Duygusal açıdan kafamız karışabilir

15 Eylül’de 21 derece Başak burcunda Neptün etkili bir yeniay gerçekleşecek. Uranüs’ün yeniaya çok güzel bir desteği olacak. Bu dönemde bir yanımız bitmesi gereken işlerin peşinden koşarken bir tarafımız hiçbir şey yapmak istemeyecek. Finansal konularda da sürpriz gelişmeler yaşayabiliriz.

Haberin Devamı

Başak yeniay zamanlarının anahtar kelimeleri düzenlemek, toparlamak, hazırlık yapmak, temizlemek, detaylandırmak, çok çalışmak, hizmet etmek, sağlıkla ilgili konulara yönelmek, beslenmek, mükemmeli istemek ve kontrol etmektir.

Yeniay zamanı bir yanımız bitmesi gereken işlerin peşinde koşarken bir tarafımız hiçbir şey yapmak istemeyebilir. Çünkü bu seferki yeniayın başrolünde Neptün var. Bu durum bir şeyi en ince ayrıntısına kadar incelesek de eksik bir şeylerin kalabileceğini işaret ediyor. Belli ki işlerimiz de yoğunlaşacak. Hatta bunlar çok el oyalayan, zaman isteyen işler olabilir.

Başak dönemleri aklımızdaki işlerin hazırlığına başlamak, nelere ihtiyacımız olduğunu tespit etmek ve bu eksikleri gidermek için en güzel zamanlardır. Fakat Neptün etkileşiminden dolayı odaklanma sorunları yaşayabilir, kafamızı toplamakta zorlanabilir ve dağınık olabiliriz. Duygusal açıdan kafamız biraz karışabilir. Yanlış anlaşılmalar yaşanabilir. Sezgilerimiz devreye girecek ama yanıltıcı olabilir. 

Haberin Devamı

Şöyle bir dip bucak temizlik yapmak, artık bize hizmet etmeyen ne varsa toparlamak için kolları sıvayabiliriz. Giymediğimiz eşyamızı ayırmak, bilgisayarımızdaki gereksiz fotoğraf ve videoları silmek, masamızda veya çekmecelerimizde çer çöp ne varsa temizlemek için harika zaman.

Bu yeniay bize daha sağlıklı alışkanlıklar geliştirme şansı sunabilir. Yeni kariyer fırsatları veya projeler ortaya çıkabilir. Fakat işin içinde Neptün olduğu için dışarıdan bir gözün bizi değerlendirmesine izin vermekte fayda var. Bu dönemde gönüllü çalışmak ve başkalarına yardım etmek isteyebiliriz. Ama bunu yaparken kendimizi ihmal etmemeliyiz.

Boğa burcundaki Uranüs’ün olumlu açısı finansal konularda olumlu, sürpriz gelişmelere işaret edebilir. Geleneksel düşüncelerden ve kalıplardan kurtulabilir, yeni bir bakış açısı kazanabilir, yaratıcı projelere başlamaya cesaret edebiliriz. Daha özgür, daha kafamıza göre hareket etme ihtiyacımız artabilir. Yeni bir elektronik alet almak istersek 17 Eylül’e kadar beklemekte fayda var. Çünkü Merkür retrosu o gün bitecek.

Haberin Devamı

Duygusal açıdan kafamız karışabilir

Başak burcundaki yeniayla daha özgür hareket etme ihtiyacımız artabilir.

Sağlık açısından da genel anlamda bağırsaklar, bağışıklık sistemi, pankreas ve karaciğer hassas olabilir. Kabızlık ya da ishal gibi durumlar yaşayabiliriz. 21 derece Başak burcu safra kesesine de işaret eder. 

Dünya astrolojisine göre Başak burcu sağlık sektörü, beslenme, tarlalar, işçiler, hizmet sektörü, doktorlar, ilaçlar, fırınlar ve sendikalarla temsil edilir. Neptün zehirlenmeler, belirsizlikler, denizler, politik skandallar, uyuşturucu ve gazla ilgilidir. Uranüs ise birden gelişen olaylar, yıldırımlar, elektrik yüklü konular ve skandallarla alakalıdır. 

Merkür retrosu 17 Eylül’de sona eriyor. Elektronik bir alet alacaksak o güne kadar beklemekte fayda var.

 

Haberin Devamı

TEKNOLOJİK GELİŞMELER...

Başak burcu sağlıkla ilişkilendirildiğinden bu yeniayda tüm dünya genelinde salgın hastalıklarla ilgili haberler gündeme oturabilir. Yeni bilimsel gelişmeler olabilir.

Bu günlerde çevresel meselelere daha fazla dikkat çeken gelişmeleri de okuyabiliriz. Çevre kirliliği, iklim konusundaki sorunlar ve su kaynaklarına ilişkin problemler artabilir. Başak burcu çalışan kesimi ifade ettiği için dünya genelinde işsizlik oranlarının yükseldiğine dair haberleri sıkça duyabiliriz. İşin içinde Neptün olduğundan zehirlenme vakaları artabilir. Beslenmeyle ilgili krizler ortaya çıkabilir. Denizler, sular, boğazlarla ilgili sorunlar söz konusu olabilir. Sel olayları artabilir. Deniz kaynaklı depremler meydana gelebilir. Ekonomiye etki edecek politik skandallar yaşanabilir. Gaz, doğalgaz fiyatlarında artışlar söz konusu olabilir. Uranüs’ün desteğiyle de yeni teknolojik gelişmeleri ve kripto varlıkları konuşabiliriz. Denebola sabit yıldızının etkin olması halkta utanç duygusunu tetikleyecek haberlere, skandalların ortaya çıkmasına ve Vatikan’la ilgili gelişmelere işaret eder. Talihsiz bir yıldız olarak nitelendirilen Denebola etkin olduğunda kitlesel boyutta üzücü durumlar yaşanabilir.

Haberin Devamı

Ülkemiz açısından bakarsak yeniayın gerçekleştiği anda gökyüzünde Aslan burcu yükseliyor. Bu da sanatçılar, yöneticiler, lüks tüketim ürünleri ve borsadan bahsedeceğimiz anlamına geliyor. Neptün’ün etkisi finansal konulardaki belirsizliklere ve skandal gelişmelere işaret ediyor olabilir. Ekonomik olarak yeni hamleler açıklanabilir ama bunlar toplum tarafından tam olarak anlaşılamayabilir. Özellikle krediler, vergiler, bankalarla ilgili konular gündemimizde olabilir. Boğa burcunda seyahat eden Uranüs’ün destekleyici etkisiyle teknolojik ve dijital yatırımların artması söz konusu olabilir. Sürpriz bir finansal destek, ekonomik anlaşma da gündeme gelebilir. Bu dönemde ülkemizdeki sağlık harcamaları artabilir. Sağlık sektörüne ilişkin yeni adımlar atılabilir ama bu girişimlerin iyi organize edilmesi gerekiyor.

Yazarın Tüm Yazıları