Erdal Fernergiz

Nefesler tutuldu

2 Temmuz 2020
Lig ikincisi Erzurum ile üçüncü Adana Demirspor’u karşı karşıya getirecek sezonun en önemli maçı kazananın çok şey, kaybedenin de çok şey kaybedeceği bir karşılaşma olacak.

Bugün TFF 1. Lig’de erken final Erzurum’da oynanacak. Lig ikincisi Erzurum ile üçüncü Adana Demirspor’u karşı karşıya getirecek sezonun en önemli maçı kazananın çok şey, kaybedenin de çok şey kaybedeceği bir karşılaşma olacak. Bu maçın sonucunu 1. Lig’de bulunan ve üst sıraları hedefleyen 7 takım da heyecanla bekliyor. Tabi bizim için onların beklentisi değil Adana’nın beklentisi önemli. Evet çeyrek asırlık hasretin sona ermesini bekliyor tüm Adanalılar.

HER İKİ TAKIMIN DA İDDİASI VAR

Şampiyonluk yarışında lider Hatayspor’un 4 puan gerisinde olan Erzurum, birincilik şansını zora soksa da ikincilik için iddiasını koruyor. Play-Off’a kalmadan Süper Lig’e yükselmek isteyen Adana temsilcisi Demirspor ile ikinci basamaktaki BŞB Erzurumspor arasında 2 puan fark bulunuyor. Mavi Lacivertliler bugünkü maçı kazanarak rakibini 1 puanla geçmek ve son üç haftaya daha moralli girmek istiyor. Mavi Şimşekler başkanından yöneticisine, teknik ekibinden futbolcusuna kadar şampiyonluğa inanmış durumda ve “o sene bu sene” diyerek Süper Lig’i çok istiyor.

ŞİMŞEK FORMDA

Yazının Devamını Oku

Umutlar tükeniyor

18 Mart 2020
Erdal Fernergiz yazdı...

Adana’yı Balkan Kupasında, UEFA Kupasında temsil etmiş dünyaca ünlü takımları Adana’ya getirmiş olan Adanaspor’da umutlar tükeniyor ve TFF1. Lig’den düşecek takımların başında geliyor. Anlayacağınız Turuncu Beyazlılar ateş hattında…

1976-1977 sezonunda Austria Salzburg’u, 1978-1979 sezonunda Honved Budapest’i 1981-1982 sezonunda ligi ikinci sırada tamamlayan Adanaspor UEFA kupasında dünyanın önde gelen takımlarından İnter ile eşleşmişti. O muhteşem kadrosu ile Adanaspor kentte bayram havası yaşatmıştı. Hatırlıyorum stat tıklım tıklım dolu, tribünler büyük bir coşku içerisinde. Kolay mı İNTER gelmiş. Adanaspor, 3 numaralı defans oyuncusu Timuçin Özer’in ilk dakikalarda attığı golle one geçmişti ve Adanalılar gole çok sevinmiş, çılgınlar gibi bağırmışlardı. 60. dakikaya kadar İnter’e kök söktürmüştü Turuncu Beyazlılar. Ancak son yarım saatte güçlü rakip İnter’den gelen gollerle maçı 3-1 kaybetmişti. Netice İnter gibi büyük bir takıma elenmiştik ama o büyük takım heyecanını da tüm kent yaşamıştı. Niye anlattım biliyor musunuz o yaşadığımız eski günleri. Bizlere o zevki yaşatan, o heyecanı iliklerimize kadar hissettiren Adanaspor şimdi 1. Ligden uçup gidiyor göz göre göre. Bu da bir Adanalı olarak bizlere acı veriyor.

SAHİP ÇIKILMALI

Şimdi soruyorum başta kulüp başkanı Bayram Akgül’e ve kentin yöneticilerine sahip çıkmak gerekmiyor mu bu takıma. Ligin bitmesine az bir zaman kaldı. Vakit geç değil el ele vererek, destek vererek, moral vererek sahip çıkılmalı bu tarihi başarı elde etmiş takıma. Kimse bu şirket takımı falan demesin. Bu takım Adana’nın takımı, adı da Adanaspor. Renkleri de Adana’nın simgesi pamuk ve narenciyesi. Son haftalarda yaşananlar biraz kıpırdanmayı gösteriyor ekipte. Ama yetmiyor dışarıdan mutlaka destek verilmesi gerek.

