Tutulmada kadınlar ön planda!

25 Ekim’de Akrep burcunun 2’nci derecesinde Venüs’ün başrolünü oynayacağı bir Güneş tutulması bekliyor bizi. Duygusal açıdan sıkıştığımız ya da uçlar arasında gidip geldiğimiz çok yorucu bir süreç olacak.

Haberin Devamı

Yılın en önemli dönemine girdik. Tutulmalar zamanı başladı. Bunun ilk ayağı 25 Ekim’deki Güneş, bir diğeriyse 8 Kasım’da gerçekleşecek Ay tutulması olacak.

Tutulmalar hayatımızın keskin virajlarını, önemli dönemeçlerini, hatta bazen de müdahale edemediğimiz ama olması gereken durumların meydana gelmesini sağladığı için önemlidir. Tutulmaların etki süreleri yeniay ve dolunay gibi ortalama 10 gün değil, aylar bile sürebilir bazen.

25 Ekim’de Akrep burcunun 2’nci derecesinde Venüs’ün başrolünü oynayacağı bir Güneş tutulması bekliyor bizi. Tutulmada Miaplacidus (Beta Carinee) sabit yıldızı etkin olacak.

Tutulmada kadınlar ön planda

Haberin Devamı

Yapıcı olmak zor

 Tutulma Avrupa’dan, Atlantik’ten,  Güney ve Batı Asya’dan, Kuzey ve Doğu Afrika’dan görülebilecek. İstanbul’dan da kısmi olarak izlenebilecek. Tutulma 11.58’de başlayacak ve 16.02’ye kadar sürecek.

Akrep burcundaki Güneş tutulması zamanları bireysel olarak duygusal, ailevi; anne, cinsellik, güvenlik ve gayrimenkulle ilgili önemli krizleri yönetmeye çalıştığımız zamanlara işaret eder. Duygusal açıdan sıkıştığımız ya da uçlar arasında gidip geldiğimiz bir süreçtir ve çok yorucudur. Yapıcı olmak zordur; değişimin hatta yıkımın hâkim olduğu bir dönemdir. Özellikle takıntılar, şüpheler bizi zihinsel açıdan çok yıpratabilir. Ancak birtakım korku ve kaygılarımız varsa bu dönem bunlarla yüzleşmek, çözmek adına adımlar da atabiliriz.

Cinsel anlamda risk almaya açık zamanlardayız, bu yüzden dikkatli olmakta fayda var. Hayatımızda hiçbir şeyin arada veya gölgede kalmasını istemeyeceğiz, bu yüzden netleşmek adına her türlü adımı atabiliriz.

Tutulma Venüs etkili olacağından; kadınlarla kurduğumuz ilişkilerde dikkatli olmak gerek, krizler meydana gelebilir. Aşk hayatımızda majör değişimler ve krizler ortaya çıkabilir. Yasak aşkların, umutsuz aşkların peşinden koşmamakta fayda var. İlişkilerde güven konusu ciddi bir sınavdan geçebilir, özel hayatta birtakım cinsel sorunlar meydana gelebilir.

Haberin Devamı

Venüs, evrensel finans göstergesi olduğundan bu dönem yatırımlarımızı yönetirken dikkatli olmalıyız. Hırsla ve düşüncesizce hareket etmemeliyiz.

Sağlık açısındansa genital bölge, üreme organları, yumurtalıklar hassas olabilir. İşin içinde Venüs olduğundan; şeker, insülin dengesi gibi durumlara da dikkat etmek gerekebilir.

Dünya açısından tutulma Akrep burcunun ilk dekanında (her burç 10 derecelik 3 dekandan oluşur) meydana gelecek. ‘Savaş, nefret, isyan, ihanet göstergesidir’ der eskiler.
Bu tutulmaya Venüs eşlik ettiğinden; kadınlar, cinsellik, altın, sanat ve sanatçılar, tiyatro etki altında olabilir.

Tutulma Akrep burcunda olduğundan ölüm, radyoaktif maddeler, borçlar, vergiler, rezervler, hırsızlık, cinsellikle ilgili konular ve suçlar (tacizler, tecavüzler, sapıklar), yabancı ülkelerle finansal ilişkiler, suçlar, kamu güvenliği, mafya, gizli örgütlerle ilgili konular ön planda olabilir.

Haberin Devamı

Kadınlarla ilgili büyük krizler, cinsellikle ilgili büyük krizler ve olaylar, cinsel taciz-tecavüz konusuyla ilgili önemli olaylar meydana gelebilir. Büyük ve önemli kadın sanatçıların vefatları söz konusu olabilir. Tarihi kırılmalar meydana gelebilir. Gizli aşk ilişkileri ortaya çıkabilir. Diplomatik kriz ya da büyükelçilerle ilgili sorunlar meydana gelebilir.

Akrep yeraltıyla ilgili her türlü konuyu sembolize eder. Bu tutulma süreci önemli depremleri tetikleyebilir. Ya da gizlilik ve sır içinde yürütülmesi hedeflenen ama ortaya çıkan durumlara da işaret edebilir. İfşa olayları meydana gelebilir ve bu ifşalar özel hayatı ilgilendiren durumlar olabilir.

Haberin Devamı

Bunun yanı sıra dünyada inançlar ya da dini konularda huzursuzluklar meydana gelebilir. Tutulmada Miaplasidus (Beta Carinee) yıldızı etkin olacak. Bu yıldız denizler, gemiler, gemi çalışanlarıyla ilgilidir. Denizlerde krizler, sorunlar, kazalar yaşanabilir.

Türkiye’de durum...

Tutulma Türkiye’nin astroloji haritasında hem 5’inci evde hem de Güneş’in tam üstünde meydana gelecek. Güneş; otorite konumundaki liderleri, başkanları temsil eder. Sanat konusunda önemli başarı, ödül haberleri alabiliriz. Ancak tutulma bizde de kadınlarla ilgili krizleri beraberinde getirebilir. Kadın kimliği, kadının toplumdaki yeri, kadınlarla ilgili toplumu rahatsız edecek durumlar meydana gelebilir. Borsa, özellikle altın piyasasında ani dalgalanmalar söz konusu olabilir.

Haberin Devamı

Türkiye’nin ilerletilmiş haritasında 2’nci evdeki Satürn’ün tam üstünde meydana gelecek tutulma ekonomik anlamda ciddi streslere, kısıtlanmalara, kurallara, vergi konusunda yapılanmalara işaret edebilir.

Ankara’ya göre çıkarılan haritasındaysa; tutulma anında gökyüzünde Oğlak burcu yükselmekte. Oğlak burcu; hükümetler, kurallar, para piyasası, inşaat sektörü, askeri konular, komutanlar, yargıçlar, kural koyucular, tarihi eserler, tarihi yerler, yaşlılar ve ekonomiyi sembolize eder.

Bu anahtar kelimeler, tutulma süresince ülkenin gündeminde önemli rol oynayacağa benziyor. Oğlak burcunun yönetici gezegeni Satürn ise 1’inci evde ve Kova burcunda. Satürn düzenlemek ve yapılandırmak, kural koymak ve sınırlar belirlemek demek. Hem toplum nezdinde, hem ekonomik düzlemde hem de savunma anlamında yeni düzenlemelerin yapılabileceğine işaret ediyor.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları