Demirspor tarih yazıyor

Erdal Fernergiz yazdı...

Haberin Devamı

Adana Demirspor tarih yazmaya devam ediyor. Geçen sezon Avrupa’ya giderek harika maçlar çıkaran ve gruplara kalmayı kıl payı kaçıran Mavi Şimşekler bu sezon da çizgisini bozmadı ve üst sıraları hedefleyip yoluna devam ediyor. Kendi sahasında Beşiktaş’ı konuk eden Mavi Lacivertliler rakibini 4-2 yendi. Ligde 35 yıl sonra galip gelmenin yanı sıra ilk kez 4 de gol atarak tarihe bir not daha düştü.

EKSİK KELİMESİNİ SEVMİYORUM

Mavi Şimşeklerin son oynadığı maçta Kasımpaşa’ya yenilmesi ve maçı da 9 hatta 8 kişi tamamlaması sonucu tüm spor otoriteleri takımda büyük eksiklik olacağını bunun da Beşiktaş’a yarayacağı görüşündeydi. Ancak unuttukları bir şey vardı. Adana Demirspor Kasımpaşa karşısında da 9 kişi kalmasına rağmen iyi mücadele ederek takım olduğunu göstermişti. Mavi Şimşekler Beşiktaş karşısına karakter koyarak, hiç de eksik çıkmadı yine 11 çıktı. Niye eksik var deniyor ki.  Beşiktaş karşısına farklı bir kadro ile çıktı demek daha uygun olur görüşündeyim oynayanlar da bu takımın bir parçası. Uzun süre oynamamış yedek kulübesinde kalmış ancak bu takımın bir parçası olan oyuncularla mücadele etti ve istediğini de alan Mavi Lacivertlilerin arkasında muhteşem bir taraftar grubu vardı. Tribünler maç boyunca hiç susmayıp Adana’nın zor bir deplasman olduğunu buradan çıkmanın da kolay olmadığını sonuna kadar gösterdi. Kluivert’i de tebrik etmek lazım. Takımı iyi oynatıyor.

Haberin Devamı

Demirspor tarih yazıyor

MAÇIN ADAMI GRAVİLLON

Maça hızlı ve önde baskı yaparak başlayan Mavi Şimşekler rakibinin atağa çıkmasını önledi. Agresif, istekli  bir oyun sergileyen  Mavi Lacivertliler bu sezon sık sık rastladığımız uzaktan şutlar sonucu bulduğu gollerden iki tane kopyala yapıştır yaptı. İlk dakikalarda Belhanda ve Niang ile 2 farklı öne geçti. Takımını öne geçiren Belhanda sakatlanıp baş dönmesi nedeniyle ikinci yarıya çıkamadı ve geceyi hastanede müşahede altında geçirdi. Neyse ki durumu iyi korkulacak bir şey yok. Farkı açan Emre Akbaba, Yusuf Erdoğan Beşiktaş maçının kazanmasında en büyük rolü oynayanlardandı. Bence maçın iki önemli ismi defansta geçit vermeyen canla başla mücadele eden Gravillion ve Semih’ti. Semih’in hele hele kaleye giden topu çizgi üzerinden kornere atması da maçın kırılma anlarından biriydi. Gravillon Aboubakar’ı adeta kilitleyip oynatmaması bunun yanında tüm maç boyunca üstün bir defans yapması takdiri de övgüyü de hak etti. Tek tek oyuncu karnesi vermeyelim ama başarılı bir oyun sergileyen gol atmasa da Yusuf Sarı’yı da anmadan geçemem. Milli takıma da seçilen Yusuf Sarı bu sezon iyi bir performans sergiliyor. Nani oyunda kaldığı sürede, Belhanda’nın yerine oyunu giren Yusuf Erdoğan da ikinci yarıda fırtına gibi esti. Kalede uzun zamandır oynamayan resmi maçlarda forma giymemiş Vedat Karakuş zaman zaman hatalar yapsa da iki gol yemiş olsa da yine görevini iyi yaptı. Kolay değil bunca aradan sonra kaleye geçmek hem de Beşiktaş karşısında kaleyi devralmak. Sol bekte uzun zamandır oynamayan Abdurrahim de verilen görevi yapanlardandı.

BÜYÜK SEVİNÇ

Haberin Devamı

Adana Demirspor’un Beşiktaş’ı farklı yendiği maçta tribünler de adeta karnaval yerine döndü. Muhteşem taraftar grubu iddia ediyorum en ülkemizin en başarılı bir taraftar grubu maç boyunca susmadı, Başkan Murat Sancak ve Kluivert ile öğrencilerini bağrına bastı. Maç sonu da büyük sevinç yaşayan taraftarlar, oyuncuların tribünleri selamlamasıyla da büyük bir coşku yaşandı, takımla bütünleşti tribünler. Skor ne olursa olsun asla pes etmeyen her zaman kazanmayı hedefleyen Adana Demirspor şimdi puan cetvelinde 3. Sırada ve 11 puanda. Büyük bir başarı sergileyen takımın üst sıralarda olmayı da sonuna kadar hak ettiğini söylemeden geçmeyeceğim. Pazar günü Alanya’yı konuk edecek olan Mavi Şimşeklerde hedef tabi ki galibiyet.

Haberin Devamı

Demirspor tarih yazıyor

Yazarın Tüm Yazıları