Zirve mücadelesinde kayıp var

Altay, Eyüpspor’la 0-0 berabere kalıp lider Eyüpspor’a çelme takmasının ardından, Ç. Rizespor da Bodrumspor’u 2-0 yenmesi nedeniyle tüm dikkatler Bandırmaspor-Samsunspor maçına çevrilmişti.

Haberin Devamı

Bandırmaspor’un son maçında güzel oyunuyla dikkat çeken Samsunspor’u mağlup etmesi halinde ligin yukarı mahallesinde üst sıralarında yer almak isteyen Bandırmaspor’a büyük avantaj sağlayacaktı.
3 puan üzerine yapılan hesaplar tutmadı. Bandırmaspor evinde 1 puana razı oldu.
Samsunspor da iyi mücadelesinin hakkını deplasmanda 1 puan alarak tribünlerdeki 150-200 kadar taraftarını sevindirdi.
*
Maç, karşılıklı denk kuvvetlerin mücadelesi şeklinde geçti.
İki takım da galip gelmek için hücum ağırlıklı ama savunmaya da önem verip oynadı. Samsunspor’un bir şutu direkten döndü, penaltıyı da havaya atıp kaçırdılar ki maç öncesi hakem Yiğit Arslan için hiçte iyi şeyler söylemeyen taraftarlar haklı çıktı. Genelde vasat bir yönetim gösteren hakemin verdiği penaltı çok ağırdı. İki oyuncu da top kapma mücadelesinde beraber yere düşmelerine “penaltı” dedi.
Zaman zaman parlayan Bandırmaspor hücumları etkisiz kalırken gözlerim Kerim Avcı’yı aradı. Şutör ve golcü Avcı 3 maçtır neden bitime 15 dakika kala oyuna dâhil ediliyor ki? Nitekim Avcı girdikten sonra daha etkili hücumlar yapıldı. Bir şutu da savunmadan döndü. Eğer sakat değilse 75 dakika kenarda bekletmenin bir faydası oluyor mu?
*
Sonuç olarak 6 maçta 11 puanı olan Bandırmaspor haftaya deplasmanda Adanaspor’a gidecek.
Bugünkü oyununu biraz daha hücum yönünde geliştirmesi halinde neden deplasmandan 3 puan çıkarmasın. Ama siz siz olun Bandırmaspor’un geçen sezon final oynayan Bandırmaspor‘un yerini tutamayacağını da kabul edelim.

Yazarın Tüm Yazıları