Erdal Fernergiz

Çifte sevinç

21 Şubat 2019
Adana’nın Spor Toto 1. Lig ekipleri Adana Demirspor ve Adanaspor’un geçen hafta aldığı galibiyetler kentte büyük sevinç yaşattı. Gerçekten de özlenen bir sonuçtu.

Lige büyük umutlarla ve şampiyonluk iddiasıyla başlayan Demirspor, Başkan Murat Sancak ve yönetim kurulu üyelerinin büyük çabalarına rağmen bir türlü o havayı yakalayamadı ve raya oturamadı. Başkan Sancak her türlü fedakarlığı yapmasına rağmen takımın bu durumuna en çok üzülenlerden. 

ŞAMPİYONLUK GÜNCELLENMELİ

Taraftara şampiyonluk sözü veren Başkan Sancak bunu gerçekleştirmek için elinden geleni yapıyor ama olmuyor. Takımın başına getirdiği Yılmaz Vural’la da bu işin gitmeyeceğine inandığı için görevine son verdi. Büyük umutlarla gelen Vural’la mavi lacivertliler 8’i lig 2’si kupa olmak üzere 10 maça çıktı ve 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 yenilgi elde etti. Durum gerçekten iç açıcı olmadı. Son alınan Gazişehir galibiyetiyle puanını 30’a çıkardı Mavi Şimşekler ve tüm Adana devamını bekliyor.

Vural’ın teknik direktörlüğe getirildiği zaman yazdığım yazıda ‘VURAL’LA BU İŞ OLUR’ demiştim ama onunla da olmadı. Şimdi yeni bir sayfa açacak olan Demirspor’un şampiyonluk hedefini de güncellemesi lazım. Muhteşem taraftar ve Başkan-yönetim elbirliği ile bunun gerçekleşeceğine yürekten inanıyorum.

ADANASPOR’da hedef ilk 6

İkinci yarıya yaptığı takviyelerle giren Adanaspor, iki deplasman galibiyeti aldı. Kendi sahasında yenildi. Durum fena gitmiyor. Sahada daha inanmış, mücadele eden bir ekip var şimdi. Takımın başında ise ligin tecrübeli teknik direktörlerinden Coşkun Demirbakan... Coşkun hoca geldiği günden beri takıma oynatmak istediği oyunu yerleştirmiş durumda. Bundan sonrası oyuncuların ve taraftarın vereceği güce bağlı. Tabi Başkan Bayram Akgül’ün de desteğine...

ÖRNEK EKİPLER

Adana

Yazının Devamını Oku

Bu maçın favorisi yok

25 Kasım 2018
Bugün Adana’da yine müthiş bir derbi oynanacak. Kentin iki ekibi Demirspor-Adanaspor karşı karşıya gelecek. Her sonuca açık bir maç izleyeceğiz. Sonuçta sahada olanların sahada kalmasını, hakedenin kazanmasını diliyorum.

Ülkemizin sayılı derbileri arasında gösterilen ve dikkatle izlenen Adana derbisinde kentin iki güzide ekibi Demirspor ile Adanaspor bugün bir kez daha karşı karşıya gelecek. Büyük heyecanla beklenen maç için taraflar iyi hazırlandı. İki camianın da tek düşüncesi maçın dostça başlayıp dostça bitmesi. Bizim de beklentimiz bu hoktada. Çünkü iki takım da gözbebeğimiz.

DEMİRSPOR EV SAHİBİ

Bugünkü maçın ev sahibi Mavi lacivertliler. Muhteşem taraftarı ile maça damga vuracak. Kurduğu süper lig kadrosuna rağmen ligde yaşadığı kötü günler sonrası teknik ekipte yaptığı değişiklikle ünlü hoca Yılmaz Vural takımın başına getirildi. Milli maç arasında takımın başına getirilen Vural’ın ilk maçı derbiyle olacak. Hoca takımına güven ve moral aşıladı. Hedefi de tabi ki kazanmak olacak.

ADANASPOR ÇIKIŞ PEŞİNDE

Aynı Demirspor’da olduğu gibi Turuncu Beyazlılar da hoca değişikliğine giderek ligin tecrübeli teknit direktörü Coşkun Demirbakan’ı getirdi takımın başına. Adanaspor Coşkun hoca ile üst üste aldığı puanlarla hızla üst sıralarla tırmanmaya başladı. Milli arada derbiye de iddialı bir şekilde hazırlanan Toros Kaplanları mütevazi kadrosu ile maça puan ya da puanlar almak ümidiyle çıkacak.

DOSTÇA BİTSİN

Demirspor Başkanı Murat Sancak da Adanaspor Başkanı Bayram Akgül de bugünkü maçta dostluğun ön planda olması için mesajlarına dikkat etti.

Bugün de kavga ve gürültüden uzak, tatlı bir rekabetin içinde kalan ve coşkuyla izlenen favorisi olmayan, her türlü sonuca açık bir Demirspor-Adanaspor maçı yaşayacağız. Çok derbiler yaşandığını, daha çok da yaşanacağını düşünerek sahada olanların sahada kalmasını diliyor, hakkedenin kazanmasını temenni ediyorum.

Yazının Devamını Oku

Vural ile bu iş olur!

15 Kasım 2018
Adana Demirspor teknik direktörlüğüne getirilen Yılmaz Vural “Bu camiaya borcum var, şampiyon olmaya geldik” dedi ve kolları sıvadı…

Kurduğu Süper Lig ayarında kadrosu ile sezona şampiyonluk parolasıyla giren Adana Demirspor’da yaşanan olumsuzluklar ve alınan kötü sonuçlar neticesinde teknik direktör Hakan Kutlu ile yollar ayrıldı. Ancak akabinde Başkan Murat Sancak ve yönetim kurulu çok yerinde bir karar vererek daha önce de takımı çalıştıran ve son maçta Süper Lig trenini penaltılarla kaçıran hoca Yılmaz Vural’ı yeniden göreve getirdi.

ADANA’DA BÜYÜK HEYECAN
Lig tecrübesi, kariyeri ve sempatikliği ile herkesin gönlünde taht kurmuş olan Yılmaz Hoca’nın gelişi Adana’da büyük heyecan yarattı, olumlu hava estirdi. Yılmaz Vural ile Mavi Lacivertli ekibin muhteşem taraftarının da desteğiyle yeniden şahlanacağına inancım tamdır.
İlk yarı bitiminde hocanın da tavsiyeleriyle takıma yapılacak birkaç takviye ile bu takım Süper Lig’in en büyük adayı olur. Yeter ki Başkan Murat Sancak’ın dediği gibi “sabır” gerekiyor. Başkan Sancak ne demişti, “Bu takım şampiyon olacak, merak etmeyin”. İşte bu sözünü doğrular nitelikte bir hocayı takımın başına getirdi. Şimdi yapılması gereken her kesimin şampiyonluğa inanması ve desteğini sonuna kadar esirgememesi.
Başka Demirspor yok. Yolun açık, sonunda şampiyonluk olsun Yılmaz Hoca, Adana’ya hoş geldin başarılar dilerim...

Yazının Devamını Oku

SEVİNCİMİZ YARIM KALDI

29 Ekim 2018
Bölgemizde bu hafta sonu oynanan maçlarda Adanaspor, Gazişehir ve Hatay haftayı 3 puanla kapatıp çifte bayram yaşadı. Adana Demirspor ise ilk yarısını 1-0 önde kapattığı maçta Ümraniye’ye teslim olup 3 hafta üst üste sahadan puansız ayrılarak taraftarını üzmeye devam etti.

 

◊ SON zamanlarda ekonomide yaşanan olumsuzluklardan sonra alınan yerliye dönüş hamleleri hızla yerine getiriliyor. Adana’nın güzide takımlarından biri olan Adanaspor da Karabük ile oynadığı maçta ilk 11’i yerli oyunculardan kurarak başarılı bir sonuca imza attı. Adana’nın bir diğer temsilcisi Demirspor’un aldığı üst üste yenilgiler ise büyük üzüntü yaratıyor ve hiç de yakışmıyor gerçekten.

ŞEHİTLERE SAYGI
◊ SAYISI çok olmazsa da tribünlerde yerini alan Turuncu Beyazlı taraftarların donarak şehit olan askerlerimize ve hayatını vatan uğruna kaybeden kahramanlarımıza atıfta bulunarak ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ tezahüratlarıyla yerli isimlerden oluşan kadrosuyla Karabük karşısına çıkan Adanaspor istediğini almasını bildi.

◊ COŞKUN Demirbakan’ın göreve getirilmesiyle kendine gelen ve çıkışa geçen Toros kaplanları rakibini 4 golle uğurlarken son 4 maçta da 3 galibiyet bir beraberlikle 10 puanı hanesine yazdırmış oldu. Gol sonrası futbolcuların hep birlikte asker selamı vermesi alkışlanacak bir durumdu.

SERİ DEVAM ETMELİ
◊ MAÇIN başından sonuna kadar üstün bir oyun sergileyen Adana ekibi ligin zayıf rakibi karşısında sayısız gol fırsatlarını cömertçe harcadı. İlk yarıyı 1-0 önde kapayan Demirbakan’ın talebeleri ikinci yarıda coştu ve üst üste bulduğu gollerle şu ana kadar oynadığı maçlarda en farklı galibiyete uzandı. Dileriz zayıf rakip karşısında alınan bu galibiyet takımı rehavete sürüklemez ve galibiyet serisi devam ederek üst sıralardaki yerini alır Adanaspor.

DEMİRSPOR ŞOK ETTİ

Yazının Devamını Oku

Adanaspor S.O.S. veriyor

28 Ağustos 2018
Erdal Fernergiz yazdı.

Sezona kendi evinde Elazığ beraberliği ve Ümraniye deplasman mağlubiyeti ardından yine kendi evinde 1. Lige yeni çıkmış rakibi Afjet Afyonspor’a iki farkla yenilen Adanaspor kötü gidişi önleyemiyor. Adeta yönünü, rotasını kaybetmiş gibi sallanmaya başlayan Turuncu Beyazlılar’dan S.O.S. sinyalleri gelmeye başladı. Ligde oynadığı 3 maç, atabildiği iki gol, kalesinde gördüğü 5 gol ve sadece bir puanı hanesine yazdırabilmiş olan Turuncu Beyazlıların her mevkisi takviye istiyor.

Sonuç hüsran

Son maçta açık bir şekilde görüldü. Savunmada, orta sahada ve ileri uçta görev yapan oyuncular mücadele ediyor gibi oynuyorlar ve yeterli olmuyor. Heyecan eksik takımda, ne defans iyi savunma yapabiliyor, ne orta saha ileri top taşıyabiliyor ne de forvet gol yollarında beceri gösterebiliyor. Böyle olunca da sonuç hüsran oluyor.

Transfer sezonunun bitmesine çok kısa bir süre kaldı. Ligin en tecrübeli başkanlarından biri olan Bayram Akgül elini çabuk tutmalı ve büyük emek verdiği ekibine gerekli takviyeleri yapmalı, sonunda da ne protesto sesleri duymalı ne de herkesten çok kendisi üzülmeli.

Beyaz sayfa açalım
Bir de taraftar konusu var. Geçen yıldan beri süregelen anlamsız bir tatsızlık yaşanıyor başkan, yönetim ve taraftarlar arasında. Biliyorum ki her iki tarafın da ortak paydası Adanaspor ve Turuncu Beyazlı renkler. Takımın selameti, birlik ve beraberliğin tekrar sağlanması için herkesi şapkasını önüne almaya davet ediyorum. Kim haklı kim haksız onları bir kenara bırakıp gelin beyaz sayfa açalım çünkü başka Adanaspor yok. Adana’nın simgesi Turuncu Beyaz solmasın. El ele nasıl verilir örnek olalım. Bence bu yönetim de, taraftar da, takım da bunu hakediyor. Cıvıl cıvıl tribünler, gülen yüzler, güneşli günler görmek dileğiyle…

Gerçek Demirspor bu…

Yazının Devamını Oku

BU OYUN YETMEZ

21 Ağustos 2018
Adana Demirspor ikinci haftada taraftarının karşısına ilk kez çıktığı maçta aldığı yenilgi ile tüm camiayı hem çok şaşırttı hem de çok üzdü.

Başkan Murat Sancak yönetiminde yaptığı süper transferlerle adını şampiyon adayı olarak yazdıran ve ilk haftayı deplasmanda Karabük karşısında galibiyetle kapatan Adana Demirspor ikinci haftada taraftarının karşısına ilk kez çıktığı maçta aldığı yenilgi ile tüm camiayı hem çok şaşırttı hem de çok üzdü.Oysa her şey güzel başlamıştı. Müthiş bir taraftar desteği, süper bir atmosfer vardı. İlk 10 dakikada tam bir resital sunan takım da tribünlere nazire yaparcasına iyi bir oyun sergiliyor, üst üste ataklar, pozisyonlar buluyordu. Ama ne olduysa sonraki dakikalarda aşırı sıcak ve nemden mi bilinmez ama ataklar azaldı, oyun rölantiye girdi, pas hataları başladı velhasıl Demirspor şaşırtmaya başladı. Çünkü Mavi Lacivert renklere gönül vermiş ve ülkemizin en iyi taraftar grubu takımından gol bekliyor hatta hatta fark bekliyordu. Ama olmadı gol gelmeyince ilk yarı golsüz sona erdi.İkinci yarıda da aynı umudu taşıyan tribünler yine aradığını bulamadı. Kanatlar iyi çalışmadı, orta saha kayıpları oynadı, forvet de rakip defans arasında gezindi. İlk yarıya göre daha derli oynayan Denizli golü buldu, üç puanı da aldı gitti.DERS ÇIKARTILMALIŞampiyonluğa inanmış tüm camia şimdi şapkasını önüne alıp bu yenilgiden ders çıkartmalı ve ileriyi düşünmeli.  Teknik ekip de acilen eksiklerini tamamlamalı, takım oyununu oturtmalı, yoksa saman alevi gibi parlayan bir ekibin hedefine ulaşması da, kendilerinin kalması da çok zor olur. Denizli karşısında seyrettiğimiz bu oyun şampiyonluğa yetmez. Başkan Murat Sancak ve yönetimin desteğinin karşılığını vermek zorunda bu ekip ve oyuncular. Denizli yenilgisini bir kaza olarak görüyor ve Mavi Lacivertlilerin en kısa zamanda gerçek kimliğine bürünerek beklentileri boşa çıkartmayacağını sonunda mutlu sona ulaşacağımıza inanıyorum. Yolun açık olsun Demirspor…

Yazının Devamını Oku

YENİ SEZON HAYIRLI OLSUN

10 Ağustos 2018
Hepimizin ortak paydası olan ve yaşamımıza renk katan en önemli unsurlardan biri olan futbolun yeni bir sezonuna, yeni umutlarla, yeni heyecanlarla başlıyoruz.

2018-2019 Spor Toto Süper Lig “Lefter Küçükandonyadis” Sezonu ve Spor Toto 1. Lig sezonu bugün oynanacak maçlarla başlıyor. Daha sonraki haftalarda da alt liglerimizin heyecanına tanık olacağız. Lig sonuna kadar çeşitli skorlara sahne olacak bu güzel oyun, zaman zaman kimilerimizin beklentilerine cevap verecek, kimilerimizin de beklentilerine cevap veremeyecektir. Sonuçta bu uzun maratonda bazen sevinecek bazen de üzüleceğiz. Güney, Güneydoğu bölgesinde yer alan takımlarımız da bu heyecana başlıyor. Takımlarımız sezon öncesi yeni bir ruhla kamplara gitti, yeni transferler yaptı, yeni teknik direktörlerle yola çıkıyor. Hepsinin de hedefi liglerinde başarılı olmak kentlerine katkı sunmak, sporu sevdirmek ve sonunda mutlu sona ulaşabilmek olacak.
Tabi ki bazı takımlarımız zor günler de geçirecek. Yaşadıkları maddi güçlükler olacak, alınan kötü sonuçlardan sonra takımlarının renklerine gönül vermiş taraftarlar da bazen üzülecek, bazen de sevinecek. Ama ne olursa olsun desteklerini esirgemeden, küsmeden takımlarının yanında olsunlar. Zor günleri de iyi günleri de beraber el ele yaşasınlar.
Bölgemiz takımlarından Süper Lig’de yer alan Yeni Malatyaspor Erol Bulut yönetiminde lige girecek. Hedefleri üst sıralarda yer almak. Spor Toto 1. Lig’de yer alan takımlarımızdan Adana Demirspor şampiyonluk hedefliyor. Teknik Direktörlüğe Hakan Kutlu’yu menajerliğe Tanju Çolak’ı getiren Mavi Lacivertliler 20’ye yakın transfer yaptı. Bir çok oyuncu Süper Lig tecrübeli. Eski golcüsü Pote’yi ve dünya çapında bir oyuncu olan Anderson’u renklerine bağlayıp gücüne güç kattı. Üst düzey oyuncular alınınca beklenti hayli yüksek.
Adana’nın bir diğer takımı Adanaspor da derinden sessiz bir şekilde lige hazırlandı. Türkiye’de örnek gösterilen borçsuz kulüplerden biri olan Turuncu Beyazlılar ligin terübeli teknik direktörlerinden Cihat Arslan’la yola çıktı. Fazla transfer yapmadı, genç isimleri kadrosuna katarken sadece iki yabancı oyuncu aldı. Teknik Direktör Arslan, birkaç transfer daha yapacaklarını görüşmelerin sürdüğünü, takımına güvendiğini söyledi.
Spor Toto 1. Lige yeni giren Hatayspor’da sportif direktörlüğe Gökhan Zan getirildi. Antrenör İlhan Palut ile mütevazi bir takım kuran Bordo Beyazlıların hedefi ligde kalmak olacak.
Bölgemizin bir diğer iddialı ekiplerinden Gazişehir de şampiyonluğu hedefliyor. Teknik direktör Yalçın Koşukavak, kendileri için ilk üç maçın önemli olduğunu, en iyi neticeleri alarak hedefe doğru koşacaklarını söylüyor.
Tetiş Yapı Elazığspor sezon öncesi zor günler geçiriyor. Dar bir bütçe ve kadro ile lige girecek.

Yazının Devamını Oku

Yazık bu taraftara!

24 Nisan 2018
Adana’nın iki güzide takımından biri olan Adana Demirspor’un son haftalarda aldığı başarısız sonuçlarla küme düşme korkusunu ensesinde hissetmesi kentte büyük üzüntü yaratıyor. 

Yaşanan bu büyük üzüntünün en fazlasını ise Ülkenin en iyi taraftar gruplarından biri olan, deplasman dahil hiçbir maçında takımı yalnız bırakmayan Mavi Lacivertli renklere gönül verenler yaşıyor. Adana Demirspor 56 bin 102 passolig kart sayısı ile birçok Süper Lig ekibini de geride bırakarak 10.sırada bulunuyor.

ACİL DESTEK ŞART

Olumsuzlukları yanlış yönetime ve sahipsizliğe bağlayan taraftarlar başta Vali Mahmut Demirtaş olmak üzere Büyükşehir ve ilçe belediyelerinden, sivil toplum örgütlerinden acilen destek bekliyor. “Acaba küme mi düşüyoruz?” diye düşünmeye başlayan taraftarlar haklı, acilen destek sağlanmalı ve başka takımların yaptığı gibi gerekli girişimler sağlanmalı, takımın ligde kalması için çaba gösterilmelidir.

BÜYÜK CAMİA

Çünkü başka Demirspor yok. Çünkü bu camia birçok ismi ülke sporuna katmış, yenilmez armadaları ortaya çıkarmış bir camia. Bu zor günlerde destek olmak bu kentten kazanan, bu kentte yaşayan ve bu kentte görev yapan herkesin görevidir.

Yarın geç olmadan el ele vererek bu takımımızı kurtaralım ve başta Mavi Lacivertli renklere gönül vermiş olanları, Adanalıları üzmeyelim.

Yazının Devamını Oku