Geleceğin popüler meslekleri

‘Sevdiğin işi yaparsan hayatın boyunca bir kez bile çalışmış olmazsın’ der Konfüçyüs. Bizim çocuklar bu kadar şanslı mı bilmiyorum.

Haberin Devamı

‘Coğrafya kaderindir’ lafından son derece büyük bir gayret ile sıyrılmaya çalıştıklarını gözlemliyorum. Nihayetinde ne kadarı sınırlarını aşacak bilemem ama gönlümden geçen hepsinin sevdiği işleri yapması. Zira sevdiği işi yaparken bile yolculukta yıldıran, sinirlerinizi yıpratan bir sürü olay ile karşılaşıyor insan. Ve sizi ayakta tutan yine işinize olan sevginiz ve bağlılığınız oluyor. Aşağıda size 2022’de yapılmış bir araştırmanın sonuçlarını aktarıyorum. Geleceğin en popüler 20 mesleği. Kazanç oranları da oldukça yüksek. Bakın ilk sırada ne var.

Geleceğin popüler meslekleri

20. TEKNİK YAZARLIK
19. ÇEVRE BİLİMCİLERİ VE ÇEVRE UZMANLARI
18. MALİ DENETÇİLER
17. VERİTABANI MİMARLARI
16. LİSE SONRASI FELSEFE VE DİN KÜLTÜRÜ ÖĞRETMENLERİ
15. YER BİLİMCİLER
14. SANATÇI VE SPORCULAR İÇİN DANIŞMANLIK HİZMETLERİ
13. LİSE SONRASI EĞİTİM DANIŞMANLARI
12. BİLGİSAYAR MÜHENDİSLERİ VE BİLGİ İŞLEM UZMANLARI
11. EPİDEMİYOLOGLAR (BULAŞICI HASTALIK UZMANLARI)
10. İSTATİSTİKÇİLER
9. EKONOMİSTLER
8. BİYOMÜHENDİSLER VE BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLERİ
7. LİSE SONRASI EKONOMİ ÖĞRETMENLİĞİ
6. GIDA TEKNOLOJİ UZMANLARI
5. HİDROLOGLAR (SU BİLİMLERİ UZMANLARI)
4. FİZİKÇİLER
3. YÖN-EYLEM ARAŞTIRMASI ANALİSTLERİ
2. KİMYA MÜHENDİSLERİ
1. SİYASET BİLİMCİLER
Tam da üniversite tercih döneminde bu listenin yardımcı olacağını umuyorum.

Haberin Devamı


‘ÇOCUĞUN 3 EBEVEYNİ VARDIR, ANNE BABASI VE ANNE BABASININ EVLİLİĞİ’

Geleceğin popüler meslekleri

Aile Danışmanı, Yazar ve Öğretim Üyesi Serhat Yabancı’yı uzun zamandır takip ediyorum. En son başlıktaki sözlerini duyunca çok etkilendim ve kendisini programıma davet ettim kabul etti sağ olsun. Her şeyin anne ve babaya yüklenmesi bana biraz acımasız geliyor ama maalesef tüm araştırmalar ve Serhat Bey gibi uzmanlar da yine ailenin ve özellikle ayrı da olsalar evli de olsalar anne ve babanın ilişkisinin çocuk üzerindeki etkilerinin görmezden gelinmeyecek kadar önemli olduğunun altını çiziyorlar. Kendisinin tüm kitaplarının isimlerini de sizinle paylaşayım okumanızda büyük fayda olacağına inanıyorum.
Zihin Tuzakları-Kendine Yardım Kitabı
Kurtarıcı mısın Kurban mı? Sizi suçlu ve borçlu hissettirenlerden
Düşündüğün Gibi Değil
Unutmak mı Affetmek mi?
Bensiz Biz Olmaz
İyi Düşün
Bütün Aşklar Tatlı Başlar

Haberin Devamı

LETONYA VE LİTVANYA’DA EĞİTİMİN SON DÖNEMDE POPÜLER OLMASININ SEBEPLERİ

1. Letonya’da lisans eğitimi, son zamanlarda önceki öğrencilerden dolayı her yıl artan iyi referanslar sayesinde uluslararası öğrenciler arasında çok popülerdir.
2. Letonya eğitim disiplini öğrencilere yüksek lisans eğitimlerinde belirlenen bir hedefe ulaşmak için kendi yol ve yöntemlerini bulmada yardımcı olmaktadır.
3. Letonya uluslararası bağlantıları, deneyimli profesörleri ve yüksek bilgi kaynaklarıyla doktora eğitimi için mükemmel bir ülke.
4. Letonya ve diğer Avrupa ülkelerinde çeşitli kuruluşlarda Erasmus stajı imkânı sağlanmakta. Stajlar, Avrupa’da çok dikkate alınan bir konudur ve mesleki uygulama anlamında öğrencilere gerçek çalışma deneyimi sağlar. Bu yüzden Avrupa, stajyer alımı konusunda da seçici olabilmektedir.
5. Öğrenciler aldıkları eğitim süresince disiplinli bir uluslararası lise ve ilköğrenim deneyimi yaşayacaklar ve ayrıca profesyonel mesleki eğitim imkânı alarak mesleki alanlarda ilerleme imkânlarına başlangıç sağlanmış olacaktır. Tüm öğrenciler, okul psikoloğu tarafından test edilir ve her öğrenci bağımsız olarak eğitime adapte edilir. Bunun sonucunda öğrencilerin eğilim ve yetenekleri belirlenerek geleceğe daha iyi hazırlanırlar.
6. Letonya, pek çok uluslararası öğrencinin uygun bir eğitim programı aradığı bir ülkedir. Letonya, yurt dışında eğitim alanında yüksek Avrupa standartlarını, düşük eğitim masraflarıyla sunmaktadır. Bunun yanı sıra, üniversite dahilinde ve dışında çok sayıda sosyal etkinlik düzenlenmektedir. Bu yüzden Letonya yurt dışında üniversite eğitimi almak isteyen öğrenciler için önemli bir lokasyondur.
7. Ve diğer ülkelere göre okul ücretleri ve konaklama çok daha uygundur.
8. Şengen ülkesi olması öğrencilerin okurken Avrupa’nın diğer Şengen ülkelerine rahatlıkla seyahatini sağlar.

Haberin Devamı

Geleceğin popüler meslekleri

Bu ülkeler için önereceğim çok iyi bir danışmanlık şirketi var detaylarını aşağıda paylaşıyorum. Kurucusu Şahin Altundal orada yaşıyor ve öğrencilerine her adımda son derece titizlik ve profesyonellikle eşlik ediyor. Unutmayın doğru danışman doğru ülke ve okul demektir.
İstanbul Ofisi:
Telefon: 0 212 318 32 42
Adres: Büyükdere Sokak. Emlak Blokları A2 No: 39/9 Levent
Adres: Yıldız Posta Sokak Akın Sitesi No: 8/13 Gayrettepe – Beşiktaş
E-mail: info@baltikyurtdisiegitim.com
Skype: baltikyurtdisiegitim

Günün Sözü: “Eğitimin asıl büyük amacı bilgilenmek değil eyleme geçmektir.” (Herbert Spencer)

EĞİTİMDEN, BİLİMDEN, BAŞÖĞRETMENİN İZİNDEN AYRILMADIĞINIZ AYDINLIK GÜNLERİNİZ OLSUN.

Yazarın Tüm Yazıları