Türk bestecilerinden bir CD

İyi Türk icracılarının Türk bestecilerini seslendirmelerini her zaman desteklerim.

Haberin Devamı

Çok sesli müziği icra edenlerin bu anlayışı uygulamaları, bestecilerimizin yurtiçi kadar yurtdışında da tanınmasını sağlayacaktır.

- Pelin Halkacı Akın & Metin Ülkü - Yolculuk

Pelin Halkacı Akın’ın ilk solo CD’si olan ‘Yolculuk’, birinci ve ikinci kuşak Türk bestecilerinin keman-piyano için bestelediği yapıtlardan önemli bir kesit sunuyor. Albümün bir başka özelliği de geçtiğimiz günlerde 90 yaşına giren, günümüzün önde gelen çağdaş bestecilerinden İlhan Usmanbaş’ın ‘Keman – Piyano Sonatı’nın ilk kez bu CD ile kayıt altına alınması ve dinleyicilerle buluşması.

Yolculuk’ta yer alan eserlerin büyük bölümü, bestecilerin gençlik dönemlerinde ürettikleri eserlerden oluşuyor. CD’de yer alan eserlerle ilgili özel bir yazı kaleme alan besteci Özkan Manav’ın da belirttiği gibi, “Genç bir Cumhuriyet’in genç bestecilerinin sesi” olan bu yapıtların ortak özelliği, Usmanbaş’ın Sonatı’nda kendini az hissettirmesine rağmen diğer dört bestecinin eserlerinde var olan “gelenek ve yerel deyişlerle” kurdukları ilişki.

Haberin Devamı

Pelin Halkacı Akın, bu CD’nin programını oluştururken, müzik hayatımız için adeta birer deniz feneri olmuş bestecilerimizin eserlerinin yaşaması ve tanınmasında bir yorumcu olarak kendisini sorumlu hissettiğini belirtiyor.

Parça Listesi

- Bülent Tarcan - Sirto

- Necil Kazım Akses - Poeme

- İlhan Usmanbaş-Keman Piyano Sonatı

- Ahmet Adnan Saygun-Demet, Op. 33

- Ulvi Cemal Erkin - Üç Parça 

UT SANATÇILARI

TÜRK müziğinde birçok tanınmış udiyi dinledim, kayıtlarını da evimde dinliyorum. Bir besteyi çeşitli icracılardan dinlemenin güzelliğini, özelliğini anımsatmaya gerek yok sanırım.

- Ergin Kızılay

Türk Müziğinde Ud İle Anılar (Enstrumantal)

Parça Listesi

  1. Niçin Baktın Bana Böyle
  2. Ben Güzele Güzel Demem
  3. Bir Bahar Akşamı Rastladım Size
  4. Ud Taksimi (Ergin Kızılay)
  5. Erdi Bahar Sardı Yine
  6. Bu Yılda Böyle Geçti
  7. Aşıka Bağdat Sorulmaz
  8. Biz Heybeli’de Her Gece
  9. Menekşe Gözler Hülyalı
  10. Gurub Etti Güneş
  11. Olmaz İlaç Sine-i Sad-Pareme
  12. Ud Taksimi (Ergin Kızılay)
  13. Bakmıyor Çeşm-i Siyah
  14. Hicran Oku Sinem Derler
  15. Küşade Taliim
  16. Akasyalar Açarken

- Serhat

That’s How I Feel

Remixes

İstanbul’da doğup büyüyen Serhat, 1994 yılında End Productions adlı şirketi kurarak yapımcılığa başladı. Aynı yıl, TRT’de yayımlanan ve Amerikan bilgi yarışması Jeopardy’nin Türkiye uyarlaması olan Riziko’nun yapımcılığını ve sunuculuğunu yaptı. 2016 Eurovision Şarkı Yarışması’nda San Marino’yu “I Didn’t Know” adlı şarkıyla temsil etti. 2019 Eurovision’da, ikinci kez San Marino’yu ‘Say Na Na Na’ adlı şarkıyla temsil etti ve ülkenin en iyi Eurovision derecesini aldı.

Haberin Devamı

2 CD’de 28 parça bulunmakta. Birçok parçada Olcayto Ahmet Tuğsuz var.

ÇALIŞMALARINDA YARDIMCI OLANLAR

“End Team: Atalay Erol, Ayhan Tecer, Diler Özçevik, Eren Aşkar, Hamiyet Eşitmez, İpek Kadılar, Muharrem Kayacı, Serap Evcik, Serdar Sümer, Sinan Bilsel, Şevki Demirci, Taha Özakıncı, Vecdi Yücalan. My Precious Family: İsmail Hakkı Hacıpaşalıoğlu, Naciye Hacıpaşalıoğlu, Hülya Wildermann ve bütün hayranlarıma, özelsiniz. Sizi Seviyorum.”

- Serhat

END Productions

END Music Publishing

- Bilkent Senfoni Orkestrası

- Haydn, A. Roussel, G. Enescu. - Jean Fournet

Basso Ev Konserleri (Son Yıllardan Süzülenler)

Bilkent Senfoni Orkestrası, 1993 yılında Profesör Ersin Onay liderliğinde Bilkent Üniversitesi Müzik ve Performans Sanatları Fakültesi bünyesinde kuruldu. Orkestra yerli ve yabancı sanatçıları bir araya getiriyor.

Jean Fournet

Haberin Devamı

Fournet, 1913 yılında Rouen’de doğdu. Flüt üzerine Rouen’deki Théâtre des Arts Orkestrası ile 15 yaşında çaldı. Paris Opéra-Comique 1944-1957’de yönetmen olarak çalıştı. Ayrıca 1944-1962’de Paris École Normale de Musique’te şeflik yaptı. 1949’da ve yine 1950’de Radio Éireann Symphony Orchestra ile misafir şef olarak çalıştı. Hollanda, Fournet’in ikinci evi oldu.  (Bilkent Senfoni Orkestrası, Ud İle Anılar CD’leri)

Yazarın Tüm Yazıları