Geçmişle hesaplaşma haftası

Hafta başında konsantrasyonumuz az. Plan yapmakta ve ayrıntılı düşünmekte zorlanabiliriz. Partnerimiz ilgisizliğimizden yakınabilir. Çarşamba sezgilerimiz çok güçlü. Bir şey içimize sinmiyorsa yapmamak en iyisi! Hafta sonunaysa enerjik ve keyifli giriyoruz. Analiz ve organizasyon yeteneğimiz artıyor.

Haberin Devamı

Bu haftanın en önemli gökyüzü gündemi Venüs’ün Aslan burcundaki geri hareketi. Bu geri hareket eski konular, eski tartışmalar, hatta bazen konuşulmayan, üstü örtülen birtakım konularla yüzleşme zamanına işaret edebilir. Elbette eski aşklar da yeniden kapımızı çalabilir. Şimdi bu haftanın astrolojik gündemine ve retronun burçlara neler getirdiğine bir göz atalım.

BEKLEMEKTE FAYDA VAR

Bugün Ay 7.04 ile 8.54 arası Başak burcunda boşlukta olacak, akabinde Terazi burcuna geçecek. Bugün ayrıca Güneş, Aslan burcuna geçerken Venüs de Aslan burcunda 5 Eylül’e kadar sürecek geri hareketine başlayacak. İlişkilerde ilgi odakları değişebilir. İstediğimiz ilgiyi görmekte zorlanabiliriz. Partnerimiz bizim ilgisizliğimizden yakınabilir. Eğer sanatla ilgili bir girişimde bulunacaksak ya da estetik-güzellikle ilgili bir iş kuracaksak geri gidiş sürecinin bitmesini beklemekte fayda var. Ortak işlere girişmek, yeni ilişkilere başlamak için de uygun bir dönem sayılmaz. Yeni sevgilinin eski sevgilisi canımızı sıkabilir. İlla bir ilişkiye başlayacaksak karşımızdakinin hayatında başka biri olup olmadığını iyi öğrenelim. İlişkilerde aşırı bencil davranışlar onarılması zor durumlara sebebiyet verebilir.

KONSANTRASYONUMUZ AZ

Yarın Ay tüm gün Terazi burcunda seyahat edecek. Merkür’le Uranüs arasında kare açı oluşacak (etki süresi +/-4 gün). Bugünlerde bilmediğimiz aletleri tamir etmeye kalkmamak hayrımıza. Dikkatimiz kolayca dağılacağından karşımızdaki insanları dinlemeyebiliriz. Kime ne şekilde şaka yapacağımıza da dikkat! Özellikle arkadaşlık ilişkilerinde sorunlar çıkabilir. Konsantrasyon eksikliği nedeniyle plan yapmak veya ayrıntılı düşünmek de zorlaşır. Yazılı iletişimde hatalar olabilir. Cesur açıklamalar yapmadan önce iki kez düşünmekte fayda var!

Haberin Devamı

Geçmişle hesaplaşma haftası

ZEVKLERE DÜŞKÜNÜZ

Salı günü Ay 18.04 ile 19.55 arası Terazi burcunda boşlukta olacak, akabinde Akrep burcuna geçecek. Estetik kaygıların arttığı zamanlardır. İlişkiler, ortaklıklar kurmak için güzel bir gündür. Yaşamımızda huzur, sessizlik, uyum, denge ihtiyacı çok artar. Olaylara karşı iyimser yaklaşımlar sergileriz. Hak, adalet kavramları ön plana çıkabilir. Sanatsal konularla ilgilenmek için güzeldir, ilham perileri etrafımızdadır. Kararsız kalmak bizi zora sokar, ne istediğimizi bilmezsek fırsatları kaçırabiliriz. Zevklere fazlaca düşkünlük sık gözlemlenen bir durumdur. Çok çabuk etki altında da kalabiliriz. Gönül ilişkileri başlatmak, sözlenmek, evlenmek, estetik yaptırmak, diyetisyene gitmek için en ideal günlerden biri.

KAVGAYA MEYİLLİYİZ

Çarşamba Ay tüm gün Akrep burcunda seyahat edecek. Ay’ın rahat ettiği yerleşimlerden biri değildir bu, duygusal anlamda huzursuzluklara neden olabilir. Duygularımızı ifade ederken biraz sert olabiliriz. Tartışmaya, kavga etmeye meyilliyizdir. Bugün insanlara güvenmek bizim için daha zordur. Tutku ön planda olacaktır, hırslarımızı kontrol altına almalıyız. Gizli-saklı olaylara eğilim artar. Cinsel konulara yönelebiliriz. Sezgilerin çok güçlü olabileceği bir gündeyiz. Bugün içimize bir şeyler sinmiyorsa yapmamak en iyisi! Kıskançlık yüzünden sıkıntılar çıkabilir. Rüyalarımız çok daha etkilidir. Ama uykuya dalma sorunları yaşayabiliriz. Sağlık olarak genital bölgeler, üreme organlarına dikkat edilmesinde yarar var.

