Ramazanda irademiz sınanır

Ramazan ayının ilk 10 gününü geride bıraktık. Artık bünyemiz sahur-iftar dengesine alıştı. Peki ya siz bu dengede tüm günün sonunda iftar saatinde neler yapıyorsunuz ve yaptıklarınız sizin sağlığınıza, bedeninize nasıl etki ediyor?

Haberin Devamı

Ramazan, iftarda çok yemek yiyeceğimiz, sahurda da ihtişamlı sofralarda ezan saatini bekleyeceğimiz “yeme–içmeye” odaklanacağımız bir ay değil...

İnancımız gereği nefsimizi, irademizi sınadığımız ve aslında bedenimizi de arındırdığımız kutsal ayımız.

Evet tüm gün aç, susuz durduktan sonra insan, kuş sütünün eksik olmadığı, tatlısından tuzlusuna hiçbir şeyin eksik olmadığı masalarda orucunu açmak istiyor.

Peki bu doğru mu?

Ne yapmak gerekir, işte bu noktada özellikle belirtmek isterim ki bütün gün aç kalan bedene, mideye birden yüklenmek kendinize yapabileceğiniz en büyük kötülük.

İFTARDAN SONRA YÜRÜYÜŞ YAPIN

Bir çorba ile orucunuzu açmak, biraz dinlenerek ardından bir protein ve salata ile yemeğe devam etmek, belki bir parça pide ve kahvaltılıkla yemeğe devam farklı seçenekler olabilir.

Haberin Devamı

Burada belirtmek isterim ki iftardan sonra çok çay içmek, susuzluğu tetikler.

Onun yerine iftardan sonra taze meyveleri ve sahura kadar bol su içmeyi öneririm.

Ramazanda beslenmede mutlaka beslenme uzmanlarının önerilerine uyulmalı.

Yoksa ramazan arınma yerine, kilo hanesine eklenecek artılarla kapanır.

Ramazanda muhakkak yemekten iki saat sonra hafif tempoda yürüyüşler hem rehaveti üzerimizden atmamızı hem de eğer ki şekerli, şerbetli ağır tatlılar iftar sonrası tüketildiyse onları yakmak için iyi olacaktır.

Sizlerin de bildiği gibi geç saatte yenen tatlılar, karbonhidratlı yiyecekler ne yazık ki hanemize yağ olarak ekleniyor.

Değerli okurlarım, ramazan geldiğinde özellikle ilk 10 günde haklı olarak genel düzende de değişiklikler olabiliyor.

Bu tüm değişiklikler ne yazık ki hemen bedenin işleyişine etki ediyor.

Eğer kilo almaya meyilli bir yapınız varsa bu özellikle sizleri olumsuz etkileyebilir.

Burada belirtmek isterim ki beslenmen uzmanlarının uyarılarına dikkat ederek ve de kliniklerde profesyonel destekle ramazanı formda kalarak bitirebilirsiniz.

AĞRISIZ VE ACISIZ UYGULAMALAR

Önümüz yaz olduğu için özellikle formumuzu korumak için bölgesel yağlanma, bölgesel incelme ve selülit uygulamalarından ramazanda rahatlıkla faydalanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bunları hem koruma hem de eğer yaz öncesinde forma girme ihtiyacınız varsa gönül rahatlığı ile yaptırabilirsiniz. Uygulamalar hakkında bilgi vermeden önce özellikle belirtmek isterim ki bu uygulamalar ağrısız ve acısızdır.

Selülit ve sıkılaşmada önerdiğimiz radyofrekans, IR, mekanik masaj ve vakum birlikte etki eden cihazlı uygulamada seans sayıları kişiye göre değişir ve uygulama 8-10 seansta etkili sonuç verir. Seans süresi yaklaşık 20-25 dk’dır.

İşlem sırasında cilt altına bipolar özellikle sıkılaşma ve selülit tedavisinde cerrahi uygulamalara alternatif en başarılı yöntemlerin başında gelir.

KİŞİYE ÖZEL ÇÖZÜMLER

Bir diğer uygulama vakumlu radyofrekans teknolojisi olan karın, iç bacak, kol ve sırt bölgelerinde uygulanan, cildi sıkılaştıran, toparlayan ve selülitlerin görünümünde de iyileşme sağlayan bir cihazlı vücut şekillendirme uygulamasıdır.

Haberin Devamı

Diğer vakumlu uygulamaların aksine ciltte tahribata yol açmaz.

Etkin sonuç almak için 6-8 seans arası uygulanmalıdır. Bu uygulamada yağ hücreleri sıvılaştırılarak lenf sistemi ile vücuttan uzaklaştırılır.

Protokol uygulanırken su tüketimine önem verilmelidir. Uygulamanın bir diğer etkisi de kolajen dokunun tetiklenmesidir, uyarılan dokular kolajen üretiminin artmasını sağlar, sarkan dokuların toparlanması sağlanır.

Değerli okurlarım, kliniklerde pek çok farklı uygulama ile kişiye özel çözüm sağlanabiliyor. ramazanda orucunuzu tutarken formda kalmak için daha önceden size özel hazırlanmış protokolünüzün seansları için kliniklere gidebilir ya da yaza az vakit kalmışken sıfırdan protokole başlamak için uzmanlara danışabilirsiniz.

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları