Seçim sonucunu ekonomik vaatler belirleyecek

Bu sene ülkemiz için önemli bir cumhurbaşkanlığı seçimi yaşayacağız. Bugüne kadar siyasi isimlerin ağzından farklı tarihler çıkmıştı, son olarak Cumhurbaşkanı’ndan ‘14 Mayıs’ mesajı geldi. Henüz resmiyet kazanmasa da seçime bu tarihte gideceğiz gibi görünüyor. Tarih artık kısmen netleştiğine göre, astrolojik göstergelere bakarak bir seçim analizi yapmaya çalışalım.

Haberin Devamı

Yıl sonunda katıldığım televizyon ve YouTube programlarında, verdiğim röportajlarda ve yazdığım 2023 yazılarında seçimle ilgili bazı tespitlerim olmuştu. Okuyanlar, izleyenler elbette hatırlayacaklardır. Ufukta 14 Mayıs tarihi göründüğüne göre, artık bu günü baz alarak bir seçim analizi yapabiliriz.
Seçim sonucunu ekonomik vaatler belirleyecek

Önümüzdeki seçimlerde iktidar partisinin adayı belliyken bu yazıyı yazdığım 31 Ocak’ta 6’lı masanın adayı henüz belli değil. Adaylar kesinleştiğinde, onların kişisel haritaları üzerinden yeni bir analiz yapacağım. Şimdi seçim gününün astrolojik göstergeleri üzerinden bir değerlendirmeyi sizlerle paylaşmak isterim.
Seçime mayıs ayında meydana gelecek 14 derece Akrep burcundaki Ay tutulmasının etkisiyle gidiyoruz. Akrep burcu astrolojik olarak değişimi, dönüşümü, krizi, ‘ya hep ya hiç’ tavrını, kontrolcü tutumları, sezgiselliği, manipülasyonu ve psikolojik güç arzusunu temsil eder.
Bu tutulma Türkiye’nin kendi haritasında Venüs’ün üzerinde gerçekleşecek. Venüs astrolojide finansal konuları olduğu kadar kadınları da sembolize eder.
Hem kadın seçmenlerin hem de kadın siyasetçilerin seçimin gidişatına ciddi şekilde yön vereceğini düşünebiliriz.
Bu noktada 6’lı masadaki İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in önemli bir gücü olacağını söyleyebiliriz. Özellikle tutulma haritasında Mars’ın Yengeç burcunda seyahat etmesi, Akşener’in muhafazakâr kesimle işbirliği içinde olmasının iyi etkileri olabileceğine işaret ediyor.
Kafalar karışık
Seçim gününün Ankara’ya göre çıkarılan saat 7.30 haritasında (bu saatte oy kullanmaya başlıyoruz) gökyüzünde İkizler burcu yükseliyor. Onun yöneticisi Merkür’ü Boğa burcunda, 12’nci evin girişinde, durağan pozisyonda görüyoruz. Yükselen burç bize oy kullanacak kesimi anlatır. 12’nci evde durağan pozisyonda olması, seçmenin sandığa küskün ve isteksiz gideceğinin bir işareti olabilir. Sandığa çok kararsız giden seçmen, oyunu kime atacağına son dakikada karar verebilir. Kafalar biraz karışık olabilir. Ya da Merkür temel anlamda teknoloji, iletişim gibi konuları temsil ettiği için seçim sonuçlarının geç açıklanması söz konusu olabilir; zaman zaman teknolojik sıkıntılar yaşanabilir. Bu yüzden bu seçime teknolojik anlamda çok iyi hazırlıklar yaparak gitmekte fayda var. 12’nci ev kontrol dışı meydana gelen olaylara, kayıplara, gecikmelere, strese işaret ediyor. Genelde Merkür’ün böyle önemli zamanlarda durağan halde olması sonuçsuz bir süreci de ifade edebilir. Hatta seçimin ardından ikinci bir turdan bahsedebiliriz.
Seçim sonucunu ekonomik vaatler belirleyecek

Yarışa önde başlayan...
İktidarın adayını 10’uncu ev, muhalefetinkini de 4’üncü ev temsil ediyor.
Bundan yola çıkarak 10’uncu evin Kova burcunda başladığını görüyoruz. Yöneticisi Satürn de iktidar partisinin adayını temsil ediyor. Ayrıca 10’uncu evde Satürn, Ay ve Neptün gezegenleri var. 4’üncü ev Aslan burcuyla başladığından, yöneticisi Güneş muhalefetin adayını temsil ediyor. İktidarı sembolize eden Satürn haritanın 10’uncu evinde ve Balık burcunda duruyor. Hem Satürn hem de Güneş’in asaleten puan durumlarına baktığımda Güneş eksi 2 puanda, Satürn ise artı 10 puanda görünüyor. Satürn’ün puanının güçlü olduğunu görüyoruz. Bu da seçim yarışına iktidarın domine başlayacağına işaret ediyor. Güneş’in eksi 2 puanı seçime zayıf çıkmak demek.
İyi bir vizyon sunmak...
Fakat ilginç olan şu ki halkı temsil eden Ay, Balık burcunda ve Satürn’den uzaklaşan pozisyonda. Önündeki ilk etkileşimi Uranüs’le ve sonra Güneş’le olacak. Ay’ın Satürn’den uzaklaşması, halkın iktidar adayıyla duygusal mesafesinin artması anlamına geliyor.
Haritada Ay’ın 2’nci evi yönetiyor olması önemli. Yani finans, para ve ekonomi. Bu seçimin sonucunu ekonomik hamleler ve vaatler belirleyecek. İyi bir ekonomik tablo veya vizyon sunabilen taraf seçmeni ikna edebilir.

Yazarın Tüm Yazıları