Lezzet çeşitlendirmeleri

Burak Aziz Sürük – Cengiz Çakıt’ın yazdıkları ‘Telezzüz’ün başında Çiğdem Simavi’nin girişi yer alıyor:

Haberin Devamı

“Sofra kültürü ve yemek tarifleri çok küçük yaşlarımdan itibaren en sevdiğim konular arasındadır. Bu nedenle mutfakla ilgili her şeyi yakından ve büyük bir hazla takip ederim. Seyahatlerimde mutlaka yerel tatların servis edildiği lokantalara gider, beğendiğim tarifleri not alırım.”

Kitap kahvaltı ile başlıyor, sonra da diğer tarifler sıralanıyor. Bilinen yemekleri yapmanın dışında yeni yemekler arayanlar için bu kitap yararlı bir kaynak.

Lezzet çeşitlendirmeleri

Tarifler:

Kahvaltı

Çorbalar

Salatalar

Başlangıçlar

Ana Yemekler

Ek Lezzetler

Tatlılar

İçecekler

Bazılarından seçmeler yaptım:

Enginar Kalbi Salatası

Brüksel Lahanalı Turp Salatası

Soğuk Pancar Çorbası

Kuşkonmaz Çorbası

Kereviz Çorbası

Zeytinyağlı Yer Elması

Zeytinyağlı Patlıcan

Zeytinyağlı Bezelyeli Enginar

Sebze Güveç

Patlıcanlı Pilav

Ev Usulü Deniz Levreği

Enginar Püresi

Yoğurtlu Biber Kavurma

Haberin Devamı

İçecekler bölümünde, özellikle alışageldiğiniz içeceklerin dışında yeni lezzetler yaratabilirsiniz.

Son sayfadaki ölçüler bölümünü kullanacaksınız.

Kütüphanenizde daha önce yayımlanan ‘Adım Adım 62 Çorba’ ile ‘Adım Adım 62 Salata’ kitaplarının da yemek kitapları arasında bulunacağını umuyorum, eğer yoksa almanızı tavsiye edeceğim.

Fotoğraflar: Hadiye Cangökçe.

(Yapı Kredi Yayınları)

Yazarın Tüm Yazıları