Yeni şeyler öğrenme zamanı

Düşünce özgürlüğü, insan hakları gibi konularda hassasiyetlerimizin artacağı bir yeniay bekliyor bizi. Dünyada insanlığın hayrına bilimsel gelişmeler, bizdeyse muhalefet adayının açıklanması gündeme gelebilir.

Haberin Devamı

Ocak ayının 21’inde1 derece Kova burcunda bir yeniay meydana gelecek. Bu yeniaya Mars’ın İkizler burcundan güzel bir desteği olacak. Şimdi bu yeniayın önce bireysel, sonra dünya ve ülkemiz üzerinde ne gibi etkileri olacağına birlikte
göz atalım.
Yeni şeyler öğrenme zamanı

Bu yeniay zamanı sosyalleşme ve iletişim kurma ihtiyacımız artabilir. Özgürlüğümüze düşkün olacağımız, kısıtlamalara ve kurallara çok da gelemeyeceğimiz bir yeniay bekliyor bizi. Tabuları yıkmaya meyilli, hatta zaman zaman çevremize karşı isyankâr tavırlar içinde olabiliriz. Farklı bir şeyler denemek, yeni tecrübeler kazanmak, çizginin biraz olsun dışına çıkmak isteyebiliriz. Teknolojinin her türlü nimetinden fazlasıyla yararlanacağımız bir dönem. Özellikle dijital işlerimizi, fikirlerimizi, projelerimizi hayata geçirmek için de güzel bir yeniay. Ayrıca istediğimiz eğitimleri almak için adımlar atabiliriz.

Haberin Devamı

Bu dönem bireysel olmaktan çok, içinde bulunduğumuz grupların ve toplumun faydasına yönelik kararlar alıp adımlar atabiliriz. Entelektüel anlamda kendimizi geliştirdiğimiz, insan ilişkilerini konuşmaktan çok, önemli fikirler üzerine sohbetler yapacağımız bir zamandayız. Düşünce özgürlüğü, insan hakları gibi konularda da hassasiyetlerimiz artacak.

Sağlık açısından Kova burcu dolaşım sistemini, kalp ve tansiyon sorunlarını sembolize eder. Bu konulara ekstra dikkat etmekte fayda var. 1 derece Kova ise
kavalkemiğine işaret eder; bu bölgeye dikkat!

Çifte yeniay etkisi

Kova burcu dünya astrolojisinde bilimsel gelişmeler, insan hakları, sıradışı kişiler, azınlıklar, uzay ve astrolojiyle ilgili konular, havayolları, uçaklar, fırtına ve kasırgalar, büyük teknolojik altyapılar, yeni icatlarla ilgilidir.

Bu yeniay, Kova burcunun 1’inci derecesinde olması bakımından önemli. Çünkü ilk derece her zaman yeni başlangıçlara, yeni atılımlara işaret eder.

Yani hem yeniay hem de 1’inci derecede olması sebebiyle bu süreç çifte yeniay etkisi yaratabilir. Bu dönem insanlığın hayrına önemli bilimsel gelişmeler, yeni adımlar atılabilir. Bu gelişmeler özellikle sağlık ve teknolojiyi ilgilendiren konularda olabilir. Uzayla ilgili yeni araştırmalar, yeni bulgular ortaya çıkabilir.

Haberin Devamı

İlgi alanları, yaşam şekilleri, hayat görüşleri, cinsel kimlikleri, dünyaya bakış açıları farklı; marjinal kişilerin ön plana çıkacağı bir dönem.

Öte yandan Kova ve İkizler birleşimi hem grevlere hem insan haklarına ilişkin önemli gündem maddelerinin ortaya çıkmasına neden olabilir.

Ayrıca kasırgalar ve rüzgârlar yüzünden hasar gören yerlerin haberlerine rastlayabiliriz. Uçuş güvenliğini arttıracak yeni önlemler gündeme gelebilir.

Mars’ın bu yeniaya güzel etkileşimiyle bilgi, iletişim ve eğitim konularında çevrimiçi yeni gelişmelere, metotlara ve uygulama haberlerine rastlayabiliriz. Sağlık ve teknoloji alanında yeni insan deneyleri haberlerini de okuyabiliriz.

Haberin Devamı

Görünen o ki bu yeniayda daha çok teknoloji ağırlıklı haberler gündemde olacak. En son Elon Musk yerine birini bulursa Twitter’ın CEO’luğunu bırakmak istediğini söylemişti. Belki yerine bu dönem birini bulur. Ya da belki CEO’luğu bir kişinin eline değil, ekip oluşturarak bir kontrol grubuna verebilir.

Gündem adalet

Yeniayın gerçekleştiği anın Ankara’ya göre çıkarılan haritasında 13 derece Terazi burcu yükseliyor. Bu durum ülkenin ana gündem maddelerinin hukuk, yasa, adalet, işbirlikleri, tekstil, değerli madenler, diplomasi, diplomatlar gibi konular olabileceğine işaret ediyor.

Terazi burcunun yönetici gezegeni olan Venüs’ün haritanın 5’inci evinde Kova burcunda Satürn’le beraber bulunması; çocuklar, gençler, sanatçılar, borsa, eğlence yerleri gibi konularla ilgili önemli olayların yaşanabileceğine işaret ediyor.

Haberin Devamı

Özellikle bu konularda yeni düzenlemeler, sorumlulukları arttırıcı gelişmeler mümkün.
Ya da borsa gibi yatırım alanlarında yapılan işlemlerle ilgili yeni kurallar, kısıtlamalar ya da alınan komisyon ücretlerinde değişimler söz konusu olabilir.

Yeniay, Türkiye’nin an haritasında 4’üncü evde meydana gelecek. Bu ev muhalefet, topraklar, güvenlik gibi konuları temsil eder. İşin içinde yeniay olduğundan belki 21 Ocak civarı muhalefet seçim için adayını açıklayabilir. Yine bu dönem çiftçi ve tarımla ilgilenen kişilere destek paketleri gibi olumlu gelişmeler yaşanabilir.

Yazarın Tüm Yazıları