Farklı kuşakların çarpışması

Seksenli yılların efsane oyuncuları Boris Becker ve Stefan Edberg dünkü final maçını oturdukları localardan seyirci olarak değil antrenör olarak izlediler.

Haberin Devamı

Boris Djokovic’in, Stefan da Federer’in koçu olarak.
Bu turnuvada şampiyonluklarına alıştığımız Nadal, Djokovic, Federer ve Murray dörtlüsünü yeni kuşaktan zorlayacak genç tenisçileri izledik; Nadal’ı yenen 19 yaşındaki yetenekli Nick Kyrgios. Andy Murray’i kendi seyircisi önünde üç sete saf dışı bırakan 23 yaşındaki Grigor Dimitrov... Grigor korttaki oturaklı hareketleri ve çok yönlü oyunu ilk dördün arasında yer alabilecek biri. Federer’in yarı finalde yendiği 24 yaşındaki Milos Raonic de bu kuşağın iddialı isimlerinden. Bir de Djokovic’in ancak beşinci setin sonunda yenebildiği 26 yaşındaki Marin Cilic. Cilic 2005 yılında kazandığı Fransa Açık gençler turnuvasından beri profesyonel teniste sabırla ve yılmadan ilerlemeye devam eden biri.

UNUTULMAZ FİNAL

Haberin Devamı

Ancak bütün bu genç tenisçilere adeta meydan okuyan 33 yaşındaki evli, dört çocuk babası Federer’i ayakta alkışlamak lazım. Dünyanın en iyi servis karşılama vuruşlarına sahip Djokovic şampiyonluğuna sadece bir puan kala maç seyrinin değişmesine rağmen mental açıdan dağılmadı, savaştı ve 1 numara olduğunu kanıtladı.

Yazarın Tüm Yazıları