Merkür, Jüpiter, Güneş, Ay… Gökyüzü acaba bize neler anlatıyor?

Her hafta hem bu köşedeki yazılarımda hem de pazar günleri haftalık burç yorumlarımda gezegenlerden, kurdukları etkileşimlerden ve burç geçişlerinden bahsediyorum. Peki, nedir bu gezegenler? Hangi anlamları taşıyorlar? Bu hafta onları daha yakından tanıyalım...

Haberin Devamı

Gökyüzünün cömert yıldızı
GÜNEŞ
Anahtar kelimeler:
Kendini ifade etme, canlılık

Neredeyse bilinen her uygarlığın kendi Güneş tanrısı vardır. Batı’da, Zeus’un oğlu Apollon, belki de en önde gelen Güneş tanrısıdır. Sadece Güneş’in parlaklığını ve saflığını yansıtmakla kalmaz. Aynı zamanda resimlerde veya oymalarda çıplak, saf genç olarak tasvir edilen mükemmel bir insandır. Astrolojide teknik olarak bir gezegenden ziyade bir yıldızdır Güneş ve Aslan burcuyla ilişkilendirilir. Cömertliği, sevgiyi, yüce gönüllülüğü, yaratıcılığı ve neşeyi temsil eder. Ancak bazen kendini beğenmişliği ve şatafatı da simgeler.
Merkür, Jüpiter, Güneş, Ay… Gökyüzü acaba bize  neler anlatıyor

 Baştan çıkaran güzellik
AY
Anahtar kelimeler:
Tepki, içgüdü, sezgi, dalgalanma, duygu

Haberin Devamı

 Yengeç burcunu yöneten Ay ile ilgili mitler, onu dişil ve güzel olarak gösterme eğilimindedir ancak çoğu zaman acımasız bir baştan çıkarıcı olarak da betimlenir. Kirke olarak Odysseus’u baştan çıkarmıştır. Hekate olarak sevdiklerini zenginliklerle ödüllendirmiştir. Selene olarak gece gökyüzünde arabasını sürerken görülmüştür. Hem mitlerde hem de astrolojide doğumla ilişkilendirilir. Daha da önemlisi bir kişilikte doğal, içgüdüsel davranışı teşvik eder.

Entelektüel tartışmacı
MERKÜR
Anahtar kelimeler:
İletişim, eleştirel, zihinsel ve fiziksel

Merkür, Zeus’un habercisidir ve gezginlerin tanrısı Hermes’in soyundan gelir. Merkür liri icat etmiştir; ayrıca harika bir atlettir. Genellikle spor için soyunmuş, sadece kanatlı sandaletler ve kask giyen biri olarak gösterilir. Tipik olarak yönettiği İkizler burcunun özelliklerini taşır: Entelektüel, algısı açık, makul, çok yönlü ve tartışmacıdır. Kesinlikle mükemmel bir iletişimcidir. Bu gezegen zihni uyarır, bu yüzden de kişiyi tartışmacı, eleştirel ve gergin yapabilir. Bunlar, gezegenin ilişkili olduğu Başak’ın tüm olası özellikleridir.

 Aşk tanrıçası
VENÜS
Anahtar kelimeler: Uyum, aşk

 Efsanevi güzellik Venüs, Afrodit’in özelliklerini miras almış ve böylece aşk tanrıçası olmuştur. Bu yüzden ideali, aileyle ilgili konuları ve cinselliği sembolize eden gezegendir. Astrolojide hem
Boğa hem de Terazi ile ilişkilendirilen
bu gezegen aynı zamanda aşk mevzuları ve kadınsı tarafımızla bağlantılı olduğu gibi, sanat ve modayla da ilgilidir. Venüs kişiye nezaket, samimiyet, incelik ve sosyal zarafet verir. Ancak stres altında etkisi kişiyi kararsız, dikkatsiz, aşırı romantik ve diğer insanlara bağımlı hale getirebilir.

Haberin Devamı

 Erkeksi, savaş tanrısı
MARS
Anahtar kelimeler: Fiziksel enerji, inisiyatif

 Bu gezegen, savaşta yetenekli ama aşkta talihsiz Yunan tanrısı Ares’le ilişkilidir. Mars başlangıçta bir tarım tanrısıdır ama daha çok Romalı askerlerin savaşa gitmeden önce haraç ödediği savaş tanrısı olarak bilinir. Aşk macerasına atıldığında bile savaşçı gibi giyinmiş olarak gösterilir. Astrolojik ilişkisi Koç burcuyladır. Mars, bireyin doğasının erkeksi yanı, kas sistemi ve saldırganlıkla ilgilidir. Cinsellikle de sembolize edilen bu gezegen, kişiyi kararlı olduğu kadar agresif yapabilir. Pozitif ve enerjik olduğu kadar aceleci ve kabadır.

İyimserlik ve sadakat
JÜPİTER
Anahtar kelimeler:
Genişleme, entelektüellik ve fiziksellik

Haberin Devamı

Jüpiter, Roma şehrini korumuş, savaşa gitmeden önce savaşçıları kutsamış ve daha sonra geri döndüklerinde onları selamlamıştır. Savaşçıları ödüllendirmenin yanı sıra cezalandırma gücü vardır ve sık sık yıldırım fırlatır. Astrolojik olarak Yay
(ve bir zamanlar Balık) ile ilişkili olan Jüpiter öncelikle öğrenme, felsefe ve dillerle ilgilidir. Etkisi iyimserliği, sadakati ve adaleti teşvik edebilir. Aynı zamanda kişiyi abartılı, kendini beğenmiş ve biraz kibirli biri haline getirebilir.

 Azimli yeni yıl çocuğu
SATÜRN
Anahtar kelimeler:
Kararlılık, kısıtlama, sınırlama, kontrol

Satürn, Mars gibi aslen bir tarım tanrısıdır. Ancak Roma’da son derece keyifli bir resmi tatil olan Saturnalia’ya başkanlık eder. Hıristiyanlar bu bayramı benimsemiş ve adını Noel olarak değiştirmiştir. Astrolojik olarak, Satürn başlangıçta hem Oğlak hem de Kova’yı temsil ediyordu. Şimdi sadece Oğlak’la ilişkili ve Kova’yı da Uranüs yönetiyor. Antik dönemde Satürn, bilinen Güneş sisteminin sınırını işaret ediyordu, bu nedenle sınırlama ve aynı zamanda azimle ilişkilidir. Kişiyi hem pratik hem temkinli yapabilir ama gölge tarafıyla aynı derecede bencilliğe, dar görüşlülüğe ve hatta muhtemelen gaddarlığa neden olabilir.

Haberin Devamı

 Uzayın eksantrikliği
URANÜS
Anahtar kelimeler: Değişim, bozulma, şok

Uranüs, Dünya’dan doğmuş, sonra onunla beraber olmuş ve ensest birlikteliklerinden tüm canlılar doğmuştur. Satürn ona karşı bir isyan başlatınca hadım edilmiştir. Afrodit (daha sonra Venüs) onun kopan cinsel organlarından doğmuştur. Bu çekici olmayan efsanevi figür, Kova ile ilişkilidir. Gezegen de cinsel aşırılıklar, sapma ve olası sinir kriziyle ilgilidir. Uranüs ayrıca bilimkurgu ve uzay araştırmalarıyla da bağlantılıdır. En iyi tarafı özgünlüğü, çokyönlülüğü ve bağımsızlığı; en kötü özellikleri de eksantrikliği, sıradışılığı ve isyanı sembolize etmesidir.

 Göller ve nehirlerin tanrısı
NEPTÜN
Anahtar Kelimeler: Puslu, gerçekdışı

Haberin Devamı

Neptün, denizlerin efendiliğini Yunan deniz tanrısı Poseidon’dan devralmıştır. Tüm gölleri ve nehirleri o yönetir. Derinlerdeki sarayından çıkarken savaş arabasını su atları çeker. Neptün güzeller güzeli Demeter’i kısrak haline getirmek için aygır olmuştur. Belki de bu yüzden at yarışını icat ettiği söylenir. Adını taşıyan gezegen Balık burcuyla ilişkilendirilir. Sanatla, şiirle ve dansla alakalıdır. İdealizmi, hayal gücünü ve duyarlılığı ama aynı zamanda dikkatsizliği, kararsızlığı ve aldatmayı teşvik edebilir.

 Sırları açığa çıkarır
PLÜTON
Anahtar Kelimeler: Eleme, patlamalı değişim

Tarım tanrılarından bir diğeri olan Plüton, yeraltı dünyasına hükmeder.
Styx Nehri’nin ötesindeki ölüm ülkesinden hiçbir yaratığın kaçabildiği görülmemiştir. Onu görünmez kılan miğferinin kendine çok büyük yardımı olmuştur. Adını taşıyan gezegen, Akrep burcuyla ilişkilendirilir ve belki de bu nedenle cinsel organ ve insan üremesiyle de bağdaştırılır. Ancak Plüton aynı zamanda bilinçaltıyla da ilgilenir ve bireyleri engelleri aşmaya teşvik eder. Aynı zamanda onları kurnaz, eleştirel,
gizli ve acımasız yapma eğiliminde olabilir. Duygularla ve ayrıca sindirim sistemiyle yakın bir bağlantısı vardır. Kişiyi yaratıcı
ve sempatik yaparken bazen biraz
güvenilmez hale getirebilir. İyi gününde sabır taşıyken kötü gününde değişken ve dar görüşlü olabilir.

Yazarın Tüm Yazıları