Sabrımız sınanıyor

Gökyüzü hayli gergin... Tabii bize de yansıyacak. Ancak diğer insanların da aynı durumda olduğunu unutmamalı ve empati kurmaya, anlayışlı olmaya ve kendimizi sakinleştirmenin yollarını bulmaya çalışmalıyız. Dünyadaysa hem çatışmalar hem afetler tetiklenebilir.

Haberin Devamı

Oldukça gerilimli bir hafta bizleri bekliyor. Gökyüzünde Mars ve Uranüs arasında karşıt açı dediğimiz oldukça stresli bir açı tetiklenecek. Mars halihazırda Akrep burcunda seyahat ediyor, Uranüs ise Boğa burcunda. Bakalım bizlere ve dünyaya ne gibi etkileri olacak bu ikilinin...

Özgürlük için savaşma zamanı... Bizi kısıtlayan koşullardan kurtulmak için fırsatlarımız olacak önümüzdeki 10 gün boyunca. Ancak istediğimiz kadar plan yapalım, son dakika golleri de olacaktır mutlaka. Mars ve Uranüs’ün hızlı enerjileri dikkatsizliğe yol açabilir, bu yüzden kazalara dikkat! Maceraya atılma hevesinde olabiliriz. Riskli aktivitelerden uzak durmakta fayda var. Hayatımızda yapamadığımızı yapmak, kendimizi özgürleştirmek için rahatça harekete geçebileceğiz.

Haberin Devamı

Haksızlıklara karşı tahammülümüz yok. Çabuk isyan edebiliriz.  Kendimizden emin olmadıkça kimseyle iddialaşmayalım. Ani öfke patlamaları yaşayabiliriz. O yüzden bu dönem sakin kalmak önemli. İlişkilerde gerilim yaşanabilir, özellikle kişisel özgürlüğü kısıtlayan faktörler varsa... Radikal değişiklikler yapma eğiliminde olabilir; kariyer, ilişki, yaşam tarzı konularında ani kararlar verebiliriz ama hepsi sağlıklı olmayabilir.

Dışarıdan saldırılara açık zamanlardayız. Baktık ortam çok gerildi, hemen uzaklaşmakta fayda var. Çünkü bizden veya karşı taraftan gelen saldırgan davranışlar rutinimizi bozabilir. Provokasyona gelmemeye dikkat edelim.

Sabrımız sınanıyor

Açının özellikle Boğa-Akrep aksında olması; finansal konulardaki gerilimi arttırabilir. Beklenmedik harcamalar, dijital konularda stresler, elektronik aletlerin bozulması, planların son dakika değişmesi gibi durumlara karşı hazırlıklı olmakta fayda var.

Peki, bu gergin süreçte ne yaparsak bize iyi gelir? Derin ve bilinçli nefes alıştırmaları sakinleşmemize yardımcı olabilir. Doğada vakit geçirmek, egzersiz yapmak, koşu, yoga veya meditasyon gibi aktiviteler biriken enerjiyi, stresimizi atmamızı ve rahatlamamızı sağlayabilir. Duygusal gerilimi ifade etmek de önemlidir. Bir arkadaşımızla veya terapistle konuşmak iyi gelebilir. Olaylara karşı daha olumlu bir bakış açısı geliştirmeyi denemeli, her durumda bir öğrenme fırsatı bulmalıyız. Diğer insanların da bu dönemde gergin olabileceğini unutmayalım. Empati kuralım ve anlayışlı olmaya çalışalım. Mümkünse, kendimize kısa molalar vererek, zihnimizin sakinleşmesine müsaade edelim.

 

Haberin Devamı

TEKNOLOJİK ALANDA GELİŞMELER

Mars ve Uranüs arasındaki bu açı dünyada toplumsal hareketlerin ve protestoların artmasına neden olabilir. İnsanlar, sosyal veya politik değişiklikler talep etmek için daha fazla enerji ve cesaret bulabilir. Bu transit politik arenada gerilimlerin artabileceğine işaret edebilir. Siyasi çatışmalar, ani gelişmeler ve siyasi arenada sertleşmeler yaşanabilir. Mars’ın savaşçı enerjisi ve Uranüs’ün ani değişiklikleri tetikleyen doğası, doğal afetlerin veya felaketlerin artışına işaret edebilir. Deprem, fırtına, yangın gibi olaylar daha fazla dikkat çekebilir. Finansal piyasalarda ani değişiklikler ve belirsizlikler yaşanabilir. Uranüs, teknoloji ve yenilikle yakından ilişkilidir. Bu dönemde teknolojik alanlarda hızlı gelişmeler olabilir. Uluslararası ilişkilerde gerilimleri arttırabilir. Sınır anlaşmazlıkları veya diplomatik krizler gündeme gelebilir. Güvenlik sorunlarını ve çatışmaları arttırabileceği unutulmamalıdır. Terör saldırıları veya siber saldırılar gibi tehditler daha belirgin olabilir.

Haberin Devamı

İsrail-Filistin arasındaki savaş çok daha sert bir noktaya taşınabilir, diğer ülkeler dünya üzerinde yaşanan bu orantısız güç gösterisine dahil olmaya çalışabilir.

Yazarın Tüm Yazıları