Doğum günün kutlu olsun Türkiye

Yurt genelinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu kutlanırken ben de ülkemizin ‘Güneş Dönüşü’ haritasını çıkarıp gelecek bir senede neler yaşanabileceğine bir göz attım. Bu yıl Türkiye’nin haritasında yükselmekte olan Yengeç burcu emlak sektöründe, ev fiyatlarında düzenlemelere, yeni konut projelerine, gıda ve tarımla uğraşan kesim için işleri kolaylaştırıcı adımlara işaret ediyor. Bu senenin ana teması borsa, ekonomi ve yatırımlar gibi duruyor.

Haberin Devamı

Astrolojideki öngörü yöntemlerinden bir tanesi ‘Solar Return’ dediğimiz ‘Güneş Dönüşü’ haritaları üzerinden yapılır. Çünkü Dünya’nın geoid şekli (kutuplardan baskın, ekvatordan şişkin olması) nedeniyle Güneş her sene aynı derece ve dakikaya, aynı gün ve saate gelmez. Bu nedenle Güneş’in her sene kişinin, kurumun veya ülkenin doğum haritasındaki o derece ve dakikaya geleceği özel haritalar oluşturulur. Bu haritalar sadece bir sene için geçerlidir ve kişinin veya ülkenin o süreçte neler yaşayabileceği hakkında fikir sahibi olmamıza yardımcı olur.
Doğum günün kutlu olsun Türkiye

Türkiye Cumhuriyeti de 29 Ekim 1923’te saat 20.30’da Ankara’da ilan edildi. Türkiye’nin Güneş’i 5 derece 18 dakika Akrep burcunda konumlanıyor. Ama 2022 senesinde Güneş 5 derece 18 dakikaya 28 Ekim saat 21.17’de geliyor. İşte, buna göre çıkarılan ‘Güneş Dönüşü’ haritasında ülkemizin 2022-2023 haritasında Yengeç burcu yükseliyor.

Haberin Devamı

Altın gündemde olacak

Yengeç güvenlik, korunma, barınma, inşaat, halkın genel talepleri, geçmiş ve köklere duyulan özlem, bağlılık, beslenme, gıda, emlak, üreme ve çocuklarla ilgilidir. Yani ülke genelinde daha milliyetçi duygu
ve temaların güçlü bir şekilde ifade edileceğini düşünebiliriz. Özellikle emlak sektöründe,
ev fiyatlarında bazı düzenlemeler yapılabilir; yeni konut projeleri gündeme gelebilir. Beslenme, gıda ve tarımla uğraşan kesim için işleri kolaylaştırmak adına önemli adımlar atılabilir. Bu arada Türkiye’nin normalde de yükselen burcu Yengeç. Bunu bir nevi ülkenin kendi özüne dönmesi gibi değerlendirebiliriz.

Güneş bu haritada 5’inci evde duruyor. Güneş bir çeşit sahne gibidir; parlayacak alanları işaret eder. 5’inci ev borsa, riskli yatırımlar, çocuklar, gençler, eğlence yerleri ve elçiliklerle ilgilidir. Bu yıl bu konuların sürekli göz önünde olacağını söyleyebiliriz. Fakat bu alanda Venüs de ‘yanık’ pozisyonda. Venüs aşkın, keyif veren konuların, eğlencenin ve evrensel finansın işaretidir. Yatırım konularında, özellikle konut, tarım ve teknoloji alanında ciddi adımların atılacağını öngörebiliriz. Ama riskli yatırımlar konusunda dikkatli olmak gerek. Venüs’ün bu pozisyonu kadın sanatçıların zarar görmesi şeklinde yorumlanabilir. Venüs altını da sembolize eder; bu yıl sık sık altın gündem olabilir. Senenin ana teması borsa, ekonomi ve yatırımlar olacak gibi duruyor.

Haberin Devamı

Dezenformasyon cezaları

2023 aynı zamanda seçim senesi... Gerçi bu konuda astrolojik analizi resmi seçim tarihi açıklandığında yapmak daha doğru olur ama genel olarak 4’üncü ev muhalefeti, 10’uncu ev iktidarı sembolize eder. 10’uncu evde hem Neptün hem de Jüpiter geri harekette. Bu da iktidar ne kadar açık olur ve belirsizlikleri ortadan kaldırırsa o kadar artı puan kazanacağını gösteriyor. 4’üncü evdeki Başak ve Merkür-Terazi ilişkisi de muhalefetin gençlerle ne kadar işbirliği içinde olursa o kadar
fayda sağlayacağına işaret ediyor.

Bu seneki ‘Güneş Dönüşü’ haritasının antiscia (yansıma) ilişkilerine bakınca ilk olarak Mars İkizler-yükselen Yengeç ikilisini görüyoruz. Bu; yazılım, depolama, ticaret, stokçuluk, karavan ve gazetecileri temsil eder. Bu sene ticaret, özellikle yabancılarla ticari ilişkiler önem kazanacak. Stokçulukla ilgili düzenlemeler yapılabilir, dezenformasyon yasası çıkabilir. Basın yayın organları ve sosyal medyaya yönelik cezaları görebiliriz. Yazılım ve teknolojiyle ilgili yatırımlar artabilir.

Haberin Devamı

Balık burcundaki Jüpiter’le Neptün ikilisi ve Terazi’deki Merkür antiscia ilişkisi yaratıcı işler yapanlar, yazarlar, senaristler için çok verimli, bol ödüllü bir sene olacağına işaret ediyor. Akrep burcundaki Güneş-Venüs ve Kova burcundaki Satürn antiscia ilişkisi de değişimlerle ilgilidir. Ev konumlarına bakarsak yasal konular, yurtdışı ticari işlemler, borsa alanlarında bazı değişimlerin olabileceğini düşünebiliriz.

 

Yazarın Tüm Yazıları