nin pili bitmiş
PANDEMİ SONRASI FAALİYETE GEÇECEK

Haberin Devamı

* Okurumuz Umut Özkan, 21 Eylül’de bu köşeden Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne seslenmiş ve “Kurtuluş Parkı’ndaki Trafik Eğitim Merkezi’nin yenilenmesi ve tekrar çocuklara trafik eğitimi verilmeye devam edilmesi gerekir” demişti.
* Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, okurumuzun bu talebine, “Trafik Eğitim Merkezi, COVID-19 sebebiyle hizmetine ara vermiştir. Bu süreci atlattığımızda merkezimiz tekrar faaliyete geçirilecektir” açıklaması göndermiş.

Yazarın Tüm Yazıları