Baksı’nın ödülleri kadınlara

Baksı Kültür Sanat Vakfı’nın düzenlediği ‘Anadolu Ödülleri’ sahipleriyle buluştu.

Haberin Devamı

Bu yıl ödüllerin ana başlığı; ilanının 100’üncü yılını kutladığımız Cumhuriyet ile Anadolu’ya gelen hak eşitliği ışığının yayılmasında kadınlara verilen sorumluluğa dikkat çekmek amacıyla ‘Söz Kadında’ydı. Anadolu Ödülleri 2023’ün bu yılki kazananları kategorilerine göre şöyle sıralandı:

- Edebiyat: Latife Tekin

- Görsel Sanatlar: İpek Duben

- Mimarlık: Sevince Bayrak

- Sinema: Yeşim Ustaoğlu

- Müzik: Selda Bağcan

- Doğan Değer Ödülü: Candeğer Furtun

Anadolu’nun ortak kimliğine katkıda bulunan üretimlere dikkat çekmek amacıyla Baksı Kültür Sanat Vakfı tarafından hayata geçirilen Anadolu Ödülleri, Doğan Holding ana sponsorluğunda dördüncü kez gerçekleştirildi. Ülkemizin gelişimine katkıda bulunan öncü kişi ve kurumları destekleyen ve görünür kılan Anadolu Ödülleri’nin bu yılki ana teması ‘Söz Kadında’ oldu. Ödüller, üretim sürecinde Anadolu’nun kültürel zenginliğini kucaklayan, ondan ilham alan, yenileyen ve dönüştüren kişilere verildi.

Haberin Devamı

Baksı’nın ödülleri kadınlara

CUMHURİYETİMİZİN100 YILINI DEVİRİRKEN

BAKSI Kültür Sanat Vakfı’nın ve Baksı Müzesi’nin kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“İlkini 2020’de vermeye başladığımız Anadolu Ödülleri, 2021’de ‘Geçmişi Selamlamak’ ve 2022’de ise ‘Geleceğe Öneriler’ başlığı altında dağıtıldı. Cumhuriyet’in ilanıyla birlikte hak eşitliği olan vatandaşlık ışığı bütün insanlığı yıkarken gelecek umutlarını çoğaltmak kadına da bir sorumluluk olarak verilmiştir. Bu nedenle Cumhuriyetimizin yüz yılını devirirken ve yeni yüzyıl başlarken, bu ışık daha da görünür kılınsın diye, bu yıl Anadolu Ödülleri’ni ‘Söz Kadında’ başlığı altında, kadınlara sunma karar aldık.

Bu ödül bize gösterecek ki kadınlarımız her durumda yaratıcılık ve sürdürülebilirlik enerjileriyle kültür ve sanatın oluşmasına çok büyük ve anlamlı katkılar üretmişlerdir. Bu katkılara alan açmak elbette bu çağın insanlarının sorumluluğudur. Çünkü gelecek bugünden yaratılıyor. Baksı Kültür Sanat Vakfı yönetiminin çok büyük bir kısmını kadınlar oluşturuyor. Tüm komisyonlarımızda kadınlar görev alıyor ve kadın üzerinden bir gelecek arayışındayız. İnanıyoruz ki kadın sanatta, edebiyatta, bilimde, politikada, ekonomide ve yaratıcılığın her alanında katkısını arzulanan boyuta getirebilir, daha barışçıl, daha mutlu ve daha sevinçli bir insan hayati inşa edebiliriz.

Haberin Devamı

Bu bağlamda çalışmalarımızı sürdürürken beş alanda minnet belgesi olarak sunduğumuz ödüllerimiz bu ayrıcalıklı insanların hayata kattıkları yeni sözlerle zenginleşerek gelecek kuşaklara  aktarılacaktır.”

Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begüm Doğan Faralyalı da konuşmasında Anadolu ve kadının iki ayrılmaz parça olduğuna vurgu yaptı.

Anadolu Ödülleri ile doğudan batıya, kuzeyden güneye tüm yönlerin ortasında yer alması nedeniyle hem bir köprü hem bir geçiş hem de bir kavşak noktası olan Anadolu’nun sahip olduğu kültürel zenginliği koruyan, yenileyen ve yeniden üreten kurum ve kişiler destekleniyor. İlki 2020 yılında düzenlendikten sonra 2021 yılından itibaren kurumların yanı sıra kişileri de kapsamına alarak genişleyen Anadolu Ödülleri, dönüşümlü olarak çiftli yıllarda kurumlara, tekli yıllarda kişilere veriliyor.

Haberin Devamı

Baksı Kültür Sanat Vakfı’nı ve ödül alan kültür kahramanlarımızı kutluyorum.

Yazarın Tüm Yazıları