Balık dolunayında iletişime dikkat!

10 Eylül’deki Balık dolunayı sürecinde bizi uyarmaya çalışan yakınlarımızı dikkate almalıyız. Uyanış yaşamamıza yardımcı olabilirler. Ancak Merkür ve Jüpiter’in hareketleri, hesaplama hatalarına, konsantrasyon bozukluklarına işaret ediyor.

Haberin Devamı

Haftaya bugün,10 Eylül’de 17 derece Balık burcunda, başrolü Neptün’ün oynayacağı bir dolunay meydana gelecek. Bu dolunayın önce bireysel, sonra dünya ve Türkiye üzerindeki etkilerine göz atalım...
Balık dolunayı zamanları akıldan ziyade sezgilerimizle hareket ederiz. Rüyalarımız daha etkilidir. Daha kabullenici, fedakâr, yaratıcı, yardımsever olduğumuz, gizlilikle davrandığımız; tepkisiz kaldığımız zamanlara işaret eder. Enerji çalışmaları, meditasyonlar, içedönüşler için ideal zamanlardır.
Yalnız işin içinde Neptün olduğundan, gözümüzün önündeki gerçekleri görmekte zorlanabiliriz. Çevremizdekiler bizi bir konuda uyarıyorsa, dikkate almalıyız. Uyanış yaşamamıza yardımcı olabilirler. Balık dolunayı süreci affetme, kabul etme, bırakma dönemidir aslında. Ancak Jüpiter ve Merkür’ün geri harekette ve karşı karşıya oluşu; hesaplama hataları, adil kararlar verememek, konsantrasyon bozuklukları, iletişimde sorunlar olarak karşımıza çıkabilir.
Balık burcunun 17’nci derecesi çapraz bağlar ve ayaklarla ilgilidir. Ayak sağlığımıza dikkat etmekte ve bağışıklığımızı güçlü tutmakta fayda var.
Teknolojik skandallar
Dolunayın dünya üzerindeki etkilerine gelirsek... Su, denizler, deniz kenarındaki ülkeler ve dini yerlerle ilgili birtakım önemli gelişmeler yaşanabilir. İşin içinde Neptün olduğundan skandallar gündeme gelebilir. Bunlar özellikle teknoloji dünyasını veya dijital dünyayı ilgilendiren skandallar olabilir.
Bu dolunayda Merkür ve Jüpiter’in hem geri harekette hem de karşı karşıya olması; bilgi-iletişim aksaklıklarını, ticari sorunları, bilgi güvenliğini tehdit eden durumları akla getirebilir. Zehirlenmeyle bağlantılı haberlere sıkça rastlayabiliriz.
Türkiye üzerindeki etkileriyse şöyle: Dolunayın gerçekleştiği anın Ankara’ya göre çıkarılan haritasında Yay burcu yükseliyor. Yay burcunun temsil ettiği yayıncılık, eğitim, hukuk, inançlar ve dış ticaretle ilgili konular öne çıkıyor. Fakat Yay burcunun yönetici gezegeni Jüpiter’in geri harekette olması; bu konularda atılacak geri adımlar, işlerin yavaşlaması ya da geçmişte yaşanan bir olayın tekerrür etmesi (9-17 Haziran arası yaşanan durumlar) anlamına gelebilir. Özellikle muhalefet kanadıyla ilgili olaylar yeniden gündeme gelebilir.
Tekrar tekrar kontrol
Yay burcu, Türkiye’nin doğum haritasında 6’ncı eve denk düşüyor. Memurları, sağlık çalışanlarını, eczacıları, askerleri, hizmet sektörünü temsil ediyor. Bu konularda iletişim aksaklıkları gündeme gelebilir.
Jüpiter’in Merkür’le karşı karşıya olması; eğitimle ilgili konularda fikir ayrılıklarına işaret ediyor. Tam da
yeni eğitim-öğretim dönemi başlarken çocukların veya velilerin kafalarını karıştıracak durumlar, sınavlarda sorunlar yaşanabilir. Dini konularda tepki çeken açıklamalar yapılabilir. Veya dolandırıcılıkla ilgili konular gündeme gelebilir.
Balık burcunun antisyası (yansıması) Terazi. Dolunay anında da Merkür durağan halde ve Terazi burcunda. Bu da birtakım anlaşmaların askıya alınması gibi durumları akla getirebilir; tepkisizlik, kararsızlık yaratabilir. Bu dönem belki de muhalefet bazı önemli durumlarda tepkisiz, karar vermeme halinde olmayı tercih edebilir.
Türkiye’nin kendi doğum haritasındaysa bu dolunay, tepe noktası dediğimiz bir yere düşüyor. Yalnız Jüpiter’in geri harekette, Merkür’ün de durağan halde oluşu iletişim, bilgi güvenliği, eğitim gibi alanlarda yapılacak açıklamalarda dikkat edilmesi gerektiğine işaret ediyor. Bilgiyi temsil eden iki gezegenin retro ve durağan olması iletişim krizlerine, yanlış bilginin hızla büyümesine sebep olabilir.
Her şeyin defalarca kontrol edilmesi gerekebilir.

 

Yazarın Tüm Yazıları