YENİ SEZON HAYIRLI OLSUN

Hepimizin ortak paydası olan ve yaşamımıza renk katan en önemli unsurlardan biri olan futbolun yeni bir sezonuna, yeni umutlarla, yeni heyecanlarla başlıyoruz.

Haberin Devamı

2018-2019 Spor Toto Süper Lig “Lefter Küçükandonyadis” Sezonu ve Spor Toto 1. Lig sezonu bugün oynanacak maçlarla başlıyor. Daha sonraki haftalarda da alt liglerimizin heyecanına tanık olacağız. Lig sonuna kadar çeşitli skorlara sahne olacak bu güzel oyun, zaman zaman kimilerimizin beklentilerine cevap verecek, kimilerimizin de beklentilerine cevap veremeyecektir. Sonuçta bu uzun maratonda bazen sevinecek bazen de üzüleceğiz. Güney, Güneydoğu bölgesinde yer alan takımlarımız da bu heyecana başlıyor. Takımlarımız sezon öncesi yeni bir ruhla kamplara gitti, yeni transferler yaptı, yeni teknik direktörlerle yola çıkıyor. Hepsinin de hedefi liglerinde başarılı olmak kentlerine katkı sunmak, sporu sevdirmek ve sonunda mutlu sona ulaşabilmek olacak.
Tabi ki bazı takımlarımız zor günler de geçirecek. Yaşadıkları maddi güçlükler olacak, alınan kötü sonuçlardan sonra takımlarının renklerine gönül vermiş taraftarlar da bazen üzülecek, bazen de sevinecek. Ama ne olursa olsun desteklerini esirgemeden, küsmeden takımlarının yanında olsunlar. Zor günleri de iyi günleri de beraber el ele yaşasınlar.
Bölgemiz takımlarından Süper Lig’de yer alan Yeni Malatyaspor Erol Bulut yönetiminde lige girecek. Hedefleri üst sıralarda yer almak. Spor Toto 1. Lig’de yer alan takımlarımızdan Adana Demirspor şampiyonluk hedefliyor. Teknik Direktörlüğe Hakan Kutlu’yu menajerliğe Tanju Çolak’ı getiren Mavi Lacivertliler 20’ye yakın transfer yaptı. Bir çok oyuncu Süper Lig tecrübeli. Eski golcüsü Pote’yi ve dünya çapında bir oyuncu olan Anderson’u renklerine bağlayıp gücüne güç kattı. Üst düzey oyuncular alınınca beklenti hayli yüksek.
Adana’nın bir diğer takımı Adanaspor da derinden sessiz bir şekilde lige hazırlandı. Türkiye’de örnek gösterilen borçsuz kulüplerden biri olan Turuncu Beyazlılar ligin terübeli teknik direktörlerinden Cihat Arslan’la yola çıktı. Fazla transfer yapmadı, genç isimleri kadrosuna katarken sadece iki yabancı oyuncu aldı. Teknik Direktör Arslan, birkaç transfer daha yapacaklarını görüşmelerin sürdüğünü, takımına güvendiğini söyledi.
Spor Toto 1. Lige yeni giren Hatayspor’da sportif direktörlüğe Gökhan Zan getirildi. Antrenör İlhan Palut ile mütevazi bir takım kuran Bordo Beyazlıların hedefi ligde kalmak olacak.
Bölgemizin bir diğer iddialı ekiplerinden Gazişehir de şampiyonluğu hedefliyor. Teknik direktör Yalçın Koşukavak, kendileri için ilk üç maçın önemli olduğunu, en iyi neticeleri alarak hedefe doğru koşacaklarını söylüyor.
Tetiş Yapı Elazığspor sezon öncesi zor günler geçiriyor. Dar bir bütçe ve kadro ile lige girecek.
Futbolumuzun marka değerini yükseltecek, güzelliğini ve seyir zevkini taçlandıracak, saha içinde ve tribünlerde gösterilecek saygı, sevgi, fair play, hoşgörü ve sağduyu olgusuyla oynanacak bir futbol sezonu geçirmek en büyük dileğimizdir.
Bu duygu ve düşünceler içerisinde, yeni sezonun hayırlı olmasını diler, kulüplerimize, sporcularımıza, futbol seyircilerine, taraftarlara, medya kuruluşlarına ve tüm futbol emekçilerine sağlıklı, başarılı bir sezon geçirmelerini dilerim.

Yazarın Tüm Yazıları