Aradığınız koordinasyona şu anda ulaşılamıyor

AYKOME, AYKOME duy sesimizi... İşte bu vatandaşın haklı isyan sesleri..!

Haberin Devamı

Okurumuz Emre Çetiner, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Altyapı Koordinasyon Merkezi’nin (AYKOME) “koordinasyon” eksikliğini şöyle bir iletiyle aktarıyor:

BU İKİ ÇALIŞMA AYNI ANDA YAPILAMAZ MIYDI?

“Yenimahalle’nin Cengiz Aytmatov Caddesi ile 1777. Cadde’nin kesişiminde yaklaşık sekiz ay önce ASKİ, İvedik-Polatlı arası içme suyu iletim hattı için çalışma başlattı. Ve yine yaklaşık üç ay önce de çalışmayı bitirip, yolu baştan sona asfaltladı. Şimdi ise aynı ASKİ, o asfaltı söküp, yağmur suyu için kanal çalışması yapıyor. ABB AYKOME’nin, yollarda yapılacak çalışmalarda farklı kurumlarla koordinasyon kurması beklenirken, kendi kurumları ile bile bu koordinasyonu sağlayamaması kabul edilemez.

* Soruyorum: Bu iki çalışma aynı anda yapılamaz mıydı?”

Haberin Devamı

OKURDAN NOT: ASKİ’nin, yeni atılan asfaltı sökmesinin sebebi bir arıza falan da değil. Yıllardır bu noktada yağmur suyu birikir ve araçlara zarar verir.

 

ANAFARTALAR’DA KAZA GELMEDEN YAYA ÇİZGİLERİ GELSİN

Aradığınız koordinasyona şu anda ulaşılamıyor

Aradığınız koordinasyona şu anda ulaşılamıyor

Okurumuz Ali Avni Yüzbaşıoğlu, bu fotoğrafları Ulus’ta çekmiş.

Anafartalar Caddesi üzerindeki Anafartalar Çarşısı ile Ulus İş Merkezi’nin arasında kalan refüjdeki cam bariyerlerden birinin açık olduğuna dikkat çeken okurumuz, “Buradan yolun karşısına geçmek isteyenler, tehlikeli bir durumla karşı karşıya kalıyor. Eğer yaya yolu çizgisi çizilirse, hem yayalar hem de araçlar daha dikkatli geçer. Böylece her an yaşanabilecek bir kaza da önlenmiş olur” diyor.

OKURDAN NOT: Şu günlerde Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından Ulus’ta kaldırım çalışmaları yapılırken, bu eksiklik de giderilirse iyi olur.

 

ÜST GEÇİT VATANDAŞIN YOLUNU UZATACAK

Aradığınız koordinasyona şu anda ulaşılamıyor

Haberin Devamı

Aradığınız koordinasyona şu anda ulaşılamıyor

Okurumuz Erhan Pala, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) Etimesgut-Elvankent’in Topçu Mahallesi’nde yaptığı üst geçitle ilgili şöyle bir talepte bulunmuş:

“Bu bölgede yayaların yüzde 90’ı 1505. Sokak’a yöneliyor. Yani köprünün bir ayağının fotoğrafta görülen bu duvarın üstüne bağlanması gerekiyor. Yoksa yayaların ileriye yürüyüp tekrar aynı yere gelmesi gerekecek, yol uzayacak.”

 

LEVHA DÜŞTÜ TEHLİKE GÖRÜNDÜ

Aradığınız koordinasyona şu anda ulaşılamıyor

Okurumuz Murat Uslu, Çankaya’nın Büyükesat Mahallesi’nde Uğur Mumcu Caddesi ile Küpe Sokağı’nın kesişimindeki “Girilmez” levhasının düştüğüne dikkat çekerek, “Bu yol aslında tek yön. Levha düştüğü ve fark edilmediği için maalesef sürücüler ‘Girilmez’ olan sokağı kullanıyor. Bu durum hem yayalar hem de sürücüler açısından tehlikeli oluyor” demiş.

 

Haberin Devamı

AYLARDIR PARK HALİNDE!

Aradığınız koordinasyona şu anda ulaşılamıyor

Okurumuz Sezai Özçelik, ANKARAY’ın AŞTİ istasyonu çıkışında aylardır park halinde duran 06 RSM 32 plakalı araç için aramadık yer bırakmadığını, ancak hiçbir sonuç alamadığını söylüyor.

 

287 NUMARALI EGO HATTININ İLK SEFER SAATİ 06.10’A ALINSIN

Okurumuz Kadir Aktepe, metronun Batıkent istasyonu çıkışından ilk seferini 06.20’de yapan 287 numaralı EGO hattı için “saat güncellemesi” talebinde bulunuyor. Ankara’da birçok EGO metro ring hattının 06.10 gibi kalkış yaptığını belirten okurumuz, “Batıkent’in Turgut Özal Mahallesi ve Çakırlar bölgesinin bir kısmına hitap eden 287 numaralı hattın ilk servis saatinin güncellenmemesini anlayamıyoruz. İlk sefer saatinin 06.20 olması yüzünden ciddi mağduriyetler yaşıyoruz. Yetkililerden beklentimiz, 287 hattının sabah servislerinin 06.10’a alınması” demiş.

Haberin Devamı

 65 YAŞ ÜSTÜ ÖHO’YA KIZGIN

Okurumuz emekli öğretmen Mahire Aksoy, 65 yaş üstü vatandaşların “ücretsiz biniş hakkı” olmalarına rağmen özel halk otobüslerine (ÖHO) alınmamalarını eleştirmiş. Okurumuz, “Dikmen Caddesi’nde bir saat içinde üç giden üç de gelen özel halk otobüsü geçti, biz bir saat EGO otobüsü bekledik. Dikmen’de yıllardır bu çile bitmediği gibi özel halk otobüslerinin 65 yaş üstü vatandaşları araçlarına almaması ise canımıza yetti” demiş.

 

SÖZ YETKİLİDE-1

TARİH: 16 Ekim 2023

Burada Okur Yazar’da “depremzede annenin EGO isyanı” vardı.

Aradığınız koordinasyona şu anda ulaşılamıyor

Şikâyetinin özeti şuydu:

Ankara’da yaşayan depremzede bir anne, ücretsiz biniş hakları olan iki kızının, 340 numaralı hatta sefer yapan 06 BU 7309 plakalı ve 09-336 kodlu EGO otobüsüne alınmadıklarını iddia etmişti.

Haberin Devamı

Ve depremzede anne, “Depremzede olduklarına dair çıkarttığımız çıktıyı göstermişler, şoför bunu kabul etmemiş, bağırıp çağırıp ‘e-Devlet’ten ikâmetgâh adresinizi çıkarın’ demiş. Kızlarım 18 yaş altı oldukları için e-Devlet’leri yok. Beni aradılar, telefondan gönderdim fakat şoför bunu da kabul etmedi. Bu şoförden şikâyetçiyim. Çocuklarımı bu duruma düşürmeye hakkı yok” demişti.

*

EGO Genel Müdürlüğü, bu olayla ilgili bir açıklama gönderdi.

Ve söz şimdi yetkilide:

“Bahse konu olayın geçtiği otobüsün kamera kaydı incelendiğinde; 06 BU 7309 plakalı araç sürücümüz, depremzede vatandaşımıza araçtan ücretsiz faydalanılabilmesi için e-Devlet sisteminden alacakları afetzede barınma desteği belgesini göstermesi durumunda araçlarımızdan ücretsiz yararlanılabileceğini söylemiş, vatandaşımız bu şekilde otobüsümüzde seyahatine devam etmiştir. Haberde belirtilen şoförün bağırma ve hakaret gibi davranışlarına kamera kayıtlarında rastlanılmamıştır. Ancak sürücü personel bu tarz nahoş durumların yaşanmaması, vatandaşlarımıza yardımcı olunması ve vatandaşlarımızla olan iletişimlerinde daha dikkatli olunması hususunda uyarılmıştır.

Diğer taraftan depremzede vatandaşımızın iletişim bilgileri temin edilerek kendisiyle görüşülmüştür. Yapılan telefon görüşmesinde vatandaşımıza, konuyla ilgili yapılan inceleme sonucu iletilmiştir. Vatandaşımız da gösterilen duyarlılıktan dolayı teşekkür etmiştir.”

 

SÖZ YETKİLİDE-2

TARİH: 16 Ekim 2023

Burada Okur Yazar’da okurumuz Ayhan Turhal, metro hattının Bilkent istasyonu çıkışındaki otobüs durağı için, “Bu duraktan birçok yere ring otobüsleri kalkıyor. Hangi araç gelirse, binmek için bir kargaşa oluşuyor. Ayrıca, böylesine yoğun bir nokta için kapalı durak alanı yetersiz kalıyor. İnsanlar, yazın sıcağında ve kışın ayazında açıkta bekliyor. Bu noktaya büyük ve korunaklı bir durak gerekiyor” talebinde bulunmuştu.

Aradığınız koordinasyona şu anda ulaşılamıyor

*

EGO Genel Müdürlüğü, okurumuzun bu talebine şu açıklamayla yanıt verdi:

“Bilkent Metro İstasyonu çıkışında 12909 numaralı kapalı durak ve 13186 numaralı tabela durak alanlarımız mevcuttur. Yapılan saha incelemesi neticesinde söz konusu durak alanlarında sabah ve akşam servislerinde yolcu yoğunluğunun mevcut olduğu, bu saat dilimlerinde araçlarımızın kısa aralıklarla hareket etmesi nedeniyle yolcularımızın durak alanında uzun süreli bekleme yapmadan bir-iki dakika içerisinde araçlara biniş yaptıkları tespit edilmiştir. 12909 numaralı kapalı durağın ve 13186 numaralı tabela durağın konumlu bulunduğu alanın devamı konumundaki kaldırım yapısı kapalı durak montajına uygun değildir. Bu nedenle bu alana monte edilebilecek mono blok yapılı durak tasarımı yapılamamaktadır. Ayrıca durak alanıyla ilgili olarak yapılan gözlemlerde, durağı kullanan vatandaşlarımızın mağduriyetine sebebiyet verecek bir olumsuzluğun yaşanmadığı görülmüştür.”

 

ANITTEPELİLERİN HURDA DEMİR SINAVI

Okurumuz Ümit Hatipoğlu, diyor ki:

“Çankaya’nın Anıttepe Mahallesi’nde, kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binalar var. Yıkım sonrası bazen günler bazen de haftalarca iş makineleri hurda demir arıyor. Gürültü de toz da anlatılamaz! Bunlar eski binalar. Bir avuç demir için bize toz ve asbest yutturuyorlar. Enkazın hızlı kaldırılması ve varsa hurda demirin döküldüğü yerde aranması gerek. Mahalleye toz, belki asbest ve muazzam gürültü yaymaya üç kuruşluk hurda demir için kimsenin hakkı yok. Çankaya Belediyesi tüm bunlara neden izin veriyor?”

 

KISA... KISA...

* “Çankaya’nın Alacaatlı Caddesi’ne belediye hiç uğramıyor, yollar pislikten geçilmiyor. Lütfen biraz dolaşın, kontrol edin, gerekeni yapın. Bu cadde üvey evlat mı?”

Özge ATEŞ

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları