Şehre dönüş zamanı

Kimileri hiç şehirden gitmese de kimileri için şehre dönüş zamanı. Kayıt yenileme, alışveriş derken okulların açılması için de son birkaç hafta... Yakında şehir hayatının hızına kapılıp gideceğiz.

Haberin Devamı

Bir yazın daha sonuna yaklaşıyoruz, yedik, içtik, güneşlendik. Kışın dikkat ettiğimiz her şeyi “Aman canım tatildeyiz” diyerek ihmal ettik. Şimdi artık toparlanma zamanı. Cilde nefes, bedene sağlıklı beslenme ve egzersiz zamanı... Ara verdiğimiz ne varsa tek tek tekrar hayatımıza katıp, hayatımızı düzene sokmalıyız. Çünkü bunu yapmazsak eğer yazın bize getirisi lekeler, kilolar cildimizde, bedenimizde kalıcı olur. Peki, ne yapmalıyız? Nereden başlamalıyız? Gelin birlikte adım adım planlayalım.

Birinci adım: Cilt bakımı
Şehre dönüş zamanı

Cilt bakımı deyince tek alternatif hydrafacial. Yaz sonunda güneşlenmenin etkilerini silme, ciltte biriken ölü hücrelerden arındırmak için en etkin yol. Güneş ve güneşlenme fotosel yaşlanmayı hızlandırdığı için bu noktada hydrafacial’ı güneş sonrası etkileri telafi etmede güçlü bir bakım. Bu bakımı hayatınızın bir parçası haline getirmenizi öneririm. Mevsimlerden, hava şartlarından bağımsız olarak her zaman yaptırabilirsiniz.
Ancak burada belirtmek isterim ki bu isimle pazarlanan her bakım da ne yazık ki aynı etkiyi sağlamıyor. Çünkü aynı isimle pazarlanan onlarca cihaz ve bakım olduğunu söyleyebilirim. Bakım yaptırmadan önce cihaz ve kullanılan ürünlerle ilgili muhakkak bilgi almanızı öneririm.

Haberin Devamı

İkinci adım: Derin cilt toparlama
Şehre dönüş zamanı

Yazın bize getirisi cilt kuruluğu ve lekeler oluyor. Güneşe etkisini kaybetmeye başladığında yapılması gerekenleri artık aslında beni takip eden okuyucularım biliyorlar. Lazer enerjisi ile çalışan cihazlı uygulamalarla, nem aşılarıyla güneşin ve güneşlenmenin ciltte oluşturduğu tahribatı kalıcı hale getirmeden cildin ihtiyacına göre tedavi etme yolunu gitmek. Böylelikle cildin yaşlanmasına olanak vermemiş olur, önüne geçeriz. Burada sizi takip eden uzmanla birlikte sizin için en uygun protokolü hazırlayarak güneş, kum, rüzgarın ciltte yarattığı tahribatı kısa sürede ortadan kaldırabilirsiniz. Artık çok şanslıyız ki her gün yeni protokoller, yeni içerikler geliştiriliyor ve bizlerin kullanımına sunuluyor.

Haberin Devamı

Üçüncü adım: Diyet ve egzersizle vücut toparlama
Bütün kış dikkat ettiğiniz diyetinizi, sporunuzu yaz rahatlığı ile aksattıysanız, tartınız yaz başına göre birkaç kilo fazla gösteriyorsa işi sıkı tutma zamanı gelmiş. Şimdi artık sağlıklı beslenmeye, düzenli yürüyüşe geçme zamanı.
Gerekliyse bir uzman yardımı ile beslenme alışkanlıklarınızı gözden geçirebilir, size uygun bir programla süreci hızlandırabilirsiniz. Kışa fazlalıklarla girmek ne yazık ki kiloları kalıcı hale getirebilir. Size özel hazırlanacak programı, bölgesel zayıflama, ödem atma, sıkılaşma programları ile destekleyerek sonbaharı yazın hiç kilo almamış gibi karşılayabilirsiniz.

Sağlık taramalarınızı da
ihmal etmeyin
Biz hep işin görünen yanı için öneriler de bulunsak da genelde yaz rehaveti rutin sağlık kontrollerinin de aksadığını görüyoruz. Estetik dış görüntüyle paralel rutin kontrollerinizi de lütfen yaz dönüşü ihmal etmeyin. Kadınlar için jinekolojik muayeneler, genel taramalar, hem kadın erkek için yaşınız için gerekli olan kan, sağlık taramalarını ihmal etmeyin. Hayatı keyifle yaşamak için cilt bakımını rutin haline getirdiyseniz, sağlık taramalarınızı da rutininde yaptırmaya dikkat edin. Yaz geldi geliyor derken yaz bitiyor. Hayat çok hızlı akıyor, mevsimler, yıllar birbirini hızla kovalıyor. Daha dün yeni yıl bakım önerileri verirken bugün yaz bitti diyoruz. Hep dediğim gibi hayattan çaldığımız anlar bizim için çok kıymetli.
Mis gibi kokan bir kahve ya da bir bardak çay eşliğinde bir kitap okumak ya da bir film izlemek size ne iyi geliyorsa ihmal etmeyin. Sağlıkla kalın...

Yazarın Tüm Yazıları