Yurt dışından lise temsilcileri artık sık sık Türkiye’de

Türkiye’de, yurt dışı eğitim danışmanlarının tek bir çatı altında toplandığı en kapsamlı ve en çok üyeye sahip Yurt Dışı Eğitim Danışmanları Birliği (YEDAB), iş birliği yaptığı yurt dışı liselerinden bazıları ile “yurt dışı lise eğitimi” hakkında bir eğitim etkinliği düzenledi.

Haberin Devamı

Benim de davetli olduğum etkinlikte hem Türkiye’nin en iyi eğitim danışmanları ile hem de yurt dışından okullarını tanıtmak için gelen temsilcilerle tanışma fırsatım oldu.

Türkiye’nin seçkin yurt dışı eğitim danışmanlıklarının katılımı ile gerçekleşen etkinlikte, Amerika Birleşik Devletleri’nden Hebron Academy ile St. Andrew’s Sewanee liseleri, İsviçre’den ise International School of Schaffhausen katıldı.

Yurt dışından lise temsilcileri artık sık sık Türkiye’de

* * *

Günümüzde, yurt dışında lise eğitimine olan ilgi giderek artmaktadır. Birçok veli, çocuklarının akademik eğitimlerini desteklemek ve sonrasında gidecekleri lisans eğitimlerinin kalitesini artırmak amacıyla çocuklarını yurt dışında lise eğitimine gönderme eğilimindedir. Yurt dışında lise eğitimine olan ilginin artmasında, uluslararası eğitim kurumlarının sunduğu kaliteli eğitim programları, modern eğitim yöntemleri, yüksek akademik standartlar ve farklı kültürlerle tanışma fırsatı gibi faktörler etkili olmaktadır. Aynı zamanda, yurt dışında lise eğitimi alan öğrencilerin; yabancı dil becerilerini geliştirme, kültürel ve sosyal deneyimler yaşama, küresel vizyon ve bağımsızlık kazanma gibi avantajları da bulunmaktadır.

* * *

Haberin Devamı

Türkiye’de de yurt dışında lise eğitimine olan ilgi son yıllarda artmaktadır. Veliler, çocuklarının daha küçük yaşta yurt dışında eğitime başlamasını tercih etmektedir. Bu eğilimin en önemli nedeni, çocukların akademik eğitimlerini destekleyerek, ileri seviyede yabancı dil becerileri kazanmalarını sağlamak ve daha rekabetçi bir şekilde üniversiteye yerleşmelerini sağlamaktır. Türk öğrencilerin yurt dışında lise eğitimi tercih ettikleri ülkeler arasında başta Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda gibi İngilizce eğitim veren ülkeler yer almaktadır. Bu ülkelerdeki eğitim kurumları, geniş eğitim programları, yüksek akademik standartlar, modern eğitim yöntemleri ve kültürel çeşitlilik gibi faktörlerle Türk öğrencilerin tercihlerini etkilemektedir.

* * *

Haberin Devamı

Etkinliğe ev sahipliği yapan YEDAB Başkanı Osman Yılmaz, yurt dışına eğitime gitmek isteyen öğrenciler ve velileri için, “hayatlarına yön verecek karar ve süreçlerde güvenilir bir yurt dışı eğitim danışmanlığı hizmeti almanın önemine” değindi. Yurt dışı eğitim sektöründe faaliyet gösteren firmaların meslek birliği olarak faaliyet gösteren YEDAB bünyesindeki acentelerin, “Güvenilir Acente” sloganı ile hareket ettiklerine ve derneğin öğrenci ve veliler için bir referans noktası olması gerekliliğine vurgu yaptı.

 Yurt dışından lise temsilcileri artık sık sık Türkiye’de

 YURT DIŞI EĞİTİM PLANINI UZMAN VE GÜVENİLİR BİR YURT DIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI İLE YÜRÜTMENİN NEDENLERİ

 * UZMAN BİLGİ VE DENEYİM: Yurt dışına eğitime gitmek karmaşık bir süreçtir ve birçok aşamayı içerir. Güvenilir bir yurt dışı eğitim danışmanı, öğrencilere doğru ve güncel bilgiler sunar, başvuru süreci, vize başvurusu, konaklama, okul seçimi ve diğer önemli konularda profesyonel rehberlik sağlar. Uzman bilgi ve deneyim, öğrencilere doğru ve güvenilir bilgilere erişim sağlar.

Haberin Devamı

* OKUL VE PROGRAM SEÇİMİ: Yurt dışında birçok okul ve program seçeneği bulunmaktadır ve öğrenciler için doğru seçimi yapmak karmaşık olabilir. Güvenilir bir danışman, öğrencilere uygun okul ve programları belirlemelerinde yardımcı olur. Öğrencinin akademik hedefleri, bütçesi, ilgi alanları ve diğer gereksinimlerine uygun olarak en uygun okul ve programları sunar.

* BAŞVURU SÜRECİ YÖNETİMİ: Yurt dışı eğitim başvuru süreci karmaşık bir süreçtir ve zaman alıcı olabilir. Doğru belgelerin toplanması, başvuru formlarının doldurulması, dil sınavlarına hazırlanma, referans mektupları, transkriptler ve diğer belgelerin düzenlenmesi gibi birçok ayrıntı içerir. Güvenilir bir danışman, öğrencilere başvuru sürecini etkili bir şekilde yönetmelerinde yardımcı olur ve başvuruların zamanında ve doğru bir şekilde tamamlanmasını sağlar.

Haberin Devamı

* KONAKLAMA VE UYUM SÜRECİ: Yurt dışında eğitim alacak öğrenciler için konaklama düzenlenmesi ve uyum süreci önem arz etmektedir. Güvenilir bir danışmanlık firması, öğrencinin eğitimine başladıktan sonraki sürecinde de destek sağlar, velilerin ise öğrencinin akademik hayatı ile ilgili düzenli ve net geri bildirimler almasında bir köprü görevi görür.

 

DOĞRU DANIŞMAN DOĞRU OKUL DEMEKTİR

Her zaman söylerim... Sloganım hep aynıdır: “Doğru danışman, doğru okul demektir.” Eğitim, ciddi bir yolculuktur ve bu yolculukta size kimlerin eşlik ettiği çok önemlidir. Bu kadar rekabetçi bir ortamda o yolculuk artık sadece anne, baba ve çocuk ile olmaz.

 

GÜNÜN SÖZÜ: 

Haberin Devamı

“Çocuklarınız, ‘bak bana’ demiyor, ‘gör beni’ diyor. Onları iyi okuyunuz.” (Ebru Doğdu)

 

EĞİTİMDEN, BİLİMDEN, BAŞÖĞRETMEN’İN İZİNDEN AYRILMADIĞINIZ AYDINLIK GÜNLERİNİZ OLSUN.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları