Gülen gözler: Ayşe Begüm Onbaşı

Azerbaycan'da düzenlenen Aerobik Jimnastik Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazandı. Gülen gözleriyle yüzümüzü güldürdü. Hikâyesini anlatmak istiyorum.

Haberin Devamı

Ayşe Begüm Onbaşı, 9 Aralık 2001’de Manisa’nın Akhisar ilçesinde dünyaya gelir. 3 yaşında spora başlar.  Aynı zamanda bale eğitimi de alan Ayşe Begüm’ün yeteneği İspanyol bale öğretmeninin dikkatini çeker. Öğretmeninin ailesini yönlendirmesiyle jimnastiğe yönelir. Çalışmalarına Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde devam eder. Aerobik jimnastik antrenörü Gürkan Er’le birlikte çalışır. Haftanın beş günü evinden yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki antrenman salonuna gider. Bu uzun çalışmalar onu dünyaca ünlü bir jimnastikçiye dönüştürecektir.

2011 yılında milli takıma kabul edilen Ayşe Begüm Onbaşı, grup etkinliklerinde Çek Cumhuriyeti, Slovakya ve Bulgaristan'daki uluslararası yarışmalara katılır.  Daha sonra bireysel performansa geçer. 2019 yılı sonuna kadar spor çalışmalarını Manisa Büyükşehir Belediyespor Spor Kulübü bünyesinde sürdürür. Ocak 2020 tarihinden itibaren Akhisar Belediyespor'a katılır.

Haberin Devamı

Meksika'da düzenlenen 2015 Dünya Şampiyonası'nda bronz madalya, Güney Kore’de düzenlenen 2016 Aerobik Jimnastik Dünya Şampiyonası'nda Genç Kadınlar Bireysel kategorisinde altın madalya kazanır. Dünya şampiyonaları öncesinde gençler için aynı yerde düzenlenen 7. Dünya Yaş Grubu yarışmalarında takım arkadaşları Mehmet Ercoş ve Deniz Şahin ile birlikte Trio etkinliğinde gümüş madalya sahibi olur.

2017 yılında İspanya Guadalajara’daki 2. Akdeniz Şampiyonası ve Portekiz Cantanhede’deki 7. Uluslararası Açık Müsabaka ’da toplam üç altın madalya kazanır. Fas Marakeş’teki 2018 Gymnasiade’de gümüş madalya alır. Portekiz Guimarães’de düzenlenen 2018 Aerobik Jimnastik Dünya Şampiyonası’nda Genç Kadınlar Bireysel etkinliğinde bronz madalya kazanır. Ulusal ve uluslararası yarışmalarda 35 altın madalya da dâhil olmak üzere 100’den fazla madalya kazanır. “Madalya Canavarı” lakabı buralardan gelir.

Onbaşı, “son şampiyon” unvanıyla mücadele ettiği Büyük Kadınlar kategorisinde altın madalyaya uzanırken Karışık Çiftler ve Trio kategorilerinde de zirveyi kimseye bırakmaz. Son olarak Aerobik Jimnastik Dünya Şampiyonası'nda mücadele eden 19 yaşındaki milli sporcu Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de de bireysel kadınlar finalinde 21.850 puanla altın madalya elde etti.

Haberin Devamı

Gülen gözleri hiç solmasın. Yolu hep çok açık olsun. Teşekkürler Ayşe Begüm.

Yazarın Tüm Yazıları