2024 hangi burca ne getirecek?

Astroloji dünyasının güvenilir ismi Dinçer Güner, yaklaşan yeni yılda burçların döngüsünü sizler için yorumladı. Plüton transitinden Koç ve Boğa burçları nasıl etkilenecek? Bolluk, bereket, şans ve talih gezegeni Jüpiter, 2024’te bu burçlara neler getirecek? İşte Güner’in öngörüleri...

Haberin Devamı

KOÇ VE YÜKSELEN KOÇ

Değişime, dönüşüme hazır olun

2024, Koç burçları için sürprizlerle dolu. Bu yıl gelir kaynaklarınız hem değişip hem de artabilir. İç dünyanıza yönelip yalnız kalmak isteyebilirsiniz. Tüm sosyal ilişkileriniz değişebilir. Hayatınız değişirken kendinizle yüzleşmeniz gerekebilir...

2024 hangi burca ne getirecek

PLUTON TRANSİTİ

* Hangi konularda değişim yaşanacak?

Sosyal ilişkileriniz farklılaşacak
21 Ocak’ta değiştiren, dönüştüren, her şeyi yıkıp yeniden yapılandıran, güç kazandıran Plüton, Kova burcuna geçecek. 9 Mart 2043’e kadar bu seyahat devam edecek. Plüton 11’inci eve yani dostlukları, arkadaşlıkları, sosyal çevreyi, siyaseti, iş hayatından kazandığınız gelirleri temsil eden alana geçecek. Yıllar içinde tüm sosyal ilişkileriniz tamamen değişecek, bazılarınız toplumsal konularda öncülük edecek, bazılarınız siyasete atılacak, bazılarınız gelir kaynaklarını değiştirecek. Bu konularda çok büyük devrimlere, değişimlere hazır olun.

Haberin Devamı

JÜPİTER ETKİSİ

* Fırsatlar nereden gelecek?

Kazançlarınızı artıracaksınız

Bolluk, bereket, şans ve talih gezegeni olan Jüpiter 26 Mayıs’a kadar Boğa burcundaki seyrine devam edecek. Para kazanmak, kazançlarınızı artırmak için şanslı bir dönem. Bu dönemde kendinize verdiğiniz değer artar. Yatırım yapmak ve yeni kazanç fırsatları yaratmak isteyebilirsiniz. Aşırı risk almaktan kaçınmalısınız. Bu dönemde harcamalarınızda artış olabilir. Kazançlarınız ve varlıklarınızla sosyal statünüzü ve prestijinizi pekiştirmek isteyebilirsiniz. Paralı olmak ve para kazanmak zevk verir. 26 Mayıs’tan sonra Jüpiter, İkizler burcuna geçecek ve 10 Haziran 2025’e kadar seyahat edecek. Jüpiter’in 3’üncü evdeki seyahati iletişim ve öğrenme alanlarında fırsatlar sunar. Yakın çevrenizle daha olumlu ilişkiler kurabilir, kısa seyahatler yapabilir, sosyal etkinliklere daha fazla katılabilirsiniz.

SATÜRN ETKİSİ

Sorumluluklar artacak

Satürn sene boyunca Balık burcundaki seyahatine devam edecek. Satürn’ün olduğu alanda sorumluluk, disiplin, çekidüzen vermeniz gereken konular, hayatın bizi zorlayacağı ana konular öne çıkar. Sene boyunca yalnızlığı ve kendi kendinize yetmeyi öğreneceksiniz. Ruhsal ve psikolojik anlamda kendinizi büyütme, yeri geldiğinde destek alma, bu anlamda kendinizi geliştirme süreci söz konusu. Hem ruhsal hem de fiziksel olarak sağlıkla ilgili konularda sorumluluklarınız artabilir. Korkularınızla yüzleşmeyi ve onları yönetmeyi öğrenebilirsiniz. Zaman zaman arkanızdan dönen oyunlarla, kötü niyetli kişilerle de uğraşmanız gerekebilir. Ama asıl öğreneceğiniz mesele; hayatın kontrolünün her an sizin elinizde olmadığı ve bazen akışa güvenmeniz gerektiği olacak. Kendinizi sakın kandırmayın, aldatmayın ve gerçeklerden, kendi gerçekliğinizden kaçmayın. Gerçeklerden ne kadar uzaklaşırsanız, o kadar zarar görebilirsiniz.

Haberin Devamı

GÜNEŞ VE AY TUTULMALARI - Dönüm noktalarınız neler?

* Arkadaşlardan güçlü destek

Tutulmalar oldukça önemli astrolojik olaylardır. Çünkü senenin genelindeki ana temamızın ne olacağını, hangi konuların önem kazanacağını anlatır. Tutulmalar hayatın önemli dönemeç noktalarıdır. Yılın ilk ay tutulması 25 Mart’ta 5 derece Terazi burcunda olacak. Tutulmaya Kova burcundaki Plüton’un desteği var. İlişkiler ve ortaklıklarla ilgili konular öne çıkacak. Eğer bir ilişkiniz veya ortaklığınız yoksa bu tutulma yaşam akışınızı değiştirecek bir partner veya ortaklık getirebilir. Ama sorunlu bir ilişki veya ortaklık içindeyseniz bu tutulmayla önemli birtakım kararlar alabilirsiniz. Plüton’un etkisiyle bu dönem dostlarınızdan, arkadaşlarınızdan çok güçlü destekler görebilirsiniz. Plüton değişim ve dönüşüm demektir, belki ilişki ve ortaklıklarda bazı tutum ve davranışları değiştirmek ve dönüştürmek gerekebilir.

Haberin Devamı

* Kazalara, düşmelere dikkat!
Yılın ikinci tutulması burcunuzda meydana gelecek. 8 Nisan’da 19 derece Koç burcunda Şironyen Güneş tutulması yaşanacak. Güneş tutulmaları iş ve kariyerle ilgilidir daha çok. Hayatta yaptıklarınız ve olmak istediğiniz noktayı sorgulayabilirsiniz. Özel bir yeteneğiniz varsa yeteneğinizi geliştirmek için harika bir dönem. Tutulmanın Şiron etkili olması önemli. Çünkü Şiron yaralı şifacı demek. Bu dönem öncelikle sağlığınıza dikkat etmenizde fayda var. Özellikle ateşli hastalıklar, çarpmalar, düşmeler, kazalar meydana gelebilir. Ya da bir süredir gündeminizde olan bir sağlık konusunda şifayla karşılaşabilir, iyileşebilirsiniz. Şiron sadece fiziksel sağlıkla ilgili değildir, belki de ruhsal açıdan önemli bir destek alabilir ve iyileşme yolunda önemli adımlar atabilirsiniz. Diğer yandan bu tutulma sizde olan bir şifa yeteneğini ortaya çıkabilir ve bununla ilgili eğitimlere başlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

* İçsel arınma ve ruhsal büyüme zamanı

Yılın üçüncü tutulması 18 Eylül’de 25 derece Balık burcunda Neptünyen Ay tutulması olacak. Bu tutulma sizlerin 12’nci evine denk geliyor. Hayatınızda kontrol edemediğiniz veya öngöremediğiniz durumlar ortaya çıkabilir, finansal anlamda riske girmek için uygun zamanlar değil. Hisleriniz kuvvetlenebilir, rüyalar ve bilinçaltı konularıyla ilgilenebilirsiniz. Bu dönem bilinçaltınızın derinliklerinde kalan birtakım korkular, endişeler gibi konular için uzman birinden destek almak, terapi görmek, ruhunuza iyi gelecek, ruhunuzu yumuşatacak teknikler uygulamak için de uygun. Özellikle ayaklar, ayak bilekleri, ayak parmaklarına dikkat edilmeli. Psikolojik olarak travmatik bir durum söz konusu olabilir. Neptün yaratıcılığı teşvik eder ve bu tutulma altında sanatsal veya yaratıcı projelere yönelmek için ilham bulabilirsiniz. 12’nci ev içsel arınma ve ruhsal büyümeyle ilişkilendirilir. Bu dönemde kendinizi daha derin bir seviyede anlamaya ve kişisel gelişiminize odaklanmaya eğilimli olabilirsiniz. Jüpiter’in tutulmaya sert kontağı gerçekçi olmayan fikirlerin peşinden koşmaya işaret edebilir. Bu yüzden tutulma zamanında aklınıza her geleni hayata geçirmeye çalışmadan önce iyi tartmalı ve düşünmelisiniz. Yakın çevreniz, kardeşleriniz, komşularınızla ilişkilerde yanılsamalara, hayal kırıklıklarına daha yatkın olabilirsiniz.