Yazının Devamını Oku

Bu heyecan bitmez...

8 Şubat 2020
Erdal FERNERGİZ yazdı...

Adana'nın iki güzide ekibi Demirspor ile Adanaspor yarın bir kez daha karşı karşıya gelecek. Ülkemizin sayılı derbilerinden biri olan Adana derbisi tüm kenti her maç öncesi olduğu gibi bir kez daha heyecanlandırmaya devam ediyor.

İKİ CAMİADA HEDEF GALİBİYET
İki köklü takım arasında geride kalan 60 resmi maçta Adanaspor 22, Adana Demirspor 15 galibiyet elde ederken, 23 karşılaşma beraberlikle sonuçlandı. İki camia da maçta galibiyet hedefliyor. Başkanların, teknik direktörlerin ve yöneticilerin tek isteği maçın Fair-Play ölçüsünde dostça tamamlanması, iyi oynayan tarafın kazanması.

ÜSTÜNLÜK ADANASPOR’DA
61. resmi maçını oynayacak olan Mavi Lacivertliler ve Turuncu Beyazlılar ligde konumları itibariyle kazanmayı hedefliyor. Adana Demirspor, turuncu-beyazlı ekip karşısında en farklı galibiyetini 1995-1996 sezonunda 5-1’lik skorla elde ederken, Adanaspor da 1988-1989 sezonunda mavi-lacivertlileri 3-0 yenmeyi başardı. Bu sezon Lig’in 4. haftasında karşı karşıya gelen Adanaspor ile Adana Demirspor, sahadan golsüz beraberlikle ayrıldı. Böylelikle iki takımın karşılaştığı son 3 maç berabere bitmiş oldu. Her iki ekibin taraftarı bu maçın beraberlikle bitmemesi gerektiğini, birer puanın iki takıma da yetmeyeceğini dile getirirken galibiyetle hedeflerine bir adım daha yaklaşacaklarını belirtiyor.

KAZANAN ADANA OLSUN
Kentte büyük bir heyecan yaratan derbi öncesi TSYD Adana Şubesi önderliğinde bir araya gelen iki ekibin teknik direktörü Uğur Tütüneker ve Eyüp Arın, maça çok iyi hazırlandıklarını tek hedeflerinin galibiyet olduğunu belirterek, derbi maçlarının oynanan kentlerin imajı olduğunu, Adana derbisinin de dostça bitmesi ve örnek olması temennisinde bulundu. Bizim de tek dileğimiz örnek bir derbi olması, kazananın Adana olması ve bu heyecanın artarak devam etmesidir…

BİLETLER TÜKENDİ

Yazının Devamını Oku

Pes etmek yok başkan

22 Ekim 2019
Erdal Fernergiz yazdı...

ADANA Demir-spor, sıkıntılı bir dönem geçirirken gitmek kolay be başkan Murat Sancak... Ya sonrası silebilir misin yaptıklarını, söylediklerini, yaşattığın düşleri... Tamam çabanın karşılığını alamıyorsun bunu kabul ediyoruz ama bu sizden kaynaklanmıyor be başkan...

TAKIM SONUCA GİDEMİYOR

BAŞKAN, yaptığınız teknik direktör değişikliği takımda olumlu bir hava yarattı. Mavi Şimşekler Uğur Tütüneker ile daha derli toplu, daha iştahlı oynuyor. Son maçlarda da öne geçiyor ama sonunu getiremiyor. Bunu düzeltmek de teknik ekibin görevi. Son Altınordu, Hatay maçları tüm camiayı üzdü. Tabi ki en çok üzülenlerin başındasınız Başkan... inanıyorum ki Mavi Lacivertli ekip bu kötü gidişi en kısa zamanda düzeltecek ve seri galibiyetler alarak hem sizi hem de camiayı sevindirecek. Güzel günlerin sonu da Süper Lig olacak.

MUHTEŞEM TARAFTAR

Siz, 4 Temmuz 2018 yılında başkan olduğunuzda Demirspor camiasına ve muhteşem taraftarına “Bu takımı şampiyon yapmadan gitmeyeceğim” demediniz mi başkan. Geçen yıl Play-Off’ta final oynayan takımın başkanı olarak bu coşkuyu tüm kente yaşatmadınız mı başkan. Şimdi de durum o kadar kötü değil, 8. Hafta sonunda 10 puan. Tamam yukarıdakilerle makas biraz açılmış durumda ancak kapatılmayacak gibi de değil. Yeter ki takım o havayı yakalasın.

YOLA DEVAM

Hatay yenilgisinden sonra bırakma kararı alan ve birkaç gün içerisinde de kongre kararı alacaklarını söyleyen Başkan Murat Sancak’a sesleniyorum. ‘Yoruldum’, ‘Üzüldüm’ diyorsunuz ama şunu çok iyi bilin ki bu camia ve taraftar sizi bırakmak istemiyor. Şimdi size düşen de kararınızı yeniden gözden geçirip, başkanlığınızı sürdürmeniz. Sizin de söylediğiniz gibi “PES ETMEK YOK YOLA DEVAM” be başkan...

 

Yazının Devamını Oku

Adanaspor'da aranan golcü bulundu

28 Ağustos 2019
Erdal Fernergiz yazdı...

 TFF 1. Lig’de ikinci hafta maçları oynandı ve bölgemiz takımları istediklerini alarak taraftarını sevindirdi. Takımlarımızın iyi görüntüsü ilerisi için de umut veriyor. Hedef Süper Lig...

EZE, eze eze gol atar

Bir kaç sezondur adeta golcüden yoksun kadrosuyla mücadele etmek zorunda kalan ve birçok maçta bunun sıkıntısını yaşayan Adanaspor nihayet aradığı golcüyü bulmuş görünüyor. Eskişehirspor karşısında izlediğim Friday EZE aranan kan görüntüsü verdi.

Hem hızlı, hem teknik ve gol atmasını da biliyor bu EZE. Kısa zamanda taraftarın da sevgisini kazanır, çünkü tribüne de oynuyor. Adanaspor’un galibiyetine 2 gol ve bir asistle katkı yaparak kalitesini de gösterdi. Bekleyip göreceğiz.

Temennimiz Turuncu Beyazlıların bu ligi iyi bilen deneyimli Teknik Direktörü Levent Eriş ve yeni kadrosuyla zirveye oynaması. Eren Keleş’e ayrı bir parantez açmak istiyorum. Eren iki maçtır sonradan oyuna giriyor ve başarılı da oluyor. Eskişehir maçında girdikten sonra oyunun şekli nasıl değişti bunu da gördük. Bir de gol atarak skora da katkı verdi. Bu futbolcunun acilen ilk 11’e monte edilmesi ve azami şekilde faydalanılması gerekir. Turuncu Beyazlı taraftarların da takıma sahip çıkması ve kısır çekişmelerden uzak, başarı için odaklanması lazım, çünkü başka Adanaspor yok.

ŞİMŞEK PUANLA DÖNDÜ

Adana’nın diğer güzide ekibi Adana Demirspor da haftayı puanla kapatmasını bildi. Mavi Şimşekler ilk hafta Balıkesirspor’u yendi ve zor deplasman Bolu’dan bir puan çıkardı. 3 puan da olabilirdi ama takımın temel taşlarının sakatlıkları bunu önledi.  Kaybetmemek çok önemliydi. Ayrıca oynanan oyun ve istek, hırs bir kaç hafta sonra semeresini gösterir Mavi Şimşekler hedeflediği Süper Lig’e adım adım ilerler. Bolu’da takımı yalnız bırakmayan cefakâr taraftar ile birlikte Başkan ve yönetim kurulu, teknik ekip, futbolcular ayrı bir güç veriyor takıma. Tüm camia şampiyonluğa inanmış durumda. 

HATAY DOLU DİZGİN

Yazının Devamını Oku

Süper Lig’e son bilet….

29 Mayıs 2019
Erdal Fernergiz yazdı...

1.Lig’de normal sezonun sonunda Play-off’a kalan bölgemizden üç takımdan ikisi Gaziantep Gazişehir ve Hatayspor finalde… Gerçekten çok önemli bir sonuç, bunu başaran her iki ekibimizi de tebrik ediyor finalde başarılar diliyorum. Evet Süper Lig’e son bileti kim cebine koyacak. Perşembe günü İstanbul’da belli olacak.

ÇOK İSTEDİLER
Finale kadar üstün bir performans gösteren finalistlerimiz Hatayspor ve Gazişehir çok mücadele etti bu günlere gelebilmek için. Başta yönetim kurulları, teknik ekipleri özellikle futbolcular özverili, istekli oldular. Hedefleri Süper Lig idi bunu da camialarına ve kentlerine gösterdiler. Şimdi bir maç kaldı önlerinde. İki ekibimiz de bunu kazanacak güçte ve Süper Lig’i sonuna kadar hak ediyorlar. Hatay da Gaziantep de çifte bayram yapmak için hazır, bekleyip göreceğiz.

HÜZÜNLÜ SON
Kurduğu iyi bir yönetim kurulu ve başkanı Murat Sancak ile sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Adana Demirspor’da ise büyük hüzün yaşanıyor. Yaptığı transferlerle güçlü bir takım kuran ancak üç teknik direktör değiştirmesine, muhteşem taraftarına rağmen bir türlü takım olamayan Mavi Lacivertliler Play-Off’a kalarak camiayı umutlandırdı. Tüm kesimler Mavi Şimşeklerin Play-off tecrübesiyle sonunda gülen ekip olacağına öylesine inanmıştı ki şehirde pankartlar bile hazırdı. Adana da Süper Lig’i özlemişti, çok istiyordu bu şampiyonluğu.

YAZIK OLDU
Ancak gel gör ki sonuç yine hüzün oldu. Yarı finalde evinde rakibi Hatayspor’a hiçbir üstünlük sağlayamayan, sahadan golsüz beraberlikle ayrılan Mavi Lacivertliler rövanşta ilk maça göre daha iyiydi. Hatta golü de bulup öne de geçti. Bitime 3 dakika kala eşitliği yakalayıp, finalin kapısını da araladı ama uzatmanın son dakikasında yediği golle tüm umutlar suya düştü, yine olmadı. Gözyaşları, futbolcuların sahaya yığılmaları sonucu değiştirmiyordu, atı alan Üsküdar'ı çoktan geçti.

Böyle fırsat bir daha gelir mi bilinmez ama gerçekten yazık oldu… Süper Lig hayalleri de bir başka bahara kaldı. Tek üzüldüğüm başkana, yönetime ve özellikle muhteşem taraftara.

Yazının Devamını Oku

BU COŞKUYU ÖZLEMİŞİZ…

24 Mayıs 2019
Erdal Fernergiz yazdı...

Gerçekten de özlemişiz böyle güzel bir geceyi yaşamayı. Özlemişiz böyle bir atmosferi, böyle bir taraftar topluluğunu, böyle bir final heyecanını… Demirspor-Hatayspor arasında oynanan Play-Off’un ilk maçından bahsediyorum. Gerçekten her şey güzel başladı. Maç da dostça oynandı. Sonunda golsüz eşitlik vardı ama yarı finale yakışır bir karşılaşma oynandı.

Müthiş taraftar

Maça gelince.. Maç hemen hemen denk kuvvetlerin mücadelesi şeklinde geçti. Rakip biraz üstün göründü.

Saha ve seyirci avantajı ile maça başlayan Demirspor üstünlük kurmak istese de rakip buna izin vermedi. Beklenenden uzak bir görüntü sergileyen Mavi Lacivertliler, bireysel yeteneklere bel bağlamış kendi evinde oynamanın ve o muhteşem taraftarına rağmen isteksiz bir futbol ortaya koydu. Şu oyuncu iyiydi diyeceğimiz birini söylemek zor. Defansta Adil, sağ tarafta Berk biraz da Semih gayretliydi. Takımın golcüsü Pote ise sahada kayıptı. Adeta çıkana kadar 10 kişi oynadı Demirspor. Teknik Direktör Ümit Özat’ın da kenardan çok müdahil olamadığı maç golsüz sona erdi. Mavi Lacivertliler ilk maçın avantajını kullanamadı, işi deplasmanda oynayacağı rövanşa bıraktı. Bekleyip göreceğiz.

 Hatayspor’u beğendim

Bölgemizin güçlü ekiplerinden Hatayspor’u Demirspor karşısında beğendim. Bordo Beyazlılar maç boyunca defansta, orta sahada, ileride ne yaptığını bilen, topu iyi kullanan, verilen taktiğe uyan, tam bir takım oyunu sergiledi.  Sadi, Selim, Gökhan, Diallo, Yusuf ve Caner iyiydi diyebileceğimiz oyunculardı. Teknik Direktör İlhan Palut da takımı iyi hazırlamış. Neticede Hatayspor Adana’dan isteğini alarak döndü. İşi evine bıraktı. Pazar günü Hatay’da iki takım da finale çıkmak için mücadele edecek.

HAK EDEN KAZANSIN

Osmanlıspor’u iki farklı yenerek avantaj elde eden ve Süper Lig yolunda önemli bir adım atan Gazişehir’i de tebrik etmeden geçmeyelim.  Bölgemizden üç takımın biri Play-Off’tan Süper Lig’e çıkacak. Bölgemiz için büyük bir kazanç.  Üç takmımımıza da başarılar diliyorum. Hak eden kazansın istiyorum.

Yazının Devamını Oku

Kaplan’da ve Şimşek’te hedefler şaştı

21 Şubat 2019
Adana’nın Spor Toto 1. Lig’deki temsilcileri Adanaspor da Demirspor da oynadıkları futbol ve aldıkları sonuçlarla hem hedeflerini hem de taraftarını şaşırtıyor.

SON ANDA KAÇAN PUANLAR

İkinci yarıya iyi hazırlanan ve iyi de başlayan Adanaspor’da ne oluyorsa maçın sonlarında oluyor. Altay karşısında sen 2-0’ı yakala ve maçı 3-2 kaybet. Hiç de savunulacak bir tarafı yok. Hadi kaza oldu diye geçiştirelim. Peki İstanbulspor maçına ne demeli. Yine 1-0 önde 88. dakikaya kadar Turuncu Beyazlılar. Hop bir yanlış hareket hem de takımın en deneyimli futbolcusu Onur’dan. Hakem de vermese de olur bir pozisyonu penaltı diye yorumladı. Maçta 1-1 sona erdi.Yine kaybedilen iki puan ve hüsran.

İki haftada kaybedilen 5 puan...  Eğer bu kayıplar olmasa şuan 12. Sırada ve 26 puana sahip olan Adanaspor, o zaman 31 puanla 9 veya 10. Sırada yer alıp daha da önemlisi Play-Off için iddialı ekipler arasında yer alacaktı.

COŞKUN HOCA GÖNDERİLDİ

Bu takımı derleyip toplayan ve fena da futbol oynatmayan (Kondisyon tartışılır) 1. ligin deneyimli hocası Coşkun Demirbakan’ın İstanbul maçında kaybedilen puanlar sonrası gönderilmesi bence hiç hoş olmadı. Nedenine gelince Demirbakan uzun süredir takımı toplamaya, istediği oyunu oynatmaya çalışıyor. Bunda da bayağı mesafe kaydetmişti. Son dakikalarda kaybedilen puanları da telafi edecek isimdi.  Şimdi yeni gelecek hoca ne yapacak. Elinde sihirli değnek de olmadığına göre bekleyip göreceğiz. Hayırlısı olsun...

DEMİRSPOR TAM BİR HAYAL KIRIKLIĞI

Hedefi Süper Lig olan Başkan Murat Sancak ve yönetimi hedefe ulaşmak için büyük çaba harcadığı Demirspor’da tam bir şok yaşanıyor. Teknik direktör değişiklikleri de merhem olamıyor Mavi Lacivertlilere.

Son teknik direktör Ümit Özat’la iki maça çıkan Mavi Şimşekler, önce İstanbulspor’a yenildi, ardından Hatay’da berabere kaldı. Karne hiç iyi değil. Sıralamada 31 puanla 9’uncu olan Mavi-Lacivertliler için Play-Off hatta belki ilk iki (daha 11 hafta var ve her şey olabilir) şansını devam ettirmek için cumartesi saat 16.00’da taraftarının huzurunda konuk edeceği Altınordu maçı çok çok önemli.

Yazının Devamını Oku