ROMANTİK ORTAMLAR...

Perşembe Ay tüm gün Akrep burcunda seyahat edecek. Merkür’le Venüs birlikte hareket edecek (etki süresi +/-1 gün). Barış konuşmaları yapmak, iltifatlar duymak, başkalarını övmek, sevdiklerinize hediyeler almak, güzel haberler beklemek, sanat veya yaratıcılıkla ilgili eğitimlere başlamak, yapıcı konuşmalar yapmak, ilanı aşk etmek, alışverişe çıkmak ya da seveceğiniz seyahatler organize etmek, romantik ortamlar oluşturmak için harika zamanlardır.

Haberin Devamı

Geçmişle hesaplaşma haftası


SINAVIMIZ HOŞGÖRÜ

Cuma günü Ay 1.34 ile 3.23 arası Akrep burcunda boşlukta olacak, akabinde Yay burcunda seyahat edecek. Enerjik, hareketli, neşeli, keyifli bir güne ve enerjiye işaret ediyor. Hoşgörü ve aslında affetme zamanıdır. Bugünün en önemli sınavı hoşgörülü olmayı öğrenmektir. Spora başlamak için en ideal dönemdir. Aynı zamanda pot üstüne pot kırmaya müsait bir gün, aman dikkat! Sakarlıklar peşimizi bırakmayabilir… Yeni deneyimlere, yeni konulara, farklı ilgi çekici şeylere yönelebiliriz. Küçük şeylerle çok daha fazla mutlu olabildiğimiz zamanlardır. Detay gerektiren işlerde başarı elde etmek zordur, çünkü sabırsızızdır, abartılı davranışlar gösterebiliriz. Verdiğimiz sözleri tutmakta zorlanabiliriz. Felsefe, din gibi konularla ilgili araştırmalar yapmak, okumak için en elverişli günlerden biridir. Günlük sohbetler bunun üzerine olabilir. Ticaret yapmak, yurtdışıyla ilgili işleri halletmek için de çok uygundur.

MANTIK ÖNE ÇIKIYOR

29 Temmuz Cumartesi Ay tüm gün Yay burcunda seyahat edecek. Bugün itibariyle Merkür Başak burcuna geçecek ve 5 Ekim’e kadar burada seyahat edecek. Analitik düşünce ve mantık öne çıkar. Eleştirel düşünme, detaylara dikkat etme ve bilgiyi organize etme yeteneği artar. Sorunları daha kolay analiz edebiliriz, daha titizlikle çalışırız. İşyerinde etkili iletişim becerileri sergileme yeteneğimiz artabilir. Kendimizi yazılı olarak ifade ederken daha başarılı olabiliriz. Dahası bugün işlerimizi hızlı ve etkili şekilde tamamlayabiliriz.

Haberin Devamı

5 EYLÜL’E KADAR SÜRECEK VENÜS RETROSU HANGİ BURCU NASIL ETKİLEYECEK?

Koç (21 Mart-19 Nisan)

Aşk hayatınız ve aklınız karışabilir

Venüs retrosu yüzünden aşk hayatınız ve aklınız biraz karışabilir. Yatırım araçlarından umduğunuz verimi alamayabilirsiniz. Yaratıcılık isteyen projelerde motivasyon eksikliği hissedebilirsiniz. Çocuk bakımı, eğitim konularında eski sorunlar gündeme gelebilir. Kendinizi ifade etme yeteneğinizde veya özgüveninizde değişiklikler yaşayabilirsiniz.

Boğa (20 Nisan-20 Mayıs)

Sorunları çözmeye çalışmalısınız

Venüs retrosu gayrimenkulle ilgili konulara ve aile ilişkilerine etki edecek. Ev almak istiyorsanız bu dönem fiyat-değer dengesini ölçmekte zorlanabilirsiniz. Ama sıkı pazarlık yaparak uygun fiyata ev alabilirsiniz. Aile ilişkilerinde geçmiş anlaşmazlıklar tekrar ele alınabilir. Anlayışlı olmak ve sorunları çözmeye çalışmak fayda sağlar.

Haberin Devamı

İkizler (21 Mayıs-20 Haziran)

Yanlış anlaşılmalar mümkün

Venüs retrosu yakın çevrenizle ilişkilerinizi gözden geçireceğiniz bir dönem olacak. Pazarlama, satış gibi konulardan verim alamayabilir, seyahatlerde umduğunuzu bulamayabilirsiniz. İletişimde yanlış anlaşılmalar yaşayabilirsiniz. Yaratıcı işlerde motivasyon eksikliği ortaya çıkabilir. Sabırlı olmak ve projelerinizi yeniden değerlendirmek iyi gelebilir.

Yengeç (21 Haziran-22 Temmuz)

Değerli eşyanıza göz kulak olun

Venüs retrosuyla parasal konularda bereket düşebilir. Maddi beklentileriniz karşılanmayabilir. Bu dönemde finansal hedeflerinizi yeniden belirlemek ve mali durumunuzu dikkatlice analiz etmek faydalı olabilir. Gelirinizi, harcamalarınızı, tasarruflarınızı gözden geçirmek isteyebilirsiniz. Kişisel değerli eşyanıza göz kulak olun, kaybetmeyin.

Haberin Devamı

Aslan (23 Temmuz-22 Ağustos)

Harcamalara dikkat etme zamanı

Bu dönem estetik, güzellik işlemleri ve yatırım için uygun bir zaman dilimi değildir. Yeni ilişkilerde de umduğunuz heyecanı yakalamak kolay olmayabilir. Eski aşklarınızla yeniden bağlantı kurabilirsiniz. Ayrıca maddi kayıplar yaşayabilirsiniz. Harcamalarınıza dikkat etmek ve finansal durumunuzu iyi yönetmeniz gereken bir dönem.

Başak (23 Ağustos-22 Eylül)

Gizli ilişkilere çekilebilirsiniz

Venüs retrosu kendinizi yalnız, belki de değersiz hissedebileceğiniz bir dönem olabilir. Aşktan yana pek verimli bir dönem değildir. En iyi ihtimalle eskiden birlikte olduklarınız yeniden kapınızı çalar. Gizli ilişkilere çekilebilirsiniz. Geçmişte bastırdığınız veya göz ardı ettiğiniz duygusal meseleler yeniden ortaya çıkabilir.

Terazi (23 Eylül-22 Ekim)

Bir arkadaşınız ilanı aşk edebilir

Venüs retrosu sosyal ilişkileriniz ve iş hayatınızdan kazandığınız gelirler üzerinde etkili olacak. Eski arkadaşlarınızdan haber alabilir, onlarla bir araya gelebilirsiniz. Belki hiç aklınıza gelmeyecek bir arkadaşınız ilanı aşk edebilir size. Ortaklaşa çalıştığınız projelerde sorunlar ortaya çıkabilir veya beklenmedik değişiklikler olabilir.

Akrep (23 Ekim-21 Kasım)

Motivasyon eksikliği yaşanabilir

10’uncu evinizde geri gidecek olan Venüs özellikle kariyerinizle ilgili konularda arzu ettiklerinize ulaşmanız konusunda gecikmeler yaşatabilir. Bu dönem iş alanında kadınlarla ilişkilerinize dikkat etmelisiniz. İş değiştirmek için pek uygun bir zaman değildir. Motivasyon eksikliği yaşayabilir veya yaratıcı projelerde zorluklarla karşılaşabilirsiniz.

Yay (22 Kasım-21 Aralık)

Seyahatlerde iptaller olabilir

Bu dönem uzaktaki sevgiliyle ilişkiyi yönetmek kolay olmayabilir. İletişim sorunlarıyla uğraşmanız gerekebilir. Satış, pazarlama gibi işlerden verim alamayabilirsiniz. Seyahatlerinizde beklenmedik değişiklikler veya iptaller yaşanabilir. Yüksek öğrenimle ilgili aksilikler olabilir. Eğitim planlarınızda gecikmeler yaşanabilir.

Oğlak (22 Aralık-21 Ocak)

Sağlık harcamaları artabilir

Venüs retrosu döneminde parasal konularda bazı gecikme ve engeller söz konusu olabilir. Bu dönem üreme organları, böbrek veya şekerle ilgili sıkıntılar ortaya çıkabilir. Sağlıkla ilgili harcamalar artabilir. Geçmişte yaşanan cinsel, duygusal konular yeniden gündeme gelebilir. Bu dönemi iç dünyanızı anlamak için kullanabilirsiniz.

Kova (22 Ocak-18 Şubat)

Eski anlaşmazlıklar ortaya çıkabilir

İlişkiler alanınızda geri gidecek olan Venüs bu dönem kafanızı karıştırabilir. Yeni bir ortaklık veya ilişki için verimli bir dönem değildir. Eski sevgilileriniz iletişime geçebilir. Mevcut ilişkinizde ilgi konusunda yeteri kadar tatmin olmayabilirsiniz. Bu dönem geçmişte yaşananları çözümlemek ve iletişimi güçlendirmek önemlidir.

Balık (19 Şubat-20 Mart)

İşlerinizi tamamlamak zorlaşabilir

Venüs retrosu döneminde iş ve sağlık konularında aksilikler olabilir. Sağlık konusunda özellikle omurganıza, sırtınıza, böbreklere, şekerinize dikkat etmelisiniz. Eskiden başvuru yaptığınız yerler sizi arayabilir. İşyerinde kadınlarla iletişimde sorunlar yaşayabilirsiniz. İşlerinizi tamamlamak zorlaşabilir, motivasyon eksikliği yaşayabilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları