Hassas bir dolunay

Cumartesi meydana gelecek dolunayın etkisi 5 gün öncesinden başlayacak, sonra da 10 gün sürecek. Bu dönemde alıngan olma eğilimimiz artabilir. Kalpler kolay kırılabilir. Hem kendimize hem de başkalarına karşı daha sabırlı olmamız gerekiyor.

Haberin Devamı

Dolunay haftasındayız! Başrolde Satürn olduğundan kısıtlamalar, sorumluluklar, görevler artacaktır. Krizler yaratmak yerine çözüm üreten bir tarafta olmamızda fayda var. Bakalım bu hafta gündelik yaşama ve burçlara neler getirecek?

Başarı şansı yüksek

Bugün Ay tüm gün İkizler burcunda seyahat edecek. Oldukça hareketli bir gün, tembelliğe pek izin yok ve iletişim zamanı... Önemli haberler alıp vereceğiz. Aynı anda birden çok işle ilgilenebiliriz ama dikkat, odaklanma sorunları da yaşayabiliriz. Araştırma, eğitim konularındaysa başarıyı yakalama ihtimalimiz yüksek.

Rüyalar etkili

Yarın Ay 6.19 ile 6.24 arasında İkizler burcunda boşlukta olacak, akabinde Yengeç burcuna geçecek. Güneş de Balık burcuna geçecek ve 1 ay boyunca bu burçta seyahat edecek. Güneş, Balık burcuna geçtiği andan itibaren yeteneklerimiz ve benliğimiz ikinci planda kalmaya başlar. İsteklerimizden çok çevremizdeki insanların ihtiyaçlarını karşılamaya hazır oluruz. Başkalarına faydalı olma, yardım etme motivasyonumuz, empati yeteneğimiz artar. Bu dönem insanları bağışlamak, merhamet ve sevgi göstermek çok daha kolay olacaktır. En çok rüya gördüğümüz ve etkisinde kaldığımız zamanlardır. Alacağımız kararlarda diğer insanların etkisinde kalabiliriz. Objektif olmak daha zordur, duygusal kararlar verebiliriz. İşimize gelmeyen bir durumda alınganlık yapmayı savunma mekanizması olarak kullanabilir, gerçeklerle yüzleşmek gerektiğindeyse kaçabiliriz. Ne düşündüğümüzden çok ne hissettiğimize önem vereceğiz. Bu bir aylık dönemde ruhumuzda romantizmin küçük dokunuşlarını hissedeceğiz.

Haberin Devamı

Evle ilgili işler için ideal

Salı Ay tüm gün Yengeç burcunda seyahat edecek. Aileyle ilgili önemli konuları halletmek, açıklığa kavuşturmak, aileden izin almak, barışmak, duygularımızı ifade etmek, duygusal meseleleri konuşmak için güzel bir gün. Evde tamirat, bakım, onarım gerektiren işlerle ilgilenebiliriz. Ev alıp satmak, kiralamak; toprak, gayrimenkul, arsayla ilgili işleri halletmek için güzel bir gün.Hassas bir dolunay
İlişkiler ateşli

Haberin Devamı

Çarşamba Ay 9.36 ile 16.40 arasında Yengeç burcunda boşlukta olacak, akabinde Aslan burcuna geçecek. Venüs ve Mars birlikte hareket edecekler (etki süresi 3 gün). Bu kavuşum, romantik ilişkilerde tutkuyu ve yoğun duygusal bağları güçlendirir. Cinsel çekimi arttırabilir ve cinsel enerjiyi yükseltebilir.

İlişkilerde daha ateşli ve heyecan verici bir dönem olabilir, cesur ve tutkulu adımlar atabiliriz. Bu dönemde flört ve sosyal ilişkiler daha hareketli ve keyiflidir, romantik bağlar oluşturmak kolaylaşır. Sanatsal çalışmalar ve estetik açıdan keyifli deneyimler ön plana çıkar. Yaratıcılığın arttığı bir dönem.

Davranışlar abartılı

Perşembe Ay tüm gün Aslan burcunda seyahat edecek. Venüs ile Jüpiter arasında kare açı oluşacak (etki süresi 4 gün). Daha çok sevilmek, ilgiyi daha çok üzerimizde görmek isteyebiliriz. Şekerli gıdaları canımız daha çok çekebilir, yeme ve içme biraz abartılabilir.

Haberin Devamı

Aşk konusunda, duygusal meselelerde abartılı davranışlar sergileyebiliriz. Lüks ve pahalı alışverişler, müsrifçe harcamalar yapabiliriz.

Zihinler dağınık

Cuma Ay tüm gün Aslan burcunda seyahat edecek. Bugün itibariyle Merkür, Balık burcuna geçecek ve 10 Mart’a kadar seyahat edecek. Sezgisel yanımızın kuvvetleneceği, hayal gücümüzün, rüyalarımızın, duygusallığın ve romantizmin güçlü olacağı; evrensel bilince, kolektif sevgiye açık, manevi konuları ön planda tutacağımız bir süreç olacak. Zihnimiz dağınık olabilir. İhtiyaç duyana şefkat göstermek Merkür Balık süresince daha kolaydır. Sanatın her koluyla ilgilenebiliriz. Romantik duygular ve hassasiyet artar. Kalpler kolay kırılabilir. Kaba ve şiddet içeren tavırlar çok göze batar. İç dünyamıza dönebilir, yoga, meditasyon yapabilir, farklı spiritüel şifalandırma yöntemleriyle kendimizi rahatlatabiliriz. Rüyalarımızın zengin olduğundan bilinçaltımıza yönelik ipuçları elde edebiliriz.

Haberin Devamı

Kararlar gerçekçi

24 Şubat Cumartesi 5 derece Başak burcunda Satürn ve Merkür etkili dolunay meydana gelecek (etki süresi -5/+10 gün). Başak burcu, detaylarla ilgilenmeyi, düzenli çalışmayı temsil eder. Dolunay döneminde detaylara daha fazla dikkat edebilir, hedeflerimize yönelik planlar yapabiliriz. Dolunay mantıklı kararlar almamıza yardımcı olabilir. Sağlığımıza dikkat etme, düzenli egzersiz yapma ve beslenmemize özen gösterme eğilimi artabilir. Bu dönem, yaşamımızın farklı alanlarında düzenlemeler yapmak için de uygundur. Ev ve işteki düzenimizi, günlük rutinlerimizi gözden geçirebiliriz. Dolunay döneminde, duygusal alanda hassas, alıngan ve eleştirici olma eğilimi artabilir. Kendimize ve başkalarına karşı daha sabırlı ve anlayışlı olmak önemlidir. İşin içinde Satürn ve Merkür olduğundan; iletişim engelleri, seyahat sorunları, hesaplama hataları, kararsızlık gibi durumlar ortaya çıkabilir.

Haberin Devamı

Hemen tepki vermeyin
Koç (21 Mart-19 Nisan)

Bir taraftan yetiştirilmesi gereken işler, diğer taraftan hiçbir şey yapmak istemeyen siz! Uyku ve yemek düzeninize dikkat edin. Bu ara çevrenizden eleştiriler alabilirsiniz. Önce ne söylediklerini anlamaya çalışın, hemen tepki vermeyin. İş konuları kontrolden çıkabilir ama düzeltmenin yolunu bulacaksınız.

Anahtar kelime sorumluluk
Boğa (20 Nisan-20 Mayıs)

Bekârsanız bu dolunay size ciddi düşüneceğiniz bir ilişki getirebilir. İlişkiniz varsa evliliği, evliyseniz çocuk sahibi olmayı düşünebilirsiniz. Ama her şekilde burada anahtar kelime sorumluluk olacaktır. Ev, araba alma planlarınız varsa Satürn size ödeme ve düzen kurma sorumluluğu verecek. 

Ev ve iş arası denge kurmak zorlu olacak
İkizler (21 Mayıs-20 Haziran)

Bu dolunayla odak noktanız eviniz, aileniz olacak gibi. Bu konularda ekstra sorumluluk almanız gerekebilir. Evde bir şeyleri toparlamak, düzenlemek isteyebilirsiniz. İşle ilgili önemli bir anlaşma söz konusu olabilir, görevleriniz artabilir. Ama ev ve iş arasında ciddi bir denge mücadelesi sizleri bekliyor.

Projeler geçici olarak askıya alınabilir
Yengeç (21 Haziran-22 Temmuz)

Kullandığınız gereçlerinden kendinizi ifadeye kadar iletişimle ilgili her konuda kısıtlandığınızı hissedebilirsiniz. Seyahat planları, projeler geçici olarak askıya alınabilir. Bu dolunay zamanı biraz nakit sıkıntısı çekebilirsiniz. Ancak zam istemek, kredi almak, bir şeyler satmak gibi işler için uygun bir dönem değil.

Bütçe yapmanız gerekebilir
Aslan (23 Temmuz-22 Ağustos)

Bu dönem finansal konularda ekstra sorumluluk alabilirsiniz. Yaratıcı işlerden gelir elde etmek adına adımlar atabilirsiniz. Düzgün bir bütçe yapmanız gerekebilir. Beklenmedik büyük bir harcama gündeme gelebilir. Ya da mal, kâr paylaşımı, nafaka gibi konularda işler planladığınız gibi gitmeyebilir.

Önemli bir kararın eşiğinde...
Başak (23 Ağustos-22 Eylül)

Sağlığınıza, size iyi gelecek konulara yönelmekte fayda var. İşte yoğun bir süreç geçirebilirsiniz. İlişkiler ve ortaklıklarla ilgili ciddi kararlar almanız gerekebilir. Kişisel hayatınızla ilgili önemli bir kararın eşiğine gelebilirsiniz. Hayallerinizin peşinden mi koşacaksınız, sorumluluklarınıza devam mı edeceksiniz?

En iyisi etliye sütlüye karışmamak
Terazi (23 Eylül-22 Ekim)

Bu ara yaşamın kontrolü pek elinizde olmayabilir. Meditasyon, yoga benzeri çalışmalar dengede kalmanıza yardımcı olabilir. Dış dünya sizi ruhsal açıdan epey yorabilir. En iyisi etliye sütlüye hiç karışmamak. Sağlığınıza dikkat edin, bağışıklığı güçlü tutun. Yoğun bir tempo bekliyor sizi ve hataya hiç yer yok.

Odak noktanız arkadaşlarınız
Akrep (23 Ekim-21 Kasım)

Sosyal yaşamınıza çekidüzen vermenizi gerektirecek durumlarla karşılaşabilirsiniz. Bu dolunay sürecinde size iyi gelmeyen bir sosyal ilişkinizi bitirebilirsiniz. Odak noktanız arkadaşlarınız olacak. Bir dostunuz sizden bir yardım isteyebilir ve istemeseniz bile bu desteği vermek zorunda kalabilirsiniz.

Daha yaratıcı olmanız bekleniyor
Yay (22 Kasım-21 Aralık)

İş ve kariyerinize ilişkin konular gündemde. Daha yaratıcı olmanız beklenebilir. İşte kendinizi çok rahat hissetmeyebilirsiniz ama üstünüze düşeni yaptığınız zaman takdiri de toplayabilirsiniz. İş arayışınız varsa düşük maaşlı bir iş karşınıza çıkabilir. Onu değerlendirin, uzun vadede çok kazanabilirsiniz.

Finansal konulara dikkat!
Oğlak (22 Aralık-21 Ocak)

Yurtdışı, yabancılar, eğitim, hukuksal konular, seyahatler ön planda olacak. Bu konularda belirsizlikler yaşayabilirsiniz. Satürn’ün etkisiyle sorumluluklarınız artabilir. Bu dolunay zamanı finansal konularda dikkatli olmanızda fayda var. Cebinizden plan dışı bir paranın çıkabileceğine işaret etmekte.

Borçları düzene sokmalı
Kova (22 Ocak-18 Şubat)

Maddi konular, krediler, burslar, mirasla ilgili konular, eş ya da ortağınızın finansal durumu gündeminiz olabilir. Kendinizi biraz kısıtlanmış hissedebilirsiniz. Belki harcamalarınıza biraz dikkat etmeniz, borçlarınızı düzene sokmanız iyi olabilir. Bu dolunay ev, araba için kredi sorumluluğu altına girebilirsiniz.

Bedeninizi daha iyi dinleyin
Balık (19 Şubat-20 Mart)

Gündemde ilişkiler, ortaklıklar, anlaşmalar var. İlişkiler ve ortaklıklarla ilgili bazı yüzleşmeler yaşayabilirsiniz. Yaşça sizden büyük biriyle duygusal yakınlaşmalar olabilir. Bu dönem eleştirilere duygusal tepkiler vermeden önce sakince düşünmenizi tavsiye ederim. Sağlığınıza özen gösterin ve bedeninizi iyi dinleyin.

Yazarın Tüm Yazıları