Haberin Devamı

* İlişkilerde denge arayışı

Yılın son tutulması 2 Ekim’de gerçekleşecek Merküryen Güneş tutulması olacak. Bu tutulmaya Mars’ın sert kontağı var. Romantik ilişkilerde veya iş ortaklıklarında denge arayışı ihtiyacı artabilir. İlişkilerde eşitlik ve adil davranma isteği ortaya çıkabilir. Daha açık, dürüst ve adil bir iletişim arayışına ihtiyaç duyulabilir. Özellikle iş alanında yeni ortaklıkları gündeme gelebilir. Diğer yandan bu tutulma dengesiz veya adaletsiz ilişkilerin sonlanmasına veya değişmesine yol açabilir. Ailede, gayrimenkul konularında tartışma yaşanabilir. İlişkiler ve aile düzleminde iletişimi dikkatli bir şekilde yönetmeniz gerekebilir.

BOĞA VE YÜKSELEN BOĞA

Topluma faydalı olmak isteyeceksiniz

Yeni yılda Boğa burçları kariyerlerinde büyük değişimler yaşayacak. Bazılarının sorumlulukları artarken bazıları yeni işlerin peşine düşecek. Sağlık açısından oldukça şanslısınız. Ayrıca topluma yararlı işler yapmak isteyebilir, örneğin politikaya girebilirsiniz.

2024 hangi burca ne getirecek

PLUTON TRANSİTİ

* Hangi konularda değişim yaşanacak?

Kariyeriniz değişecek

21 Ocak’ta değişim, dönüşüm, her şeyi yıkıp yeniden yapılandıran, güç kazandıran Plüton Kova burcuna geçecek. Aslında 2023 Mart ayında bir süreliğine bu burca geçmişti. Mart-haziran arasında hayat size hangi alanlarda değişimi fısıldamaya başladı, bir düşünün. Plüton şimdi Kova burcunda 9 Mart 2043’e kadar seyahat edecek. Plüton 10’uncu ev iş, kariyer, toplumsal statüyü temsil eder. Bu süreç içinde kariyerinizde çok önemli değişimler yaşayabilirsiniz. Statünüzde büyük değişimler meydana gelebilir. Evliyseniz boşanma, evli değilseniz evlilik söz konusu olabilir.

JÜPİTER ETKİSİ

* Fırsatlar nereden gelecek?

Kazançlarınızda artış olacak

Bolluk, bereket, şans ve talih gezegeni olan Jüpiter 26 Mayıs’a kadar Boğa burcunda. Burcunuzda seyahat edecek olan Jüpiter, yeni başlangıçlar yapmanız için çeşitli olanaklar yaratabilir. Hayata artık daha iyimser bir pencereden bakmaya başlayabilirsiniz, kazançlarınızda gözle görülür bir artış olabilir. Din, felsefe gibi konulara ilgi duyabilirsiniz. Atacağınız her adımda yardım ve destek bulmanız çok daha kolay olacak. Lükse düşkün olabilirsiniz. Sağlığınızla ilgili doğal bir koruma çemberi içinde olacaksınız. Bu dönemde gizli kalmış yeteneklerinizi fark edebilir ve bunları paraya çevirebilirsiniz. 26 Mayıs’tan sonra Jüpiter İkizler burcuna geçecek ve 10 Haziran 2025’e kadar seyahat edecek. Yılın ikinci yarısındaysa Jüpiter’in 2’nci evdeki seyahati size finansal büyüme fırsatı sunabilir.  

SATÜRN ETKİSİ

* Hangi alanlarda sorumluluk alacaksınız?

Dostu, düşmanı göreceksiniz 

Satürn sene boyunca balık burcundaki seyahatine devam edecek. Satürn söz konusu olduğunda sorumluluk, disiplin, çekidüzen vermeniz gereken konular, kısıtlamaya gideceğiniz temalar, hayatın sizi zorlayacağı ana konuların ne olduğunu anlarsınız. Bu süreçte sosyal ilişkileri yönetmeyi öğreneceksiniz. Satürn’ün bu seyahati size kim dost kim düşman gösterecek. Bu dönem iş hayatınızdan kazandığınız geliri artırmak için çok daha fazla çalışmanız gerekecek. İdealleriniz, umutlarınız için gerçekten daha çok çaba sarf ederken, umut ve hayallerinizin ne kadar gerçekçi olduğunu da derin bir yerden sorgulayabilirsiniz. Hayatınıza yeni girecek kişiler size destek verebilir. Sizden yaşça büyüklerle daha sık bir araya gelebilirsiniz. Politikaya atılmak istiyorsanız, çok uygun. Topluma faydalı işler yapacaksınız.

GÜNEŞ VE AY TUTULMALARI-Sene boyunca hangi temalar öne çıkacak?

* Güçlü kişilerle bir araya geleceksiniz

Yılın ilk ay tutulması 25 Mart’ta 5 derece Terazi burcunda olacak. İş ve çalışma koşulları ön plana çıkacak. Günlük koşuşturmacalarınız, angarya işleriniz artabilir. Beslenme ve spor düzeninize dikkat edebilirsiniz. Sağlık olarak belinize, boşaltım organlarına dikkat etmelisiniz. Plüton’un desteğiyle tutulma zamanı kariyerinizle ilgili konularda büyük ve önemli destekler alabilir, güçlü kişilerle bir araya gelebilir, önemli projelerle ilgilenebilirsiniz.

* Kişisel yaralarınıza odaklanabilirsiniz

Yılın ikinci tutulması Koç burcunda meydana gelecek. 8 Nisan’da 19 derece Koç burcunda Şironyen Güneş tutulması olacak. Tutulmayı 12’nci evinizde yaşayacaksınız. Şiron kişisel yaraları, iyileşmeyi ve öğrenmeyi temsil ederken, Güneş tutulması yeni başlangıçları ve farkındalığı simgeler. Bu iki enerjinin bir araya geldiği bir süreç, kişisel gelişim ve içsel iyileşme için güçlü bir fırsat sunar. 12’nci ev bilinçdışımızın, rüyalarımızın ve ruhsal deneyimlerimizin evi olarak kabul edilir. Güneş tutulması sırasında, derinlemesine farkındalık kazanma ve kişisel yaralarınıza odaklanma eğiliminde olabilirsiniz. Aynı zamanda başkalarının acılarına daha fazla duyarlılık geliştirebilirsiniz. Ruhsal açıdan derinden etkileyecek.

* Bütçenize dikkat etmelisiniz

Yılın üçüncü tutulması 18 Eylül’de 25 derece Balık burcunda Neptünyen Ay tutulması olacak. Tutulmaya İkizler burcundaki Jüpiter’in kare açısı olacak. Sosyal ilişkiler, arkadaşlıklar ve hayallerle ilgili önemli bir dönem. Balık burcunun içsel ve hassas enerjisi, Neptün’ün mistik ve rüya gibi özellikleriyle birleştiğinde, derin duygusal deneyimlere, yaratıcılığa ve manevi büyümeye işaret eder. Arkadaşlarınızın ve sosyal çevrenizin hayatınızda belirgin bir rol oynaması muhtemel. Jüpiter’in tutulmaya sert kontağı nedeniyle harcamalarınızı gözden geçirmeniz ve bütçenize dikkat etmeniz gerekebilir.

* Terfi fırsatları söz konusu

Yılın son tutulması 2 Ekim’de gerçekleşecek olan 10 derece Terazi burcundaki Merküryen Güneş tutulması olacak. Mars’ın sert kontağı söz konusu. Tutulma 6’ncı evinizde meydana gelecek. 6’ncı ev sağlıkla yakından ilişkilidir. Bu tutulma, sağlık ve bakım konularına dikkatinizi çekebilir. Bu dönemde iş değişiklikleri, terfi fırsatları veya yeni projelerle ilgili gelişmeler yaşanabilir. Bir evcil hayvan da edinebilirsiniz. Mars’ın etkisiyle iletişimde daha cesur veya agresif olma eğiliminde olabilirsiniz. Bu nedenle sözleriniz veya ifadelerinizde bazı uyumsuzluklar veya anlaşmazlıklar ortaya çıkabilir. İlişkilerde sabırlı olmak önem kazanabilir.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları