Venüs gerilerken

Yarın astrolojinin güzellik, mutluluk, keyif, flört, aşk, ilişkiler, tarz ve estetiği sembolize eden gezegeni Venüs, retro yani geri hareketine başlıyor. Bu geri hareket 40 gün 40 gece sürecek.

Haberin Devamı

Venüs gerilerken

Bir gezegen geri gittiğinde temsil ettiği alanlarda yavaşlama, aksilik, gecikme, yarım kalma gibi stresli durumları tecrübe etmeye başlarız. Yarın Venüs’ün geri hareketine başlamasıyla da 30 Ocak’a kadar bu gezegenin sembolize ettiği alanlarda
sorunlar yaşayacağız. Peki, bu tarihe kadar nelere dikkat etmeli, neler yapmalı, neler yapmamalı? Hadi gelin, birlikte bakalım.

Venüs’ün bu seferki geri hareketi Oğlak burcunda sürecek. Öncelikle bu dönem eski sevgililerin hortladığı, rahat vermediği ve yeniden hayatımıza girmeye çalıştığı bir dönemdir. Biliyorsunuz, istisnalar kaideyi bozmaz ama “Ex’ten next olmaz!” (Eski sevgiliyle yeniden yeni bir ilişki olmaz.)

Haberin Devamı

Öte yandan eski sevgilileriniz nasıl yeniden hayatınıza dahil olmaya çalışıyorsa kaybettiğiniz ve sizin için manevi değeri olan eşyalarınızı da bulabilirsiniz. Sanki kaybettiğiniz zaman her yeri didik didik aramamışçasına, çat diye en akla gelmedik yerde karşınıza çıkabilirler.

Bu süreçte hem iş hem de maddi konular daha fazla mercek altında olacak. Genel olarak Venüs’ün geri hareket ettiği dönemlerde altında gözle görülür yükselişler yaşanır. Ama hemen belirtelim, bu kesinlikle bir yatırım tavsiyesi değil! Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan  olmayın. Zira koşulların ve şartların neredeyse saatlik ani değişimlerini takip etmek kolay olmayabilir.

İş kurmak, özellikle ortaklı işlere girişmek için de uygun zaman olmayabilir. Belki bu süreci bir hazırlık dönemi gibi düşünebilir, 30 Ocak’tan sonra harekete geçebilirsiniz.

ESTETİK YAPTIRIRKEN DİKKAT!

Venüs, güzellikle ilgili alanları temsil ettiğinden bu dönem yeni bir şeyler deneme, yeni imaj yaratmaya çalışma ve estetik operasyon yaptırma konusunda dikkatli olunmalı. Özellikle de cilt bakımı, diş estetiği söz konusuysa... Bir de bildiğiniz ve günlük hayatınızda kullandığınız ürünleri devam ettirmekte fayda var. Yeni ürünler arzu ettiğiniz sonuçları vermeyebilir.

Haberin Devamı

Venüs cinsel konuları da temsil ediyor. Libidoda düşüşler, heyecan kayıpları söz konusu olabilir. 19 Aralık’tan sonra ilişkilerde ani kopuşlar, ayrılıklar olursa korkmayın. 30 Ocak’tan sonra ilişkiyi değerlendirmek adına bir araya gelebilirsiniz. Bu dönem ilişkilerde Oğlak’ın sebep olduğu mesafe ve ‘araya girme’ hissedilecek. Partnerinizden arzu ettiğiniz ilgi ve alakayı görmekte zorlanabilirsiniz.

Yine iyi bir senaryodan bahsedersek, işin içinde Oğlak olduğundan bütçenizin delik kısımlarını rahatlıkla görebilirsiniz. Hangi harcamalarınız gereksiz, nerelere anlamsız ödemeler yapıyorsunuz, tespit etmek daha kolay olur.

KEMERLER SIKILACAK

İlişkilerde kafa karışıklığı dönemidir, aynı zamanda en çok aldatma, aldatılma hikâyelerinin gündeme geldiği günlerdir.

Haberin Devamı

Evlilik gibi önemli adımları 30 Ocak ve sonrasına bırakmak akıllıca olacaktır. Venüs retrosunda evliliğe doğru gitseniz bile organizasyonda son dakika masrafların çıkması, beklenen takı ve altınların takılmaması, en değer verdiklerinizin düğününüze gelememesi, ilişkilerde yanlış anlaşılma olması ve kendinizi yeteri kadar değerli hissedememek gibi durumlarla uğraşmak zorunda kalabilirsiniz.

Durdunuz durdunuz ve diyete başlamak için Venüs retrosunu mu seçtiniz! Hayat sizin için daha da zor olacak. Oğlak’ın disiplinli hali bile havlu attırabilir! Disiplini elden bırakmamaya özen gösterin. Artık nasıl yapacaksanız!

Tanıtım, reklam ve pazarlama çalışmalarından istediğiniz verimi de bu dönem elde edemeyebilirsiniz. Bu yüzden bu alanlara harcayacağınız parayı mutlaka dikkatli kullanın.

Haberin Devamı

Bu dönemde kabuğunuza çekilip yaratıcı işleriniz için ilham gelmesini bekleyebilirsiniz. Yarım kalan ilişkiler, ertelenmiş evlilikleri tamamlamak ve sona erdirmek için de iyi bir zamandır.

Mevcut ilişki, evlilik ve ortaklıklardaki görmemeyi tercih ettiğiniz sorunları masaya yatırıp sorunların üstesinden gelmeye çalışmak ve bunlarla yüzleşmek için de uygun bir dönem. Venüs temelde mutluluk ve hazla ilgilidir ve geri gitmeye başladığı dönemlerde, mutluluk veren temaların bizi bir süreliğine eskisi kadar tatmin etmediğinin farkına varırız.

Kariyerde beklenen terfi, yükselme haberleri sekteye uğrayabilir, gecikmeler yaşanabilir.

Venüs retrosu ne yazık ki kemerleri sıkmamız gerektiğine de işaret etmekte.Artık kaç delik kaldıysa kemerlerde...

Haberin Devamı

BÜTÜN GEZEGENLERİN RETROSU VAR

Retro hareketlerden en popüler olanı Merkür’ünki... Çünkü 4 ayda bir, 3 hafta kadar geri gittiği için retro hem daha çok gerçekleşiyor hem de buna paralel olarak daha çok konuşuluyor. Ancak bütün gezegenlerin geri gittiğini bilelim ve geri gitme hareketinin gezegenin asalet kaybetmesi ve güçten düşmesi anlamına geldiğini de unutmayalım.

 

Yazarın Tüm Yazıları