Fatih Tekeci

Burada Okur Yazar’a festival arası

22 Ağustos 2022
Kentini yaşayan gazete Hürriyet Ankara’nın, kentini yaşatan köşesi Burada Okur Yazar’a bu haftalık festival arası...

Bu yıl 34’üncüsü düzenlenen Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali için memleketim Kastamonu Taşköprü’deyim. Bu nedenle Burada Okur Yazar için bu haftalık bana müsaade. Ankara’nın ve Ankaralıların sesi olmak için...“Birlikte yaşa”maya, “birlikte yaz”maya devam.
İster WhatsApp’a gönderin:
0546 219 60 60
İster e-posta gönderin:
ftekeci@hurriyet.com.tr

Haftaya görüşmek dileğiyle...

Yazının Devamını Oku

EGO otobüsleri Mavi Göl’ü pas geçiyor

15 Ağustos 2022
Ankara’nın Mamak ilçesine bağlı Kayaş yakınlarındaki “Mavi Göl”, kent merkezine 12 kilometre uzaklıkta. Ve bu yüzden, başkentlilerin en çok tercih ettikleri rekreasyon alanlarından biri.

Peki, Mavi Göl’e toplu taşımayla nasıl gidilir? Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) resmi internet sitesinde, “355 numaralı Kıbrıs Köyü otobüsüyle gidebilirsiniz” diyor. Lakin. Okurumuz Mahmut Ay, 355 numaralı EGO hattının “Kıbrıs Köyü” değil, “Zerdalitepe” olduğunu hatırlatarak, iletisinde EGO Genel Müdürlüğü’ne şöyle sesleniyor:

GÜZERGÂHINI DEĞİŞTİRDİLER

“Maalesef durakları arasında ‘Mavi Göl’ de olan hiçbir toplu taşıma aracı yok. Daha önce 357 numaralı Ulus-Kıbrıs Köyü hattı geçiyordu, onun da güzergâhını değiştirdiler.

YAKLAŞIK 500 METRE MESAFEDE

Başkentin en önemli rekreasyon alanlarından biri olan Mavi Göl’e şu an en yakın otobüs durağı Samsun Yolu’nda. Bu durak ise yaklaşık 500 metre mesafede ve yolu rampa.”

EZELDEN EBEDE GİDEN MESELEM

 

Yazının Devamını Oku

EGO ilk durakta kapıyı açtı

8 Ağustos 2022
Okurumuz Füsun Acartürk, ilk duraktaki EGO otobüsleri için, “Karda, yağmurda veya güneşin altında kalıyoruz. Kapılar açılsa da insanlar otobüste oturarak kalkış saatini bekleseler olamaz mı?” sorusunu yöneltmişti.

25 TEMMUZ 2022



5 AĞUSTOS 2022

EGO Genel Müdürlüğü, okurumuzun bu sorusuna yanıt verdi. Özeti şöyle:
“Otobüslerimizin ilk hareket noktasındaki duraklarda bekleyen vatandaşlarımızın, yaz mevsiminde aşırı sıcak, sonbahar ve kış mevsimlerinde yağmur, kar yağışı ve aşırı soğuk havaya maruz kalmamaları için mevsim şartları göz önünde bulundurularak, araçlarımız belirtilen sefer saatlerinden 5 dakika önce durak alanlarına yanaşarak kapılarını açmakta ve yolcu almaya başlamaktadır. Ankara ili genelinde hizmet vermekte olduğumuz tüm hat ve güzergâhlarımızda bu uygulamaya devam edilmektedir. Nihai aşamada, bu uygulamaya hassasiyetle riayet edilmesi hususunda tüm sürücü personel ikaz edilmiştir.”

VALİDATÖR DEĞİL SİSTEM ARIZALIYMIŞ!

Yazının Devamını Oku

Hürriyet Ankara okurları yazıyor ABB yanıt veriyor

1 Ağustos 2022
Burada Okur Yazar’ın başkentteki en sıkı takipçilerinin başında -hiç şüphesiz- Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) geliyor.Hürriyet Ankara okurları yazıyor, ABB yanıt veriyor.Bu haftaki köşeyi, ABB’den gelen yanıtlara ayırdım.

25 TEMMUZ 2022-PAZARTESİ


1) Okurumuz Umut Özkan, süs havuzlarında serinleyen çocuklara dikkat çekerek, “Bazı süs havuzlarında elektrik kabloları açıkta. Bu çocukları yüzme havuzuyla tanıştırmak çok mu zor?” diye sormuştu.
*
ABB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’ndan gelen yanıt şöyle:
“Ülkemizde ve tüm dünyada süs havuzları, görsel açıdan kent mobilyaları olarak kullanılmaktadır. Havuz elektrik beslemeleri benzer yöntemlerle yapılmakta olup, kullanılan tüm materyaller insan can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla en üst seviyede uygulanmaktadır. Oluşabilecek en ufak olumsuz durumda, havuz panolarında bulunan koruma protokolleri devreye girip, sistemi izole etmektedir. Daire Başkanlığı’mız bakım ve sorumluluk kapsamında bulunan tüm süs havuzlarımız, düzenli olarak kontrol edilerek gerekli tadilat ve bakımlar yapılmaktadır. Belediyemize ait aile yaşam me kezlerinde (Kuşcağız, Kahramankazan, Sincan, Etlik vb..) yüzme havuzlarımız mevcut olup, burada çocuklarımıza yüzme eğitimleri verilmektedir. Tüm havuzlarımızda uyarı levhaları mevcuttur.”

Yazının Devamını Oku

Havuz problemi müfredattan ne zaman kalkacak

25 Temmuz 2022
Başkent Ankara’da yıllardır “süs havuzlarında serinleyen çocuklar” var. Elbette çocukların hiçbir suçu yok. Peki bu çocuklar için bir şey(ler) yapılamaz mı?

Misal.
Okurumuz Umut Özkan, bu konuda birçok kez fotoğraf ve ileti göndererek Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı(ABB) Mansur Yavaş’a seslenmişti.
Geçenlerde yine Kurtuluş kavşağındaki süs havuzunda serinlemeye çalışan çocukları fotoğraflamış.
Ve bir kez daha şu önerisini ve uyarısını dile getirmiş:



Yazının Devamını Oku

İncek’in düğünle sınavı

18 Temmuz 2022
Gölbaşı-İncek’ten son günlerde en çok “düğün gürültüsü” şikâyeti geliyor.

Türkan Şoray Caddesi’nde ikâmet ettiklerini belirten iki okurumuzun iletileri şöyle:

AMBULANS NASIL GİRECEK?

* Okurumuz A.Ç.: “Bu caddede beş tane düğün bahçesi var ve artık gürültü bizleri çok rahatsız ediyor. Ayrıca kapımızın önüne park edilen araçlar nedeniyle de mağdur oluyoruz. Bizim evde iki yaşlı hasta var ve acil bir durum olsa, ambulans nasıl girecek?”

ÇILDIRMAMAK ELDE DEĞİL

Yazının Devamını Oku

Burada Okur Yazar’a ‘bayram’ arası

11 Temmuz 2022
Kentini yaşayan gazete Hürriyet Ankara’nın, kentini yaşatan köşesi Burada Okur Yazar’a -bu haftalık- “bayram” arası...

Ankaralıların sesi olmak için...
Daha güzel, daha yaşanabilir bir kent için...
“Birlikte yaşa”maya, “birlikte yaz”maya devam.
* İster WhatsApp’a gönderin:
0546 219 60 60
* İster e-posta gönderin:
ftekeci@hurriyet.com.tr
*
Tabii ki öncelik sağlık.
İyi bayramlar, nice bayramlar.
Haftaya görüşmek dileğiyle...

Yazının Devamını Oku

Etimesgut’un tepesine kurşun mu yağıyor?

4 Temmuz 2022
Okurumuz Ali İhsan Güçlü’nün, Türk Hava Kurumu’na(THK) ait “Cessna” tipi uçakların başkent Ankara semalarında yaptıkları uçuşlarıyla ilgili -bir hayli ilginç- bir iddiası var.



Bu uçakların “AVGAS 100” adlı yüksek kurşunlu yakıt kullandıklarına ve yine bu uçakların Etimesgut’un üzerinde çok alçaktan uçuş yaptıklarına dikkat çeken okurumuzun iletisi/iddiaları -özetiyle- şöyle:
İDDİA-1: ZEHİRLİYOR
“Uçuşlarını, sabahın 08.00’inden akşamın 20.00’sine kadar alçaktan gerçekleştiriyorlar. Sonuç olarak bu uçaklar, geçtikleri alanda yaşayan insanları kurşun ile zehirliyorlar.
İDDİA-2: HASTA EDECEK
Bu kurşunlu benzin boşuna yasaklanmadı! İnsanlarda kalp-damar sertliği problemleri görülmeye başlayacaktır. Ayrıca çocuklarda zekâ geriliği ortaya çıkacaktır. Hepsi de bu kurşunlu benzin yüzünden.”

AYKOME’Dİ

Yazının Devamını Oku