Bu dolunayda biraz gergin olabiliriz

İkizler burcunun 4’üncü derecesinde Mars’ın başrolde olacağı ve Satürn’ün kare açı yapacağı stresli bir dolunay meydana gelecek. 27 Kasım’da gerçekleşecek bu dolunayın hem bireysel hem de dünya ve Türkiye üzerindeki etkilerine detaylıca göz atalım.

Haberin Devamı

Bu dolunayda biraz gergin olabiliriz
Yeni bağlantılar kurma fırsatlarıyla dolu, bol bol sohbet edeceğimiz, kolayca yeni fikirler bulabileceğimiz günler bizi bekliyor. İkizler burcunda gerçekleşecek bir dolunay bize enerji ve canlılık verir. Bu dönemde daha sosyal ve meraklı olabiliriz. Günlük yaşamımızda, birden fazla görevi aynı anda yapabilme kapasitemiz artabilir.

İkizler dolunayı düşüncelerimizi ve duygularımızı ifade etme şeklimizi de etkiler. Bu günlerde iç dünyamızdaki karmaşık duyguları ve düşünceleri açığa çıkarmak daha kolay olabilir. Fikirlerimizi net bir şekilde paylaşmak etrafımızdaki insanlarla daha samimi ve anlamlı diyaloglar kurmamıza yardımcı olabilir. Fakat İkizler burcunun hava elementinden ve değişken olması bazen dikkatimizin dağılmasına ve yüzeysel iletişim kurmamıza yol açabilir. Bu dolunayda önemli konulara odaklanmakta zorlanabiliriz veya ayrıntılara gereken önemi veremeyebiliriz. Aldığımız kararlar ve planlarımız üzerinde bir kez daha düşünmekte fayda var.

Haberin Devamı

Yakın çevremizle ilişkilerimizde birtakım değişiklikler olabilir. Arkadaşlar, kardeşler ve komşularla iletişimimiz daha önemli hale gelebilir ve bu dönemde bu kişilerle daha sık görüşebiliriz. Yalnız başrolde Mars olduğu için normalde söylemekte tereddüt ettiğimiz düşüncelerimizi de rahatlıkla ifade edebiliriz. Bu açıksözlülük bazı krizleri de beraberinde getirebilir, dikkat etmek gerek. Mars’ın savaşçı doğası, bu dolunayda küçük çatışmaların habercisi olabilir. İletişimde daha saldırgan ve aceleci olabiliriz.

Bu da yanlış anlamalara ve tartışmalara zemin hazırlayabilir. Bu yüzden sözlerimizi seçerken biraz daha dikkatli olmalıyız. Yine trafikte, sporda, yayıncılıkla ilgili işlerde, ticarette ve hukuksal konularda özenli davranmamız gereken bir sürece giriyoruz.

Satürn’ün Balık burcundaki sert etkileşimi nedeniyle de bu dönemde sabrımızın sınandığını hissedebiliriz. Hızlı sonuçlar beklediğimiz işlerde veya projelerde gecikmelerle karşılaşabiliriz. İş hayatımızda hedeflerimize ulaşmak için ekstra çaba göstermemiz gerekebilir. Ama dağılmaya, hayal kurmaya, sorumluluklarımızdan kaçmaya daha müsait olabileceğimiz bir zamandayız.

Haberin Devamı

Sağlık açısından eller, kollar ve sinir sistemi etki altında olabilir.

4 derece özellikle akciğerlere işaret eder, o yüzden akciğerle ilgili rahatsızlıklara dikkat etmek gerekir.

Tartışmalar alevlenebilir

İkizler burcu iletişim, bilgi alışverişi ve medyayla ilişkilendirilir. Dolunay sırasında bu alanlarda hareketlilik görülebilir. Haberlerde ve medyada önemli gelişmeler veya skandallar ortaya çıkabilir. Eğitim sektörü de İkizler dolunayından etkilenebilir. Bu alanda reformlar veya tartışmalar gündeme gelebilir. Ulaşım ağlarında yoğunluk, ticarette artış veya düşüş gibi durumlar da yaşanabilir. Hukuk sistemi ve uluslararası ilişkilerde önemli kararlar alınabilir veya önemli anlaşmalar imzalanabilir.

Haberin Devamı

İşin içinde Mars olduğundan medyada tartışmalar alevlenebilir. Haberler daha cesur ve bazen agresif bir şekilde sunulabilir.
Bu durum kamuoyunda yanlış anlamalara veya kafa karışıklığına yol açabilir. Liderler ve hükümetler arasında daha açıksözlü diyaloglar ve gergin anlar yaşanabilir. Bu dönemde diplomasi daha zorlu bir hal alabilir. Büyük kazalar meydana gelebilir. Ayrıca yangınlar ve ateşle ilgili konular gündeme gelebilir.

Satürn’ün sert etkisi de siyasi ve sosyal arenada gerginliklerin artmasına neden olabilir. Hükümetler güvenlik önlemlerini arttırabilirler. Bu dönemde doğal afetler ve ani kazalar artabilir. Özellikle inanç, dini yerler ve kişilerle ilgili konularda zorlayıcı koşullar meydana gelebilir. Ayrıca Satürn, Balık burcunda olduğundan denizler, gemiler ve limanlarla alakalı sıkıntılar meydana gelebilir.

Haberin Devamı

Cesur açıklamalar yapabilirler

Dolunayın gerçekleştiği anın Ankara’ya göre çıkarılan haritasında Kova burcu yükseliyor. Ülkemizin ana gündem konuları bilim, teknoloji, dijital yatırımlar, insan hakları, eşitlik, özgürlük ve hukukla ilgili olabilir. Güneş ile Mars kavuşumu iktidarı temsil eden alanda gerçekleşiyor. Yani iktidarda söz sahibi olan kişiler cesur açıklamalar yapabilirler. Bunun yanı sıra eğitimle ilgili konularda tartışmaya açık durumlar meydana gelebilir.

Yazarın Tüm Yazıları