Saç dökülmesinde alternatif tedavi yöntemleri

Kadın ve erkek için saç çok önemli bir aksesuar. Hatta bu çok önemli aksesuarın kaybı her iki cins için kimi zaman travmatik sonuçları olabilen bir sorun. Bugünkü yazımda saçların tekrar çıkması için hangi medikal estetik uygulamaları yaptığımızdan bahsettim...

Haberin Devamı

Farklı sebeplerin sonucu olarak ortaya çıkan saç dökülmelerinin en yaygın sebepleri arasında kadınlarda menopoz ve doğum sonrasında yaşanan hormonal iniş çıkışlar, sağlıksız beslenme alışkanlıkları, metabolik hastalıklar öne çıkıyor. Saç dökülmelerinin bir başka sebebi de genetik yatkınlıklar.

Ancak artık saç dökülmelerini bir sorun olarak görmüyoruz.

Çünkü uyguladığımız işlemlerle saç köklerini güçlendirerek, dökülmeleri durdurup, hatta yeni saç çıkışını da vitamin destekleriyle sağlayabiliyoruz.

Yani saç ekiminde başarılı uygulamalarla artık dökülme süreci gerçekleşmeden durdurabiliyoruz.

Genel cilt iyileştirmede kullandığımız mezoterapi, PRP, dermapen gibi yöntemleri saçlı deriye uyguluyor ve sonuç alıyoruz.

Bu yazımda bu uygulamalardan ziyade son dönemde daha popüler olan saç dökülmesine karşı uyguladığımız yöntemlerden bahsedeceğim.

Haberin Devamı

Son yıllarda saç dökülmelerinde uygulanan en etkin tedavilerden biri kök hücre tedavisi

Birçok hastalığın tedavisinde kök hücre tedavilerini uyguluyoruz.

Estetik amaçlı olarak ise siz değerli okuyucularımın da bildiği gibi cilt gençleştirme ve iyileştirme uygulamalarında son dönemde oldukça yoğun olarak kullanılmaya başlandı.

Tıpkı cilt uygulamalarında olduğu gibi kök hücre tedavisi saç dökülmelerinde de saçlı deriye ve saç köklerine uygulanarak saç dökülmesinin durdurulması ve saçların yeniden çıkması için de kür olarak yapılıyor.

Kür bitiminden 3-4 ay sonra saçların güçlü bir şekilde çıktığını görüyoruz.

Saç dökülmelerine karşı kök hücre tedavisi hem kadın hem de erkek hastalarda rahatça yapılan bir işlem olduğunu söyleyebilirim.

Saç dökülmelerinde önemli bir protokol PRP 

Hep altının çizerek belirttiğim gibi PRP kesinlikle uzman doktorlar tarafından uygulanması gereken bir tedavi işlemidir. Öncelikle hastadan alınan kan, steril şartlarda özel bir tüpün içine konulur.

Sonrasında kan içinde jel bulunan tüpe yerleştirilir. Santrifüje konulan tüpteki kan 5 ila 8 dakika arasında ayrıştırılır.

Bu işlemin sonunda kan trombositlerden ve büyüme faktörlerinden zengin plazma kısmı ayrıştırılmış olur.

Haberin Devamı

Elde edilen bu sıvı vitaminlerle zenginleştirilerek saçlı deriye dermapen ya da mezoterapi yöntemleriyle uygulanır.

Saç dökülmelerinde uygulanan protokolde PRP, 2-4 hafta aralıklarla ortalama 3-4 seans olarak yapılabilir.

Lazerle saç dökülme tedavisi

Lazer deyince herkesin aklına önce istenmeyen kıllardan kurtulmak ya da cilt gençleştirme, iyileştirme uygulamaları geliyor.

Oysa son dönemlerde düşük dozda saç köklerine ve saçlı derisine uygulanan lazer ışınları ile kafa derisindeki kan akışı hızlandırılarak saç kökleri uyarılıp, saç teli çıkışının tetiklenip ve hızlandırılıp başarılı işlemler yapmaktayız.

Özellikle burada elde edilen sonuçlar saç ekimi operasyonlarına alternatif olabilecek düzeyde diyebilirim.

Haberin Devamı

Bu uygulama 18 yaşın üzerinde kadın erkek fark etmeksizin herkese uygulanabilir.

Lazerle saç iyileştirme işlemleri 8-12 seans arasında uygulanır.

Kür, her yıl hatırlatma seansları ile pekiştirildiğinde işlemden sağlanan etkiyi arttırmak mümkün.

Bugün yazımda sizler anlattığım uygulamalar, saç ekimi operasyonlarından önce alternatif olarak denenmesi gereken uygulama işlemleri olup, mutlaka bir uzman doktor tarafından yapılmalıdır.

Hep söylediğim, vurguladığım gibi merdiven altı olarak tabir edilen salonlar, merkezler tercih edilmemelidir.

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları