O gece cildiniz de parlasın

Yeni bir yılı karşılarken ne giyeceğimizi, makyajımızı nasıl yapacağımızı ve hangi aksesuarları takacağımızı günler öncesinden belirliyoruz. Peki ya cildimiz? Dermatoloji uzmanı Dr. Ebru Sağlık pırıl pırıl bir cilt için tavsiyeler verdi: “Probiyotiklerle cilt floranızı destekleyin, serumla besleyin ve hyalüronik asit maskesini makyaj öncesi uygulayın.”

Haberin Devamı

O gece cildiniz de parlasın

Yeni bir yılı sağlıklı ve pırıl pırıl bir ciltle karşılamayı istemez misiniz? Cilt sağlığına dair araştırmaların hız kesmeden yürütüldüğü alanlardan biri de probiyotikler (vücudumuzun dost bakterileri). Genelde probiyotikler sadece bağırsakta varmış gibi düşünülüyor. Oysa vücudumuzun içinde olduğu gibi dışında yani deride de bir flora var. Bu florada normalde iyi ve kötü bakteriler bir denge içerisinde yaşıyor. İyi bakterilerin oranı ve çeşitliliği yüksek olduğunda cildimiz sağlıklı görünüyor. Bazense vücudumuzda olduğu gibi cildimizde de kötü bakteriler çoğalıyor. İşte o durumda birçok cilt sorunuyla karşı karşıya kalıyoruz.

Üç serum ve bir maske

Dermatoloji uzmanı Dr. Ebru Sağlık “Cilt floramız bozulunca yüzde akne ve rozasea (gül hastalığı); kaşlarda, burun kenarlarında ve saçlarda kepeklenme; dirseklerin önü, dizlerin arkası gibi kıvrım yerlerinde alerjik egzamalar görülebiliyor. Vücudumuzu iyi bakterilerle destekleyerek floranın düzelmesini sağlayabiliriz” diyor.

Dr. Sağlık’tan yılbaşı günü cildimize uygulayabileceğimiz serum ve maske tavsiyeleri de alıyoruz: “Niacinamide’li serumlar ciltte enflamasyonu yatıştırmaya yardım eder. Hyalüronik asitli serumlar cildinizin nemlenmesini ve ince kırışıklıkların daha az görülmesini sağlar. C vitamini parlaklık verirken bir yandan da antioksidan etkiyle hücrelerinizi yeniler ve tamir eder. Bu üç serum da cildinizin ışıldamasına katkıda bulunur. Bunların dışında hyalüronik asitli bir maskeyi makyajdan önce uygulamak makyajın oturması ve ışıltılı bir görünüm için çok iyi bir tercih olacaktır.”
Serum ve maske uygulamaları öncesi cildi çok iyi bir temizleyiciyle bütün kirlerden arındırmayı ihmal etmemek gerekiyor. Bu sayede etken maddeler yerine daha iyi şekilde ulaşıyor. Dr. Sağlık “Tabii ki özel problemi olan ciltlerin ayrıca başka desteklere ihtiyacı olabilir. Onlara bir dermatolog değerlendirmesinin ardından özel bir kombinasyon yaratılabilir” bilgisini veriyor.

Haberin Devamı

O gece cildiniz de parlasın

Yazarın Tüm Yazıları