EGO ilk durakta kapıyı açtı

Okurumuz Füsun Acartürk, ilk duraktaki EGO otobüsleri için, “Karda, yağmurda veya güneşin altında kalıyoruz. Kapılar açılsa da insanlar otobüste oturarak kalkış saatini bekleseler olamaz mı?” sorusunu yöneltmişti.

Haberin Devamı

25 TEMMUZ 2022

EGO ilk durakta kapıyı açtı

5 AĞUSTOS 2022

EGO Genel Müdürlüğü, okurumuzun bu sorusuna yanıt verdi. Özeti şöyle:
“Otobüslerimizin ilk hareket noktasındaki duraklarda bekleyen vatandaşlarımızın, yaz mevsiminde aşırı sıcak, sonbahar ve kış mevsimlerinde yağmur, kar yağışı ve aşırı soğuk havaya maruz kalmamaları için mevsim şartları göz önünde bulundurularak, araçlarımız belirtilen sefer saatlerinden 5 dakika önce durak alanlarına yanaşarak kapılarını açmakta ve yolcu almaya başlamaktadır. Ankara ili genelinde hizmet vermekte olduğumuz tüm hat ve güzergâhlarımızda bu uygulamaya devam edilmektedir. Nihai aşamada, bu uygulamaya hassasiyetle riayet edilmesi hususunda tüm sürücü personel ikaz edilmiştir.”

Haberin Devamı

VALİDATÖR DEĞİL SİSTEM ARIZALIYMIŞ!

EGO ilk durakta kapıyı açtı

25 TEMMUZ 2022

Okurumuz Aydın Güzel, Ankarakart’ından abonman ücreti yerine 6.50 TL kesildiğini belirterek, “Bozuk olan validatör, vatandaşı mağdur ediyor. Peki, EGO’nun hatasının bedelini neden yolcu ödüyor?” diye sormuştu.

5 AĞUSTOS 2022

EGO Genel Müdürlüğü, okurumuzun bu sorusuna yanıt verdi. Özeti şöyle: “Konu ile ilgili olarak kuruluşumuzca yapılan inceleme sonucunda, kart okuması sırasında yaşanan sıkıntının validatör arızasından kaynaklanmadığı, yazılım sorunundan kaynaklandığı tespit edilmiştir. Yazılım sorununun çözülerek kuruluşumuza bilgi verilmesi hususu, önce sözlü olarak ardından da resmi yazıyla 22 Nisan 2022 ve 06 Haziran 2022 tarihlerinde yüklenici firmaya bildirilmiştir. Ayrıca, yaşanan vatandaş mağduriyetinin giderilmesi için öncelikle e-posta, Başkent 153 ve telefon yoluyla yapılan iade başvuruları incelenmiş ve bugüne kadar 467 vatandaşımızın kartına söz konusu iade işlemi yapılmıştır. Ayrıca kuruluşumuzca yapılan kontroller sonucunda hiç başvuru yapmamış ya da Ankarakart’tan düşen fazla tutarın farkına varamamış olan yaklaşık 11 bin vatandaşımızın iade başvurusuna gerek kalmaksızın Ankarakart bilgileri, 8 Haziran 2022 tarihinde yüklenici firmaya bildirilmiştir. Yüklenici firmanın tamamlamak üzere olduğu kontroller sonucu herhangi bir başvuruya gerek kalmaksızın söz konusu tutarların Ankarakart’lara iade işlemi yapılacaktır.”

Haberin Devamı

SANCAKTEPE’NİN KALDIRIM SINAVI

EGO ilk durakta kapıyı açtı

EGO ilk durakta kapıyı açtı

Okurumuz Servet Çokgören, Keçiören’in Sancaktepe Mahallesi 1572. Cadde’nin kaldırım sorununa dikkat çekerek, “Burada okul var ve özellikle okullar açıldığında hem öğrenciler hem de veliler için daha tehlikeli oluyor. Ve maalesef buranın kaldırım sorunu yıllardır çözülmüyor” diyor.

OKURDAN NOT: Kaldırım olması/yapılması gereken yere araçlar park ediyor.

FOTOKAPAN

Dikkat! “Fotokapan” yakalar... İşte Hürriyet Ankara okurlarının kapanına takılan bu haftanın fotoğrafları:

EGO ilk durakta kapıyı açtı

1) “ETİMESGUT-Eryaman’daki TEİAŞ 8. Bölge Müdürlüğü’nün önünde yer alan aydınlatma lambası yanmıyor. ‘Terzi kendi söküğünü dikemez’, o misal.”
Yaşar ATA

EGO ilk durakta kapıyı açtı

2) YENİMAHALLE-Batıkent’teki Afşin Bey İlkokulu’nun önünde bulunan ızgaralar tıkalı. Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri hiç denetim yapmıyor mu?”
Levent AKALP

Haberin Devamı

EGO ilk durakta kapıyı açtı

3) “YENİMAHALLE’nin Turgut Özal Mahallesi 1949. Cadde’ye yasak olmasına rağmen TIR’lar park ediyor. Biz şikâyet etmekten artık bıktık, usandık.”
Ali ÖZTÜRK

EGO ilk durakta kapıyı açtı

4) ÇANKAYA Belediyesi sorumluluğundaki Kuğulu Park’ta, insanların oturdukları banklar kuş pisliği içinde. Gün içinde düzenli temizlik yapılmalı.”
Kubilay YURDAKURBAN

 

KISA... KISA...

 * “ÇANKAYA-Aşağı Öveçler çok bakımsız. Buradaki caddelere üç yıldır kimse uğramıyor. Artık bakımsızlıktan ağaçlar kuruyor.”
Gülden TUNA

* ÇANKAYA’nın Ön Cebeci Mahallesi Servi Sokak’ta(No:2) kanalizasyonumuz yok. Üç yıldır uğraşıyorum, programa alınmıyor.”
Yaşar ERGUN

* “ÇANKAYA’nın Çamlıtepe Mahallesi Şehit Coşkun Sokak girişindeki ağacın budanmasını istiyoruz. Bu haliyle ciddi riskli.”
Tekin ERYÜREKLİ

Haberin Devamı

* “ÇANKAYA’da Kız Kulesi Sokak’ın yarısında kaldırım yok! Çankaya Belediyesi’ne yaptığımız başvurular cevapsız kalıyor.”
Cem ÖZBEK

“GÖLBAŞI’nın Şafak Mahallesi’nde yürüyüş parkuru göremedim. Belediye, daha çok yürüyüş parkuru ve park yapmalı.”
Cem BOZCUK

* GÖLBAŞI’nın Hacılar Mahallesi 1532. Sokak sakinleri olarak, yolumuza en azından asfalt kırığı serilmesini istiyoruz.”
Orhan SAZLIK

* GÖLBAŞI’nın Gökçehöyük Mahallesi Kafkasya Sokak’a getirip, kedi-köpek ölülerini atıyorlar. Belediye sesimizi duymuyor!”
Hasan PEHLİVANOĞLU

* “YENİMAHALLE’nin Çamlıca Mahallesi’nde, insanların sohbet edebilecekleri ve çay-kahve içecekleri bir yer yapılmalı.”
Doğan DİNÇ

Yazarın Tüm Yazıları