Şevket Dağ Sergisi İstanbul’da

'Zamanın ve Mekânın Büyüsünde Bir Ressam Şevket Dağ’ başlıklı sergi Şişli Bozlu Art’ta açıldı.

Haberin Devamı

Sergi için hazırlanan kataloğun ilk sayfasında Halife Abdülmecid Efendi’den bir alıntı var:

“Dinin ruha ne kadar keskin nüfuzu varsa, Şevket Bey’in tabloları da o nispetle bir kuvvete maliktir. Ruhu okşayan, nezih, latif kimliği ile şarkın hissiyatını, renklerini böylesine aksettiren bir ressama daha malik değiliz. Bütün asarında cazibe-yi milliye mevcuttur. Leonardo da Vinci senelerce sevgilisinin bir hafif tebessümünü tersim ettiği gibi, Şevket Bey de âsar-ı İslâmiye’nin âşığı bir şairidir.”

Bu sayfadan sonra Sabiha Bozcalı’nın çizdiği ressamın portresi bulunuyor.

İçindekiler:

- Dr.M. Sinan Genim

Nev-i Şahsına Münhasır Bir Sanatçı Şevket Dağ

- Fahri Özdemir

Işığa Hükmeden Palet: Şevket Dağ

- Evrim Altuğ

Vakanüvis ve Vatanperver Bir İstanbul Beyefendisi: Muallim Şevket Dağ Bey

- Şeref Akdik

Şevket Dağ

- Malik Aksel

Bir Cami Ressamı

- Cemal Tollu

Şevket Dağ ve Türk Resmi

- Hikmet Feridun Es

Ressam Saylav B. Şevket

- Belge Obje ve Fotoğraflar

- Eskiz Defterleri

- Eserler

Haberin Devamı

- Biyografi metinler İngilizce ve Türkçe iki dilde kitapta yer almıştır.

(Sergi 25 Kasım akşamına kadar gezilebilir.)

SEZON, 100. YIL GALA KONSERİ İLE AÇILIYOR

İş Sanat, yeni konser sezonunu Cumhuriyet’in 100. Yılı’nı kutlamak üzere orkestra şefi Tolga Atalay Ün yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşliğinde dünyaca ünlü tenor Murat Karahan’ın 100. Yıl Gala konseriyle 2 Kasım Perşembe günü açacak. Kasım ayından haziran ayına kadar sürecek bu sezonda, pek çok yerli ve yabancı sanatçı İş Sanat sahnesine konuk olacaklar.

Klasik konserlere Kronos Quartet’ten Aleksey Igudesman’a, Giuliano Carmignola’dan Timothy Chooi’ye önemli isimler konuk oluyor. Caz ve dünya müziğinin yıldızları Luz Casal ve Cécile McLorin Salvant da İş Sanat’ın konser programında yer alıyor. Parlayan Yıldızlar’ın genç isimlerinden şiir dinletilerine, türkülerden Viyana valslerine renkli bir sezon yine sanatseverleri bekliyor.

Klasik müzik konserlerinden seçtiklerim:

- Dünyaca ünlü topluluk Concerto Köln ile klasik müzik sahnesinin önemli virtüözlerinden Giuliano Carmignola İş Sanat’ta bir araya gelecek. 2004 yılında Wolfgang Amadeus Mozart’ın eseri ‘La nozze di Figaro’ (Figaro’nun Düğünü) kaydıyla Grammy ödülünün sahibi olan topluluk bu konserde bir başka Grammy’li sanatçı Giuliano Carmignola’ya eşlik ediyor.  

Haberin Devamı

- Klasik ve çağdaş müziğin öncü toplulukları arasında yer alan Kronos Quartet, bir araya gelişlerinin 50’nci yılını kutladıkları dünya turnesi kapsamında 16 Ocak Salı saat 20.30’da İş Kuleleri Salonu’nda seyircisiyle buluşacak. 

- İş Sanat, sanatseverleri 5 Ocak Cuma, English Chamber Orchestra ile Viyana Gala konserine davet ediyor. Müzik ve dansın bir araya geldiği, İş Kuleleri Salonu’ndaki geleneksel yeni yıl konserinde, topluluk ve dansçılar, vals ve polkalar ile rengârenk bir gece yaşatacak.

- Yaratıcılıkta sınır tanımayan keman virtüözü, besteci ve komedyen Aleksey Igudesman İş Sanat’a özel hazırladığı ‘Beethoven and More’ (Beethoven ve Daha Fazlası) başlıklı konserle sahnede olacak. Beethoven’ın son eseri olan 9’uncu senfonisinin bestelenişinin 200. yılı vesilesiyle İş Sanat’a özel hazırlanan konserde bestecinin eserlerinin pusulasında Igudesman yeni rotalara yelken açacak. Igudesman’ın yönetimindeki 100 kişilik Romanian National Youth Orchestra, Boğaziçi Caz Korosu ve sürpriz isimler bu yolculukta sanatçıya eşlik edecek. Konser, 16 Nisan Salı saat 20.30’da, Atatürk Kültür Merkezi, Türk Telekom Opera Salonu’nda gerçekleşecek.

Haberin Devamı

Ayrıntılı bilgi için: www.issanat.com.tr

Yazarın Tüm Yazıları